Početna Fotogalerije
Špilja opet bolja od Kamena malog PDF Ispis
(8 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Špilja Danče '94
Srijeda, 18 Srpnja 2012 00:48

Po drugi put u povijesti Špilja je nanizala tri uzastopna polufinala. 2001 – 03. niz je sadržavao broncu, zlato i četvrto mjesto. Za sad se bronca (2010.) i zlato (2011) ponavljaju, nadajmo se da neće i ovo posljednje. Pobijeđen je Kamen mali koji je igrao bez svog lanjskog najboljeg igrača Šutala. S druge strane Špilja je i dalje bez Popa, Davyija, Hrdala, Nardija i Vlaha.

 

Utakmica je počela sa dva vodstva Kamena, čini mi se da je oba puta sa igračem više precizan bio mlađi Vragolov. Odmah se vidjelo koja je taktika Cavtaćana. Koristili su 3 igrača za ulaske na poziciju sidruna: Dinka Guljelmovića, Drobca i Deranju. U svakom napadu su izvlačili Pera sa beka, i ulazili sa onim za koga su procijenili da ova trojka ima najviše šanse za iznuditi igrača više.

S druge strane Đura je, mislim čak po prvi put ikad, a za Špilju igra od 1994., krenuo na klupi. Nije se osjećao najbolje, proteklih dana imao je virozu, kao i Palunko koji je još sinoć bio u febri. Nakon što je Braco izjednačio na 1:1, slijedilo je čak 4 uzastopna Đurova gola pa bi mogao i ubuduće kretat s klupe Wink.

Nakon 1:2, Đura je doveo Špilju na 4:2 s koliko se otišlo na promjenu strana. Smanjio je Kamen iz četverca (Đura nakon isključenja bacio loptu pa odmah dvije osobne) kojega je realizirao Rajčević. Međutim, Milić okreće beka za naš četverac kojega je jasno Đura zabio. Taj gol bio je početak nove serije, ovaj put od 4 gola. Zabijali su Gvozdenica 2 puta (igrač više sa stative i rekontra 3 na 2). Upravo ovaj drugo opisani gol bio je prijelomni trenutak utakmice. Kamen je imao kontru 4 na 3 i brzopleto su (mislim Vragolov) šutirali, Zambata brani, a iz rekontre Špilja prvi put ide na +3 (6:3) i tu je utakmica prelomljena, odmah na startu posljednje četvrtine. Osim Pera, zabio je Ogs (kontra po lijevoj strani) i na 8:3, otprilike 2 minute prije kraja, ušao je Kova da dokusuri protivnika. Ovaj put je osim realizacije pokazao i kontraške mogućnosti, plivao je s loptom nekih 5-6 metara i onda sigurno realizirao. Taj zadnji period koji je protekao u revijalnom tonu završio je sa 2:2, upisao se i Roko.

 

Špilja je opet pokazala odličnu i maksimalno discipliniranu igru u obrani predvođenu Zambatom. U napadu se igralo strpljivo. Milića su striktno pokrivali tako da nije imao niti jedan udarac – osim jednog s centra na isteku četvrtine. Zato je na dva metra opet pružio odličnu partiju, a pridružio mu se i Žele koji je već u prvoj četvrtini izborio 2 igrača više. Igrač više bio je besprijekoran, ponajviše zbog Bracove igra ne desnom krilu, a pametno se koristilo udvajanje na Miliću i brzim i preciznim dodavanjima razvlačilo obranu.

Ždrijeb nas ove godine nije mazio tako da nas polufinale vodi najvjerojatnije na Solitudo koji je upravo lani porazom od Špilje prekinuo niz od 3 uzastopna finala, a zadnje 4 godine imaju 2 zlata i 2 bronce.

 

Sudac Periš fenomenalan, ne sjećamo se neke ovakve utakmice Divlje lige koja je bolje odsuđena. Također i igrači su, gotovo svi, bili maksimalno korektni i olakšali posao sucu. Drugo današnje četvrtfinale imalo je puno više klinčeva, potezanja, čupanja za kosu i udaraca ispod vode o čemu više u drugom tekstu.

 

Polufinale je u petak u 1645 na Dančama.

 

Četvrtfinale Divlje lige 2012

Špilja '94 Danče – Kamen mali 10:5 (1:1, 3:1, 1:1, 5:2)

Bellevue

Sudac: Periš

Špilja: Zambata, Zlošilo, Palunko, Žele, Đura 4(1), Tić, Milić, Braco 1, Pero 2, Ogs 1, Roko 1, Kova 1. Voditelj: b/a.

Kamen mali: Lukša Lasić, Jure Grbešić 1, Goran Jerković, Vlaho Rajčević 1(1), Dinko Guljelmović, Nikša Vragolov 3, Denis Džanković, Nikša Guljelmović, Nikša Butijer, Josip Deranja, Andrej Drobac, Srđan Subašić. Voditelj: Andi Drobac.

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 29 Srpnja 2012 15:30
 

Komentari

avatar Divo
+1
 
 
Čestitke Pećinarima i Ogsu!!!
Čini mi se ipak da za razliku od Turčina Špilja krivo tempira formu i da će biti na vrhuncu za finale Divlje lige, dok će na Turniru 2/4 bit za q*!
avatar rg
0
 
 
Kakav je ovo tekst? Ogsu posvećena samo četvrtina rečenice?!! Naslov je trebo bit "Špilja na Turčinov pogon dobila Kamen mali" ili "Špurčin dobio Kamena!"
avatar davy
0
 
 
Ima vremena, ja npr. već vidim izvještaj sa Turnira 2/4 : "Na krilima Ogsa Špilja prebrodila drugu četvrtinu".
avatar Hrvoje
0
 
 
Hvala hvala. Vidim da imam vise navijaca od ostatka Spilje (x > 0)
avatar b/a
0
 
 
inače rg je odlučio da je 2. četvrtina 11.8.
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo