Početna Arhimedov zakon 2. kolo Svjetske lige: Još jedna uvjerljiva pobjeda
2. kolo Svjetske lige: Još jedna uvjerljiva pobjeda PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 4.60 od 5)
Arhimedov zakon
Autor arhimed   
Utorak, 17 Veljače 2009 22:32
   Drugu utakmicu ovogodišnje Svjetske lige reprezentacija Hrvatske nakon uvjerljive igre i pobjede protiv Rusa u Rijeci je igrala u Šibeniku protiv Njemačke.
   Izbornik Rudić je za ovu prigodu pozvao vratare Brzicu i Pavića, te igrače Burića, Boškovića, Dobuda , Muslima, Jokovića, Markovića, Karača, Sukna, Barača, Bušlju, Obradovića i Bebića. Pozvani su bili  Hinić te Paškvalin, ali su oba otpala zbog bolesti. Neznam kako su trenirali par dana s 11 igrača u polju. Rudić nije želio niti za trening službeno pozvati nekog od igrača Šibenika. Veznao za tu temu je doživio i novinarsko pitanje. Naime, na upit da li računa na kojeg igrača VK Šibenik. Uskoro rekao je da da, te da će uskoro vjerojatno nekog i zvati. Očito preznatiželjni novinar nije stao na tome, te je pitao naravno na koga misli. Međutim, Rudić nije htio odgovoriti. U Rijeci je umjesto Paškvalina bio Krapić. Mislim da je mogao bar zbog treninga nekog uvrstiti, pa makar i neslužbeno. Logično bi bilo, još jednog centra kad su mu već dva otpala, da se Dobud i Muslim ne troše ako će igrati na dva gola. Ili možda Šutala, kojeg je već lani zvao u pomlađeni sastav. Ali on ne počinje u prvih sedam Šibenika, te je vjerojatno tako postupio zbog Tucka. Slično je s još juniorom Vuletom. Možda je poziv najviše zaslužio Boris Letica.
   Ova utakmica će biti dobra prigoda za Dobuda, koji će prvi puta započeti kao prvi centar u reprezentaciji te za Muslima koji će igrati centarsku pozciju, a ne uplivavati kao drugi centar.
   Nijemci su također pomladili sastav. Otišli su Čigir, Scherwitis, Nossek, Kreuzmann, a za ovu prigodu su zbog ozlijede ostali i bez novopečenog kapetana Mackebana te Bukowskog. Najavljen je ovaj sastav: vratari Kong  i  Fischer, igrači Naroska, Schroedter, Savić, Stamm M., Politze, Gietz, Preuss, Pickert, Oeler, Schlotterbeck, Schüler. U Šibeniku su odradili tri treniga. U prvom kolu su iznenađujuće bili u egalu do 25 sekundi prija kraja u Španjolskoj, završilo je 8-7. Ovaj dio sam napisao prije utakmice.

   Kako je utakmica prenošena na televiziji, nema smisla da opisujem svaki gol ili zanimljivu situaciju. Evo mene zanima kako je tehnički ispao prijenos. Mislim da su prenosili s četri kamere, i bilo je uvjeta da se snima iz bliza. Volio bih da im je uspjelo, ako privuku sponzore, vaterpolo bi mogao i profitirati...
   Prije početka obično pogledam kako su igrači raspoloženi, kakav je bio pozdrav iza zadnjeg dogovora. Na našima se vidjelo da nisu osobito napaljeni, njemački pozdrav je bio glasniji.
   Prvo poluvrijeme je rekao bih za zaborav. Na kraju samo gol prednosti, 5-4. Zanimljivo da samo sva prva četri gola primili s igračem manje s iste pozicije-desnog vanjskog-dvaput Savić i Politze. Prva tri čak na istu stranu. S iste pozicije nas je nekoć rešetao i Nossek. Kako nisu čekali kraj napada, već su šutirali oko 15-ete sekunde, mislim da je to bila stvar dogovora i snimke naše obrane. U napadu je briljirao Dobud. Uvijek je imao poziciju, a kad su Nijemci malo povukli dvaput je pogodio Bošković sa svoje pozicije. Ipak, Miho je tradicionalno zakazao na beku, i skrivio peterac. Koliko je igranje na toj poziciji zanj stresno, pokazao je i što je išao u kućicu za isključene...kao da je htio zamjenu. Nijemci su u napadu odlično plivali, gotovo svaki put su pokušavali uvaliti kontru. Iako su sitni, uputili su niz solidnih šuteva s pet metara. Na zonu su stalno uplivavali tako je da je Rudić pokušao s presingom. Rezultat je bio da je zbog tri izbačaja izgubio ne baš osobito raspoloženog Barača. Mislim da je kapetan ipak na zalazu, i Rudić  ga nije ni pokušao prištediti za kraj. Nijemci imaju dva snažna centra, koji za sad nisu neka ozbiljna prijetnja.
   Drugo poluvrijeme donosi skroz drugu priču. Zabijamo pet golova za redom i u čas je 11-5. Malo koji igrač je u tim trenucima igrao loše. Nastavlja briljirati Dobud, koji je napravio sve savršeno, osim dva suđena konrafaula (jedan  nije bio)  i možda još  jedne situacije; imao je i dobre lopte osim možda dvije, tri. Muslim nije ni blizu Nikši, istina zaradio je mislim tri izbačaja, ali razlika je čitava klasa, tako da bi mogli imati ako Hina ne digne formu, problem s drugim centrom već na SP. Daleko od toga da je Muslim loš, samo jednostavno blijedo izgleda kraj Dobuda. Sukno je odigrao također maestralno. Sve savršeno osim što mu je jedna teška lopta ispala kad je uplivao s krila. Posebice je bila  impresivna kontra koju je potegao nakon što je  na beku zaradio kontraprekršaj, uplivao s krila na sredinu, primo loptu ne 3-4 metra i pod prekršajem zabio što ne bi ni jedan igrač na bazenu napravio već bio išao na neko silovano iznuđivanje. Još bih istakao Boškovića koji je zabijao s onom starom sigurnosti, pa Pavića koji se je u drugom dijelu razbranio (iskupio se za par lošijih reakcija u prvom dijelu). Burić je odigrao standardno borbeno. Bušlje djeluje nekako uspavano, uvijek mi tako djeluje nakon što skrivi izbačaj, a ima takve superiorne fizikalije i pregled. Ipak, svi koji su bili na beku su odnijeli po jednu ili dvije čiste lopte. Dobar je bio i Obradović, iako ga nije pošlo sve što je zamislio. Reprezentaciji u kojoj je puno na lovorikama pomalo uspavanih igrača  je kao kruh potreban jedan tako vruć igrač koji pumpa tenzije. Ostali su odigrali na razini svojih trenutnih mogućnosti; prije svega mislim da i Joković i Marković mogu nešto bolje odigrati.
   Sve u svemu, sa strašno jakim Dobudom, nadolazećim Suknom, povratkom u formu Miha, mislim da imamo ekipu za odgovor Crnogorcima. Relativno kritična pozicija je lijevi vanjski i drugi centar. Krila nisu upitna, jer Jokovića se može oživjeti, na bekovima smo daleko od tankoga. Pavić nije Vićan( treba poštivati njegovu želju), drugi vratar nije nešto, ali ni Šćepanović ni Moses nisu Vićan pa su se svejedno uspjeli istakniti na olimpijadi-zaslugom igrača u polju najviše.
 
Hrvatska - Njemačka    13:7 (3:1, 2:3, 5:1, 3:2)
 
HRVATSKA: Brzica, Burić, Bošković 4(1), Dobud 1, Muslim, Joković1(1), Marković, Bušlje 1, Sukno 4(1), Barać, Karač, Obradović 2, Pavić (11). Trener: Rudić
NJEMAČKA: Kong (5), Naroska 1, Schoedter, Savić 3(1), M. Stamm, Politze 2, Gietz, Preuss, Pickert, Oeler 1(1), Schlotterbeck, Schuler, Fischer. Trener: H. Stamm
Igrač više: HRV 6/9; NJE 5/8
Igrač više po četvrtinama: HRV 2/3, 1/2, 3/4, -/-; NJE 1/1, 3/4, -/-, 1/3
Peterci: HRV 3/3; NJE 2/2
Obrane: Pavić 1+3+3+4=11 (61%); Kong 3+2+0+0=5 (28%)
Izboreni igrači više: Dobud 3, Muslim 3, Marković 1, Burić 1,
Izboreni peterci: Dobud 3
Posljednja izmjena Subota, 21 Veljače 2009 00:00
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
prijenos nije bio baš dobro tehnički odrađen (a ozmec standarno iritantan). kamere su bile tako postavljenje da je bio preveliki odbljesak reflektora od površinu bazena. a i one rotirajuće reklame su bile postavljene na krivu stranu; nisu ih vidjeli ni gledatelji na bazenu niti su ih kamere prikazivale.

inače smo rutinski ovo odradili (zanimljivo je primjetit da su španjolci tek u produžetku ili na peterce) dobili ruse. svi golovi u režiji jugaša. moram pohvalit boškovića jer sam ga najviše kritiziro u svojim izvješćima, samo neka ovako nastavi
avatar goran
0
 
 
Ja mislim da bi Jug trebao igrat umjesto reprezentacije. Bili bi cak i bolji. Trebali bi uzet Burica i Hinica i to je sve.
Pavic mi nimalo nedjeljuje sigurno.
avatar lešo lokarda
0
 
 
Treba stavit Kalinića i Mandžukića!
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo