Početna Divlja Liga 2009. - arhiva
Najava derbija: Velika riva Doli - Sovrnja Doli PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.38 od 5)
Autor Erazmo   
Ponedjeljak, 20 Srpnja 2009 13:39
    U srijedu ponovno nakon 2 godine buran susret upriličit će ekipe Velike rive Doli i tzv. Sovrnje Doli, koji se i ove godine potpuno pogrešno okarakterizirao kao malomještanski derbi koji bi, kao, trebao pokazati  tko je gazda u dvorištu, tko je seoska lola, tko je tu iz Dola??
    Osjećam prijeku potrebu još jednom apostrofirati kako današnja tzv. Sovrnja nema formalno pravnih ili ikakvih drugih veza sa Dolima. Jednako tako današnja je tzv. Sovrnja, kao što je Srbija '92 zajednicu sa Crnom Gorom prozvala Jugoslavijom, koje nije bilo, te time sebi priskrbila nasljeđe cjelokupne bivše Juge, uključujući i sportske uspjehe te one sa Eurosonga, dozvolila sebi da imenom Sovrnja, koje je prestalo postojati raspadom 2007, preuzme tobožnju tradiciju igranja 10 godina, što ističu na svojim majicama. Tu tradiciju mogu osobno svojatati pojedinci iz tzv. Sovrnje, upravo kao i pojedinci iz Velike rive koji su svojedobno zajedno igrali pod imenom Sovrnje Doli. Kako je već rečeno, 2007 se ta ekipa raspala na Veliku rivu Doli i „mokošicu utd“ koji se lažno kite nekad slavnim imenom.
    No dosta knjižničarsko – mesićevskih rasprava jesu li partizani dobri ili loši, ponešto i o samoj utakmici. Za razliku od susreta u sezoni '07 kada smo se susreli na plivalištu u Štikovici, gdje nas je tzv. Sovrnja svladala, ove godine očekujemo sasvim drugačiji ogled. Tada je to bio prvi uopće nastup ekipe Velike rive i prva utakmica u sezoni kada su greške neizbježne i tokom utakmice se samo multipliciraju. Ovo je sada već nešto zrelija ekipa, već svi smiju legalno konzumirati alkoholna pića, te nas je većina prešla iz faze drkadžija u fazu onih nešto konkretnijih. E pa shodno tome nadamo se da ćemo i protiv tzv. Sovrnje ovaj put biti nešto konkretniji!
    Za razliku od Elle Dvornik koja pokazuje mršavo dupe na sodomiziranom Zrću, na Kupalištu ispod tvornice, redom plećati momci i garave, putene momke, svakodnevno se pripremaju. Bazične pripreme su davno odrađene, svatko je naučio koliko točno treba pojesti da bi suvereno plutao na slanoj vodi, te koliko točno treba popiti da bi bio dovoljno lucidan da misli da može isplivati kontru, te istu završiti što manje blamirajućim šutom.

    Što drugo još reći osim – vidimo se na copi u srijedu!

 

 

Posljednja izmjena Petak, 24 Srpnja 2009 21:55
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
to se zove najava. svaka erazmo
avatar erazmo
0
 
 
heh
avatar Divo
0
 
 
Iako znam da bi trebao favorizirat Sovrnju zbog Vlaha, a i zato jer je to moja bivša ekipa, ipak mislim da Sovrnja protiv 3 komada Konjuha nema što tražiti.
Ako budem u gradu rado bi vam sudio, lani kad sam Velikoj rivi sudio svi su bili zadovoljni, a Riva je i dobila! A Erazmo je bio i nezadovoljan!
avatar erazmo
+1
 
 
samo zato što sam očekivo, kako igramo istu poziciju, da ćeš imati malo više kolegijalnog razumijevanja..

P.S.
Sovrnja je i moja bivša ekipa, ali ovdje se radi o tzv. Sovrnji!
avatar Divo
0
 
 
Mislim da sam ipak duže od tebe igro u Sovrnji, a uz to bili smo tamo od početka, mislim čak od 1 god, ali nisam siguran
avatar erazmo
0
 
 
?!?!?
ja sam bio član Sovrnje Doli od prvog do zadnjeg dana, znači od 97 do 07, a to što si ti možda čak i odigro više utakmica za Sovrnju samo dokazuje opravdanost prosvjednog karaktera note u sklopu ove cijele rasprave.
avatar Božinovski
+1
 
 
opet copa...kad god sam ja igro copa je bila loš teren...razbijmo to nepisano pravilo!
avatar marko
-2
 
 
Ime Sovrnja Doli kao i ekipa se nikad nije raspala, ona je svake godine u divljoj ligi, neki igrači su tu od početka, a neki ne, a bilo ih je mali 'milijun' i iz svih djelova grada, a autor je u toj grupi očigledno...
Erazmo, ne znam ni tko si, ni što si, ali ti i ostali ste otišli iz Sovrnje Doli, sa svojom voljom ili uz višu silu (posao, brod, Zagreb... itd..)
Ti i ostali možete osnovati svoju ekipu, možete i Sovrnja Doli 07, nema problema, ali nitko pa ni ti neće ni ne može svojatati nešto što pripada ljudima koji su u Sovrnji od početka, a i ovima koji su sada u Sovrnji Doli...
Svojatati bi mogli da ste ostali, što svaki normalni razum nalaže...
Naravno da svaki pojedinac koji je odigrao pa makar jednu utakmicu za Sovrnju Doli može reći da je bio dio uspjeha i neuspjeha iste, ali uzimat je kao svoju, e to ne...
Pozdrav i neka bolji pobjedi u srijedu...
avatar goran
+1
 
 
Sto ovaj sere.
avatar erazmo
+1
 
 
pa stvarno, uvijek se nađe netko da sjebe dobru zajebanciju sa kvazi filozofijom
avatar erazmo
+2
 
 
Neargumentiran tekst kao ovaj sam po sebi ne zaslužuje odgovor, ali ostatak svijeta van dolske vale (što nažalost uključuje i vas iz tzv Sovrnje) zaslužuje bolje objašnjenje.
Ekipu Sovrnja Doli 1997 osnovali su Mario Beg, Paulo Mage, Nikša Lončarica i Ivica Radinković, svi iz Dola, uz pridružene članove, tebe (pretpostavljam da marko stoji za Potrbicu), Kraljevića i Pericu. Potom se u Dolima ideja pretvorila u djelo ulaskom ostalih Doljana, Antuna Mage, Duba Marinovića, Nikše Radinkovića, moje malenkosti i par klinaca. Dakle ekipa je izmišljena, osnovana i sastojala se od Dola i Doljana uz vas par, zbog čega je bilo sasvim logično da u sufiksu nosi ime Dola.
Istina je da su se dogodile neke više sile tipa Zagreb i brod čak i većini članova, ali je totalna laž i iskrivljivanje činjenica to da je itko od nas otišao iz Sovrnje. Upravo tu je i srž problema. Kad je Lončarica, koji je bio karika koja povezuje nas iz Dola i vas ostale, pošao na brod, ti si jednostavno izostavio ostatak ekipe južno od Lozice i prijavio pola mokošice. Ta se priča unatoč prigovora ponavljala svaki put kad Lončarica ljeto nebi bio tu, tako da je Sovrnja, gotovo sam sigurarn, ekipa kroz koju je prošlo najviše ljudi.
Još je samo jedna istina u ovoj tvojoj replici - da svatko tko je odigrao i jednu utakmicu za Sovrnju je dio njenog uspjeha i neuspjeha. I to je to, ta ekipa je prestala postojati. Vi ste imali svako pravo nastaviti sa tom mješovitom grupom ali nikako pod imenom kojeg nosite jer na njega nemate pravo. I onda optužuješ apsolutno bespredmetno ako ne i bezobrazno da mi nešto svojatamo!?!! Upravo ste vi prisvojili nešto što nije vaše. Mi samo hoćemo da se Sovrnja ostavi u ropotarnici prošlosti, drage prošlosti, dojanske prošlosti i svih onih koji su u tome sudjelovali.
Zamisli da ja dogodine prijavim ekipu evo recimo - Špilja Danče!? Pa jeli bi to imalo smisla? To je otprilike ono što vi radite.

P.S. Aj mi molim te samo objasni jeli ti ili bilo tko iz tzv Sovrnje i približno zna što uopće znači "sovrnja" i odakle to potječe?
avatar Marin
+1
 
 
Svaka cast Velikoj rivi, nadam se da cete zgaziti ove jadnike iz sovrnje. Zivjeli Doli!!!!!!
avatar erazmo
0
 
 
ma nisu oni momci loši, velika većina nema pojma o čemu ja tu pričam i to je zapravo jedino što me nervira.

a kad će braća ogresta natrag prema korijenima?? Mislim da ste već prerasli militantne islamske fundamentaliste sa famozne stijene na Dančama..
avatar Marin
0
 
 
Slazem se, doduse nisam siguran kakve bi koristi imali od mojih igrackih kvaliteta, ali dobro, drago mi je da bi nas primili rasirenih ruku
avatar erazmo
0
 
 
opjevana primorska skromnost..
avatar hotspur
-1
 
 
ja cu vam sudit
avatar b/a
0
 
 
erazmo kralju.
pozivam te da nam se pridružiš u pisanju na stranici i kad fine divlja liga te da dobiješ svoju kolumnu.
avatar Divo
0
 
 
Ovoj stranici su uvijek potrebni barem 1 ili 2 Dojana da učine spektakl.
avatar b/a
0
 
 
pa već ih imamo nekoliko: tuvoje, ogs, marin...
avatar erazmo
0
 
 
nas i rusa 150 milijuna!
avatar Provokator
+1
 
 
Utakmica prije nase, morat cu pogledat. Navijam naravno za Veliku Rivu Doli, najvise zbog toga da vidim moze li Josh zaustavit Vlaha :)
avatar Joshua
0
 
 
Vlaho je nezaustavljiv. pitanje je jedino mozemo li ga usporiti malo
avatar erazmo
0
 
 
rasprava je danas malo opala.. Zatišje pred buru?
avatar erazmo
0
 
 
zanimljivo da nitko nije dao nikakva konstruktivna očekivanja od utakmice, predviđanja ovo ono..
avatar Kitopsina
0
 
 
Predviđanja su dobra ukoliko bude dobroga vina :)
avatar Divo
0
 
 
i pršuta :)
avatar b/a
0
 
 
po meni je sovrnja kvalitetnija (osim ako se velika riva nije pojačala u odnosu na lanju utakmicu protiv špilje), ali motiv u velike rive je puno, puno veći. kao i naboj koji ih nosi u ovoj utakmici. to može nadokanadit taj, po meni, zaostatak u kvaliteti.
samo igrajte na vlaha, kad on uđe sve pokrite ,a njega puštajte.
avatar pixy
-2
 
 
osijećam jako puno mržnje ovdje, a da je najviše uperena prema Vlahu
avatar Joshua
0
 
 
nema tu mrznje, samo prijateljstvo i ljubav. i izdaja. :)
avatar Joshua
0
 
 
nego, danas ce ova tekstualna suceljavanja dobiti svoj sportski epilog, imate loptu, pa sve lijepo rijesite u plivalistu.
tko ce od DENSera popratiti ovaj derbi slikom i videom? posebno Vlahov utjecaj na igru Sovrnje koja zeli rijesiti ovaj susret sto vecom razlikom.
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo