Početna Glavni turnir Pacijenti svih zemalja ujedinite se
Pacijenti svih zemalja ujedinite se PDF Ispis
(13 ocjena, prosjek: 4.38 od 5)
Glavni turnir
Autor b/a   
Ponedjeljak, 23 Srpnja 2012 01:28

 

Vrli izvjestitelj portaloka i SN-a s ovogodišnje Divlje lige Mario Buconić još uvijek nije naučio da ga mržnja samo gura iz greške u grešku. Nakon što se nalagao u tekstu o tome kako su se igrači Špilje crvenjeli i ispričavali u ime kako je kazao takozvanog voditelja, danas opet ima eskapade. Prenosimo iz njegovog izvještaja sa finala:

 

 

„Vlaho Primorac, igrač Solituda, najbolji je strijelac natjecanja s 15 postignutih pogodaka. Na skalinima crkve svetog Vlaha, Primorac je dobio i priznanje te nagradu za najboljeg igrača turnira, ali nakon sat vremena došlo je do - promjene. "Pogrešno" je glasao predstavnik Dančara koji je najbolje pojedince diktirao Tončiju Vlašiću za zapisničkim stolom. Tako je umjesto pet bodova Mihu Bobiću, upisano da je najbolji igrač po ocjeni Špilje '94 Danče - Vlaho Primorac. Nesporazum koji je mogao biti izbjegnut da se voditelj četvrtoplasiranog sastava udostojio napisati najbolje na za to predviđenom - komadu papira. Tomo Sjekavica, član Palace-a najbolji je golman prvenstva.“

 

Barem sam u međuvremenu od takozvanog voditelja stigao do titule voditelja. Ali da krenemo redom. Za početak nisam bio u mogućnosti doći do tog famoznog papira, ali sam sa punim povjerenjem delegirao Zambatu Wink da u ime Špilje odradi glasanje za najboljeg igrača i za najboljeg golmana. Sms-om smo se dogovorili sljedeći poredak:

Najbolji golman:

1. Tomo Sjekavica

2. Đuro Šturica

3. po Zambatinom izboru

Najbolji igrač:

1. Miško Bobić

2. Jerko Šandić

3. Mijo Klečak

 

 

Sad, na koji način je došlo do nesporazuma između Zambate i Vlašića, pa je od Zambatinih riječi „Miško Bobić“ Vlašić zapisao „Vlaho Primorac“, ne znam. Ali da sam ja za to kriv, teško. A još manje me se treba prozivati. Druga stvar, voditelj Solituda Nikša Dobud također je diktirao Vlašiću njihov izbor (kao što to i uostalom najčešće i sve druge ekipe čine već godinama, a kako su Penatur i Montovjerna to ove godine uradili ne znam), a ne čitamo o tome je li se ili nije Jugov kapetan udostojio ispuniti „za to predviđeni komad papira“. Ali kako je Divlja liga ove godine sramotno počela, zašto bi se završila nego ovako da krivi igrač dobije nagradu najboljeg pojedinca. A i ako ćemo pošteno nisu se Dančari nakon sat vremena sjetili da su krivo glasali, nego je Suha – kad je čuo za naš izbor – zvao Vlašića.

 

Također, od tako „osjetljivog“ čovjeka koji me je nakon utakmice s Montovjernom prozvao, pisao nebuloze i višestruko pisao neistine u tekstu, očekivao sam da će bar spomenuti ponašanje, čak i prijetnje smrću (da je dosljedan Buconićev današnji osvrt na te događaje bio bi jako dramatičan) koje su igrači Penatura uputili Perišu tijekom utakmice za treće mjesto. Inače, to je bio manje više uobičajeni pritisak koja gotovo svaka ekipa radi na suca u Divljoj ligi i koji je urodio plodom jer je nakon te pauze, dok se malo strasti nisu smirile, dosudio nepostojeće isključenje koje je Penatur iskoristio i izjednačio (ili poveo 1 razlike).

 

 

Za razliku od kolege koji piše pizdarije, Vlašić ih govori – ali kao da je to nešto novo

Druga stvar je verbalne prirode. Naime, danas u Portu redom su igrači Solituda, pa i voditelj Dobud verbalno napadali Špiljare da kakvi smo, kako nas nije sram itd. Naime, napali su nas kako im je Vlašić rekao da smo nakon poraza u polufinalu prijavili da je Miro Plenković ranije nastupio za neku drugu ekipu i da tražimo da se zbog toga Solitudo diskvalificira?! Maksimalno iznenađeni i ne znajući o čemu se tu uopće radi potražili smo Vlašića da ispred nas i Jerka Šandića koji je tada bio u blizini kaže tko je to od nas prijavio Plenkovića i Solitudo. Tada se Veliki meštar znan i kao velemoža Divlje lige u svom stilu krenuo izvlačiti. „Pa nisu mi oni to prijavili, priča se da je netko prijavio“ itd... Upozoravam ljude da kad pričaju s Vlašićem o Divljoj ligi, svaku, ali baš svaku informaciju uzimaju sa velikom rezervom jer čovjek se u zadnjih godinu dana toliko puta zapleo u vlastite laži, što je najgore ničim izazvan u većini slučajeva, da je to nevjerojatno. Osim ovoga, zadnja informacija od prije nekoliko dana, nakon što je nekoliko minuta izbjegavao odgovor na pitanje gdje je zapelo s našim učlanjenjem u Udrugu, tj. vrludao sa raznim besmislenim odgovorima (i to oni najdjetinjastiji, poluretardirani odgovori tipa pa kako da vam odgovorim – a u pristupnicama je tražio i dobio brojeve telefona, kućne i e-mail adrese), a sve sa smiješkom na licu, na kraju rekao: „Ne možete se učlaniti jer udruga više ne postoji.“ Živo nas interesira na čiji će onda račun Županija uplatiti 40.000 kuna koje je ove godine iz proračuna odvojeno za organizaciju Divlje lige.

Posljednja izmjena Srijeda, 01 Kolovoza 2012 00:52
 

Komentari

avatar DANČAR
0
 
 
KO GOD DA OVO ČITA, PORUKA JE: NE VJERUJTE VLAŠIĆU!!!
avatar vaterpolo je glup sport
0
 
 
Najbolje kod ove dodjele za najboljeg igrača je da je mlađi Buconić (na njegovu veliku žalost) morao spomenuti Bobića u izvještaju !!!
avatar Hrvoje
+2
 
 
Ako je i od Vlasica, jadno je. Cini mi se da je ovim potezom dotakao novo dno.
avatar b/a
0
 
 
"PENATUR (u ime momčadi glasovala Mira Skansi)
Najbolji igrač, 5 bodova: Vlaho Primorac (Solitudo), 3 boda: Miško Bobić, 1 bod: -.
Najbolji vratar, 5 bodova: Tomo Sjekavica (Palace), 3 boda: Olaf John (Čingrija), 1 bod: Đuro Šturica (Montovjerna)"


Je li voditeljica Penatura, gospođica Skansi zaključila da nitko nije bio dovoljno dobar da dobije 1 bod u izboru za najigrača, ili možda ne zna kako se zove bilo koji treći igrač, a da nije iz Penatura ili je Vlašić i ovdje pogriješio prilikom zapisivanja?

I je li ovo "udostojeno glasovanje voditelja Penataru"? Inače, mislio sam da je Tiho voditelj Penatura ;)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo