Početna Glavni turnir Penatur i Solitudo u polufinalu
Penatur i Solitudo u polufinalu PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 4.00 od 5)
Glavni turnir
Autor b/a   
Utorak, 09 Kolovoza 2011 14:09

Odigrana su prva dva četvrtfinala. Penatur je očekivano lagano pobjedio Gjivoviće 12:6. Pilari su ekipa koja se ne iživljava nad slabijima (npr. lani u grupi Penatur – Turčin 7:4) tako su i Gjivovići upisali pristojan poraz. Penatur čeka pobjednika posljednje četvrfinalne utakmice Palace – Kamen mali.


Drugo polufinale na Bellevueu igrali su Solitudo i Fun H2O. Odma na startu moramo spomenuti suca jučerašnjeg dana Mladena Raka koji je dobrim dijelom utakmice bio glavni akter. Očito se nije baš dobro pripremio za suđenje, jer je i po vlastitom priznjanju krenuo u utakmicu kao da sude dva suca, a ne on sam. Tako je više gledajući prema sidrunu i beku u prvoj četvrtini nekoliko puta propustio suditi faul na vanjskim pozicijama što je i rezultiralo sa dvije kontre i 2:0 za Solitudo koji i inače igra agresivnu obranu, a još kad su vidjeli sudački kriterij to su i pojačali.

 


Ipak Župljani se vraćaju u utakmicu kroz drugu četvrtinu sa dva gola Mara Kuzmana pa se na poluvrijeme odlazi sa 2:2. Opravdano je poništen jedan gol Nikše Karača jer je Rak pokazao da se lopta mora vratiti na mjesto gdje je i bio prekršaj. To je izazavalo prosvjede Karača i trenera Dobuda. Inače je možda i ključna razlika u ovoj neizvjesnoj utakmici bilo to što je sa jedne strane Dobud stalno radio pritisak na suca. Sve u granicama normale i za dobrobit svoje ekipe. A još i ima autoritet kao kapetan Juga i jedan od najboljih svjetskih igrača. S druge strane Igor Računica i Maro Savinović nisu upitili niti jedan pogled, a kamoli riječ prema sucu. Možda i zbog toga šte je Rak Savinoviću stariji kolega, ali Računica je mogao pa i morao biti aktivniji. Pogotovo što je Rak često kroz utakmicu razgovarao s igračima, i sa Dobudom i objašnjavao neke odluke.


Treća četvrtina opet 2 gola jedne ekipe, ponovno Solituda. Lijepo je sa dva metra zabio Jerko Šandić. Na startu posljednjih 5 minuta 5:2 za Solitudo - Primorac i iz lijevog krila provlači loptu uz bližu stativu -  i činilo se da je utakmica riješena. Ipak, Fun se ne predaje. Maro Kuzman igra odlično, zabio je još jedan gol - pospremio je odbijanac u mrežu. Jović je zabio sa druge stative sa igračem više i mlađi Kuzman iz četverca i 5:5. Pri tom rezultatu Župljani su osvojili jednu loptu i krenuli plivat u kontru 3 na 2, međutim Žeravica loše baca loptu i propada im prilika za potpuni preokret. To kažnjava za konačnih 6:5 Karač sa svojim trećim golom danas.

Utakmica je bila odlična i jako neizvjesna. Šteta što ju je sudac pokvario. Nakon što je ušao u utakmicu kako je opisano na početku, pokušao je držati takav kriterij do kraja, tj. puštao je (pre)agresivnu igru. S obzirom na to da su i Župljani bili napaljeni i sigurno su očekivali da bi ove godine mogli napraviti i više od ulaska u četvrtfinale, a Solitudo i inače uvijek igra na granici , i preko, kontrafaula, to nije bio baš dobar odabir. Kako je utakmica odmicala i kriterij se ublažavo. Uz spomenute dvije veće pogreške na startu bilo je i kasnije, posebice oko kriterija izbačaja. Na kraju, posebice u posljednjoj minuti kada je Fun pokušavao izboriti četverce, bilo je nekoliko kompenzacija i pokušaja vraćanja Funu, po kojima se moglo vidjeti da je i sam Rak svjestan da je ranije griješio. Ali bilo je prekasno. Župljani su jasno imali primjedbi na račun suđenja: „bilo je doduše i odluka u našu korist i to ne malo, ali kad je bilo stani-pani, zna se što se sudi“.


Možda smo i očekivali da „sportska pravda“ kazni Solitudo zbog namješatanja prethodne utakmice kad već organizatori to nisu bili u stanju, ali ne da se to nije dogodilo nego su još i imali vjetar u leđa.


Četvrtfinale Divlje lige 2011
Bellevue
Sudac: Mladen Rak


Penatur – Gjivovići        12:6 (2:0, 3:1, 4:3, 3:2)
Solitudo – Fun H2O Mlini    6:5 (2:0, 0:2, 2:0, 2:3)

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 15 Kolovoza 2011 15:19
 

Komentari

avatar dančar
0
 
 
A možda je ovo godina vraćanja Solitudu za lani.
avatar phobia
0
 
 
igrali su koliko im je trebalo,moje je mišljenje da im apsolutno nitko ne može parirat a što se sudaca tiče dajte molim vas kakav vjetar u leđa i pritisak dobuda presmješno,bolji su i točka
avatar phobia
0
 
 
igrali su koliko im je trebalo,moje je mišljenje da im apsolutno nitko ne može parirat a što se sudaca tiče dajte molim vas kakav vjetar u leđa i pritisak dobuda presmješno,bolji su i točka
avatar phobia
0
 
 
i to mi je debilno kakvo vraćanje za lani za ovo za ono,ko je najbolji neka osvoji divlju ligu i amen
avatar Hrvoje
0
 
 
Ne bi reko da je sudjenje bilo za jedne ili druge, jednostavno je bilo lose. Puno gresaka (uopce ne gleda vanjske pozicije, gleda samo 2m), pokoja kompenzacija. Ne mogu vjerovat da je ono jedan ozbiljan sudac. Jedina razlika je sto se Solitudo bolje prilagodio kriteriju, odnosno mozda im vise pase pustanje malo cvrsce igre nego Funu
avatar b/a
0
 
 
mislim da je omjer grešaka bio 2:1 u korist solituda. a i bitno je sto se iz tih grešaka izrodilo, recimo solitudu prva dva gola
avatar administrator
0
 
 
ubačene su slike s utakmice penatur - fun
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo