Početna From the face of the place [LIGA PRVAKA] Jug dobio OSCa
[LIGA PRVAKA] Jug dobio OSCa PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
From the face of the place
Autor Provokator   
Nedjelja, 14 Siječnja 2018 10:43

 

Jug CO - OSC Budapest 12:10 (4:2, 3:2, 2:2, 3:4)

U kazališnoj atmosferi bazena u Gružu pred malim brojem gledatelja (optimisticna procjena 450) Jug je ugostio OSC u utakmici koju je morao pobijediti kako ne bi do kraja zakomplicirao svoje šanse za prolaz na F8.

 

Utakmica je počela sa dva izbačaja koje je izborio Lozina i dvije lijepe realizije Renzuta sa lijeve strane. Nakon toga istom mjerom uzvracaju Mađari, Pavličević i Benić su vani, a nakon lijepih akcija s igračem više zabijaju Kovacs sa srednjeg vanjskog i Gor-Nagy potpuno sam sa stative. Seriju realiziranih igrača više nastavlja Garcia sa desnog krila i Benić sa stative nakon dodavanja Garcie. Do kraja četvrtine još i mladi Žuvela koju je bio četvrti bek večeras, dobija izbačaj, ali Mađari ne uspijevaju realizirati isti.

Inače centri OSC-a, a pogotovo Seman su zadavali dosta problema Jugu, ali je Kobešćak kombiniranjem Macana, Benića, Pavličevića i Žuvele uspio sačuvati Macana bez ijedne osobne za zadnju četvrtinu, te je on tu četvrtinu prilično dobro odradio.

 

Druga četvrtina je počela lijepim golom Renzuta za 5:2 na prebačaj sa lijevog vanjskog dok su snage u bazenu bile poravnate. Kako je krenulo činilo se da će Renzuto zabiti 6-7 komada, ali slično kao i protiv Barcelonete stao je, te se do kraja nije upisivao u listu strijelaca, iako se ne može reći da se nije trudio. Na 5:3 je smanjio Brguljan sa desnog vanjskog na vrlo plitku zonu Juga, ali već idući napad Fatović zabija sa lijevog krila za povratak na 3 razlike u trenucima dok je ulazio isključeni igrač. Ako nekom dotad nije bilo jasno kod ovog pogotka je postalo - Bisztritsanyi nije golman koji je na razini potrebnoj za ovakvo natjecanje. Tada se već zagrijavao rezervni golman, ali nakon što je Bisztritsanyi do kraja četvrtine obranio dva prilično neprecizna udarca Fatovića, trener Petik je odustao od toga što nije bilo loše za Jug. Do kraja četvrtine Seman se odvojio od beka i zabija za 6:4 nakon dodavanja sa desnog krila preko beka (mislim da je bio Benić). Četvrtinu je zaključio Benić pogotkom sa lijevog vanjskog koji je skoro unio Bisztritsanyia u gol. Krajem druge četvrtine i pogotovo u trećoj Bijač se razbranio i nekako u tim trenucima je postalo jasno da će Juga jako teško ovo izgubiti unatoč oscilacijama koje su pokazivali u prethodnim utakmicama.

Iako je Ranđelović već prvi napad treće četvrtine smanjio na dva razlike, najprije Lončar sa stative (dodavanje Rašovića sa desnog vanjskog) pa onda i Garcia parabolom sa nekih 8 metara donose Jugu prvi puta 4 razlike. Posebno je lijep bio gol Garcie koji je vidio da je golman malo izašao te ga onda iznenadio odličnom pogođenom parabolom na koju ovaj gotovo nije ni reagirao. Ipak Jug je dopustio OSC-u da se još jednom vrate na dva razlike, te su čak imali napad za jedan koji su suci prekinuli kontrafaulom u plivanju. Iz tog napada Macan zabija sa desnog krila za 10:7, a zatim Benić još jednom probija Bisztritsanyia za konačno rješenje utakmice. Do kraja su pogađali Erdelyi (igrač više) i Seman (iz 2 metra preko Žuvele i sa stative) i Joković(igrač više) za konačnih 12:10 i zasluženu pobjedu Juga.

 

Iako je Jug kontrolirao utakmicu od početka do kraja, stječe se dojam da imaju još rezerve u svojoj igri, pogotovo u obrambenom dijelu, ali i u tranziciji s obzirom da su nekoliko potencijalnih kontri upropastili krivim dodavanjima ili nedodavanjem. Do kraja bi se trebali boriti s Bresciom, Dinamom i Barcelonetom za drugo mjesto u grupi, ali sam plasman na F8 bi bio lijep uspjeh s obzirom da je ova ekipa ipak nekih 20-30 posto lošija od one lani. OSC mi se čini uz Partizan i Hannover najlošija ekipa u grupi i mislim da ovakvom igrom nemaju prevelike šanse proći dalje unatoč solidnoj ekipi.

 

Sudili su stari lisac Stavridis i mlađahni Colombo i odradili svoj posao korektno. Ispočetka je Stavridis manje-više sve sudio, a kasnije se i Colombo oslobodio, ali mi se nije činio pretjerano siguran i točan u procjenama. U jednom trenutku je iznervirao Renzuta koji je prskao prema njemu i častio ga na talijanskom, ali ovaj ga nije odlučio isključiti što je u svakom slučaju trebao.

 

Sve u svemu jedna zanimljiva i lijepa utakmica s sretnim ishodom za domaćina. I da, na početku sam napisao da je atmosfera bila kazališna, ali ipak sam uočio jednu razliku, u kazalištu se ipak plješće na kraju predstave, dok se večeras velika većina ljudi pokupila bez da je uputila isti igračima.

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 14 Siječnja 2018 18:18
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo