Početna Glavni turnir 10 pobjeda u nizu
10 pobjeda u nizu PDF Ispis
(8 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Glavni turnir
Autor administrator   
Ponedjeljak, 16 Srpnja 2012 00:33

Palace, Mrkan, Kamen mali, Copacabana, Čingrija, Solitudo, Kamen mali, Puntižela, Montovjerna i Fun. Od utakmice za treće mjesto 2010. Špilja je nanizala 10 uzastopnih pobjeda. Danas je po drugi put Divlja liga stigla u Čilipe i još jednom su domaćini pokazali što bi Divlja liga trebala biti. Pohvalit ćemo se da smo ostali zadnji gosti i do dugo u noć uz ćakulu, vino i ćevape uživali u prekrasnoj Čilipskoj luci.

 

Dok smo se skupili na Ilinoj Glavici, igrači i navijači, umjesto u predviđenih 4 krenuli smo više od po ure kasnije. Dok smo stigli utakmica dana Kamen mali Palace već je završila. Palasaši su pobijedili lanjske finaliste 5:4. Kamen mali je i lani u četvrtfinalu zabio 4 gola protiv Palacea (uz obilatu pomoć suca Mage), ali je to tada bilo dovoljno za pobjedu.

Druga utakmica Montovjerne i Puntižele nije imala nekog naboja. Iako su Župljani poveli 1:0, slijedio je niz od jako puno golova Montovjerne – redovito sami ispred Pepa – a na kraju su malo usporili i čini mi se da je finulo pristojnih 13:5.

 

Slijedila je još jedna otkazana utakmica ove godine, Šeherezada je javila da neće doći i pokvarila festu domaćinima jer je tako domaća Luka Čilipi ostala bez utakmice.

 

Posljednja utakmica dana, Špilja kontra Funa. Od početka se vidjelo tko je osjetno bolji. Prve skoro kompletne dvije četvrtine nastavak igra protiv Monte, disciplinirano, pametno, strpljivo i po dogovoru. Stigao je Pop na vikend, a osim njega u odnosu na prošlu utakmicu bili su tu i Tić, Žele i Zlošilo. Prvu utakmicu za Špilju ikad odigrao je i Ogs koji nije stigao na Turčinovu sezonu pa je bio slobodan pomoći starijem bratu. Međutim, opet malo igrača u rosteru jer su u odnosu na prošlu utakmicu nedostajali Palunko, Đura i Vlaho.

Ta pametna igra donijela je uvjerljivo vodstvo nakon 2 četvrtine, ako se ne varam 5:1. Pop je pliskom otvorio špinu, a nastavio je Milić koji je osim golovima dominirao na dva metra. Osim izbornih igrača više, dva puta je izborio četverac. Njih dvojica su zabila svih 5 golova, Pop 2, a Milić 3.

Pad igre u trećoj četvrtini donio je približavanje Funa na 5:3. Međutim, uz promašaje niza zicera, malo podizanje gasa donijelo je 8:4 nešto više od 2 minute prije kraja. Realizirana su 2 igrača više (Braco s krila, a Pero na asist Braca sa stative) i peterac (Tić). Ušao je i Kova, ali ovaj put nije bio realizatorski raspoložen, pa protivnici to koriste i smanjuju na konačnih 8:6.

 

Stigao je sudac Periš i odmah se vidjela velika razlika u kvaliteti suđenja. Iako su se čuli neki komentari nakon prve utakmice da je bio veliki i neopravdani nesrazmjer u broju isključenja u korist Kamena malog. Ali nismo gledali pa su Provokator, Kompleksaš i ostali pozvaniji o tome pisati. Što se tiče naše utakmice tu je sve bilo kako i treba.

 

Rasplet skupina A i B je takav da već u četvrtfinalu imamo reprizu lanjskog finala, a drugi četvrtfinalni par su Palace – Montovjerna. Obje utakmice nude veliku zanimljivost i u utorak ne Bellevueu bit će dobrog vaterpola.

 

Ponovno je prijem svih ekipa u Čilipima bio više nego vrhunski. Domaćini su sve počastili mezom, a piće je bilo toliko jeftino bi se moglo kazat da su nas i pićem častili. Ostali smo posljednji, a razgovor je otkrio brojne zanimljivosti. Od statusa mladog Čukija – vode se žestoki pregovori (puno žešći nego između trenera Luke Čilipi Paula Obradovića i Juga), i još nema naznaka u kojem smjeru će se cijela priča rasplesti. Preko taktičkih savjeta koje je Luka dobila prije utakmice sa Turčinom, pa još brojne druge zanimljivosti.

Svaka čast Čilipljanima, još jednom su se iskazali kao odlični organizatori.

 

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 29 Srpnja 2012 03:06
 

Komentari

avatar davy
0
 
 
Prije svega čestitke svim Špiljarima. Posebno mi je zanimljivo što se probudila Špiljina skautska ekipa. Ne samo da su doveli mlade nade, nego je napravljen transfer koji je do jučer bio u sferi znanstvene fantastike, pa stoga dobrodošao Ogs, oduvijek sam znao da je ovaj prijelaz samo pitanje vremena.
avatar Mate
+2
 
 
Turčin koji nastupa za Špilju?!?!!? Može li se niže pasti? :)
avatar zambata
+2
 
 
oprašta mu se, jer na pozdravu svi viknu za špilju, a on za turčin!!!
avatar Hrvoje
0
 
 
Da citiram Debelog Kaku: "Rugala se sova zjenici"
avatar davy
0
 
 
Slika 19 govori više od 1000 riječi. Mogli bi je nazvati "U dobrome društvu". Jedino mi nije jasno čemu mrki pogled????
avatar b/a
0
 
 
ma to je uhvaćen moment taman prije nego je periš ispričo vic, pa sam nabacio pogled prije pucanja od smijeha ;)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo