Početna Divlja Liga 2009. - arhiva
2. kolo kvalifikacija 20.7. - Đerek i nitko više! PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Autor Pixy   
Utorak, 21 Srpnja 2009 23:10
      Naizgled sasvim normalan dan. Novi radni, novi ponedeljak i nova prilika da skautiramo utakmice Divlje lige. Na suncem okupanoj Reli manje više sve domaći i par zalutalih turista. Čeka se početak. Šulić, Šulić, dere se Tonči Vlašić, ali nema odgovora. Šulić nije došao i automat za Elitu. Kažu oni da smo znali ne bi nas ni dolazilo u ovako punom broju, a zatim mala pauza pa je krenulo. Prvo na opće oduševljenje cijele Porporele stiže komisija - legendarni Ante Đerek ''Đero''.
Sa po 2 sata na svakoj ruci, te u svakom od đepova sakoa po 7-8 penkala. Bili smo spremni za start. Mage se uhitio zviždaljke, a Đerek mikrofona. Ladies and gentelman, pa malo Talijansko, Francusko - Engleskog što mislim da nitko na Reli nije razumio. Krenuli smo.  Domaća Uvalica protiv jakih i nazovimo ih slobodno iznenađenjem Divlje lige ekipe iz Cavtata - Kamen Mali. Plivanje za loptu, a ovi iz Uvalice odma na defenzivu. Trener Ante Đapić tkz. Đapa je reko: «Ni ne trudite se - oni su svi bivši vatrepolisti.» Svak barem po 10 godina treniranja puta 18 - dobro Tonči znaš li koliko je to godina !!!!!
 

Uvalica - Kamen mali     2:11

     Inicijativa na strani Kamena Malog no golman Uvalice Luko Srhoj je začarao vrata i branio svaki mogući udarac. Đapa se samo zadovoljno smješkao. No onda kontra i tu čak ni Luko nije ništa mogao. Još par akcija i neško slabo plivanja i poluvrijeme je DUE ZERO NULA kako je reko Đero na mikrofon. Na kraju ništa ne očekivano 11-2 ako se ne varam za Kamen Mali. Odma sam prišao do golmana Uvalice bez kojeg bi ovaj rezultat bio sigurno 3 ili 4 puta veći. «Pa dobro Luko, je li ti stojiš na kakvoj stijeni dolje.» Kaže na to Luko: »Pa pogledaj ove duge kose i brade u mene, te još kad se raširim na golu izgledam kao Isus nekad. Pa tko će Isusu zabit gol?» šaljivo će Luko. A malobrojni igrači Uvalice prasnuli u smijeh. Čestitke Luku na utakmici i vraćamo se na naše mjesto.
 

Daksa - Češka plaža      4:6

      Čekao sam, čekao i napokon dočekao. Naime moja misija tog dana na Porporeli je bila skautiranje utakmice Daksa - Češka plaža jer pobijednik igra protiv moje ekipe - braće Turaka Ville Šeherezade. Utakmica ništa posebno, a da ne blatimo ni jedne ni druge samo vrijedi spomenuti konstantno ispadanje bidona sa jednog od gola te jednog od luđaka iz ekipe Češka plaža koji je krenuo ispraznjivat vodu iz oba bidona, e tek onda nisu mogli stajat. kaže Mage pa ovo je triler, horor, komedija. Ovo treba zabranit, nit plivaju, nit igraju, ma jedno veliko ništa. Utakmica je završila sa velikim zaostatkom u vremenu i rezultatski na stranu Češke plaže od šest na prema četri. Bravo ČP, a ja sam saznao sljedećeg protivnika.

Porat Profundis - Ponta od žala     3:4

      A onda triller. Kaže Mage da mora doma, a glavne zviždaljke se prihvaća Đerek. Svi su začuđeno gledali. Bilo je tu par favorita za suđenje među kojima i ja sam, no Đero je bio uporan. On je sudac. Delegat Uefe pa valjda će i znat nešto. Utakmica prepuna tenzija. Đerek je dao znak za početak. Porat ima inicijativu, trude se pucaju no oslabljeni za 6 igrača bilo je teško išta očekivat. Bajrami na beku i cima, cima i lopta ide u 2. Isključenje, četverac no nema ničega. Kaže Đerek faul u napadu, laktarenje po igraču. Cijela Porporela je u čudu. Idemo dalje. Lopta je za Pontu od žala, faul u napadu kaže Đerek, na opće čuđenje igrača iz POŽ. Zna li on išta drugo sudit pitaju se ljudi. Malo gurkanja po sredini terena i stigli smo skoro na kraj druge četvrtine. Lopta je u igrača Porta, 5 sekundi do kraja, i fijuuuuuuuuuuuu odsviran je kraj napada, no ovi unatoč tome pucaju i puf, gol za Porat. Svi gledaju u Đereka, a ovaj šalje loptu na centar. Ludilo, nabrijani Pontažalci se hoće mlatit. Svi na Porporeli negoduju, traži se zamjena suca no Đero je uporan.

     preuzeto s www.divljaliga.hr
    Drugo poluvrijeme tek kreće, a na Đera je nasrnulo već 10 igrača. Iz mora naravno. Nitko ne želi da on sudi no on samo odmahuje glavom i daje znak za početak. Palo je još par golova do sljedeće sporne situacije, gol ponte od žala no Đerek svira topljenu lotu - niđe veze. Pontažalci bijesni no rezultaski još dobro stoje 3-2. I onda minuta do kraja udarac Bajramija sa nekih 7-8 metara, pliska i gol. Lopta na centru, POŽ u napadu no jedan od igrača Porta lukavo krade loptu bez ikakvog dodira, a svi Pontažalci nasrnuli na Đereka i ovaj dava loptu POŽ. Sad su iz Porta bijesni - totalno ludilo nastaje. Pola minute do kraja i POŽ postiže što se na kraju ispostavilo pobjedonosni pogodak. Još 15 sekundi, udarac Zekića no ništa, a Đero zviždi kraj. Igrači iz Porta bijesni no ja brže bolje bježim doma. Nisam htio bit dio gužve, a zasigurno je bilo gusto. Sve u svemu zanimljiva utakmica prepuna tenzija ponajviše zbog spornih sudačkih odluka. I kako drukčije opisati ovaj vatrepolski dan no sa jednom riječju - LUDILOOOOOOOOO. Đero je opet donio nemir u divlju ligu. Pitanje je koliko će još to trajat. Ja znam da nama suditi neće.

Pixy
Posljednja izmjena Ponedjeljak, 27 Srpnja 2009 21:29
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
odličan izvještaj, bravo pixy. nadam se ponovnom susretu u 3. kolu. samo da ne bude na ukletoj copi
avatar Divo
0
 
 
Sjajno Pixy!!
avatar b/a
0
 
 
zambi jesi vidio kako se pokazuje ko je isključen. što ti je pravi sudac
avatar pixy
0
 
 
I ja se veselim tom susretu (nadam se), a kako smo amo reć donekle mi domaći na Copi, a vi na Dančama onda se nadam susretu recimo na Porporeli ili Bellevueu ...

A ovaj dan je bio triller, žo mi je samo što nisam ponio aparat da slikam sve mote koje je izvodio Đerek, a i njegom doček - ko reprezentativce 98'
avatar hotspur
0
 
 
hahahha lol kakav moron :DD idemo vila seherezada :D
avatar b/a
0
 
 
iako je đero ponekad poznat i ko ante ipak se zove goran
avatar vava
0
 
 
:))) ajme dobro sam se nasmijo.
avatar pixy
0
 
 
čovjek s 1000 imena

mora da mu je Ante umjetničko ime

i bio sam u pravu, ako se opet susretnemo igramo na Bellevueu
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo