Početna Glavni turnir REKORD: Turčin do četvrte pobjede u nizu
REKORD: Turčin do četvrte pobjede u nizu PDF Ispis
(8 ocjena, prosjek: 4.50 od 5)
Glavni turnir
Autor administrator   
Nedjelja, 03 Kolovoza 2014 00:14

 

 

Počeo je glavni turnir, a Turčin nastavlja s rutinskim pobjedama! Po drugi put u povijesti – prva pobjeda 8. kolovoza 2011. – upisana su 3 boda u GT-u. Pobijeđena je Šeherezeda 7:3. Te sada, u utorak na Dan pobjede idemo u Plat protiv Elafita u borbu za četvrtfinale. Turčin se bori za četvrtfinale?!

Obje pobjede Turčina zabilježene su kad su utakmicu sudili 2 najbolja suca današnjice; prije 3 godine Zambata (tolika sudačka kvaliteta da je kao trener Turčina sudio, a da protivnici Bellevue nije imao ni jednu riječ prigovora), a danas Boris Margeta koji je prošli vikend sudio finale EP-a.

Danas smo krenuli u sastavu: Misla na golu, b/a na beku, Stijepo na dva, Vlaho i Ogs lijevo, te Bani i Marole desno. Prvih 6 igrača b/a je izdiktirao u cugu, a onda je pitao, a gdje je Žeks? Izazvao je konsternaciju okupljenih Turaka, znajući da b/a i ne ljubi baš Žeksove vaterpolske poteze, a sad bi ga stavio u prvu postavu, na ovako bitnoj utakmici. Nakon utakmice zamolili smo b/a da nam pojasni taj upit:

Danas, jutros u 10 imali smo naš Dančarski maraton. Žeks je otplivao 1800 metara za 35 minuta i zaslužio je krenuti u prvih 7. Turčin je institucija koja cijeni i poštuje svoje igrače i nakon takvog iskazivanja spremnosti Žeks je zaslužio početi u prvih sedam.

To je samo jedan od dokaza koliko Turčin ima potencijala. Jutros je Ogs dobro primijetio ključni Žeksov problem; istom brzinom pliva u kontru u vaterpolskom terenu i maraton od 1800 metara. Samo da nam je na koji mjesec posudit Kontića od Elve, samo da riješi te detalje kod pojedinih igrača, Turčin bi bio 350 % jači.

 

Krenuli smo silovito i brzo poveli 3:0. Prvo je Bani izborio i realizirao igrača više. Uskoro i dva gola sva pozicije sidruna, Bena i b/a pokazuju dominaciju Turčina na ovoj poziciji u ovoj utakmici. Do kraja četvrtine primamo jedan gol sa igračem manje.

Takav ulaz u drugu četvrtinu jako puno obećava jer poznato je da Turčin nikad ne gubi u drugoj (DLL montiraj više dokumentarac, pogotovo što ovo ljeto nisi ni doš'o u grad, pa je nostalgija za voljenim klubom ojačala). Potvrdilo se to i sada. Pao je samo jedan gol, i to ga je zabio b/a, iz kontre 3 na 2. Bila je još jedan identična situacija, ali Marole nije pravodobno uočio suigrača na drugoj strani.

Treće četvrtina završava 2:2. Tada je već počelo nedostajat kisika pa i pamćenje lošije služi, sjećam se dva detalja. Pobjegao je Bani u kontru jednom i rutinski i efektno prebacio Munju na suparničkim vratima. I na samom kraju četvrtine b/a radi Buljovski potez; skrivio je četverac u zadnjoj sekundi. Em se loše postavio, em ga je broj 8 Čulić okrenuo. Stvarno loša reakcija, u katastrofalnom trenutku – poput lieblinga. Tako je Šeherezada smanjila na 6:3 uoči posljednjih 5 minuta.

Zapravo sjećam se još bezbroj detalja iz ove, a vezano i za prethodne i iduću četvrtinu. Misla je zaustavio cijeli niz šuteva, kad se sve zbroji sigurno je bio iznad 15 obrana na 3 primljena gola. Obranio je bar 4-5 kontri, vrhunska predstava.

Pao je dogovor na posljednjoj pauzi, trener Pop je upozorio igrače da paze na kontre i da se igraju dugi napadi. Turci su to doslovno shvatili stalno igrali sa 2 – 3 igrača koji ni ne odlaze u napad. Ipak bilo je nekoliko nebuloznih pokušaja s centra koji su omogućili kontre protivnicima. Ali to nisu bile čiste kontre. već u najboljem slučaju 4 na 3, uz igrača koji kasni tek 2-3 metra. Kad se one izrađenije kontre nisu mogle realizirati pored Misle, onda je ni od ovakvih situacija nije bilo straha. Na samom kraju Bani je izborio i realizirao četverac za konačnih 7:3.

 

 

Dva ključna momenta u ovoj utakmici zbila su se prije samog početka. Prvo je Bile uvidio da je Misla trenutačno u boljoj formi što i ne čudi obzirom na iscrpljenost kapetana poslije bolesti. A drugo se dogodilo još ranije; Škurlone je na povratku u Divlju ligu umjesto povratka u Turčina izabrao Šeherezadu, znajući valjda da ćemo se sastati. I odigrao je kako i priliči sloganu „Jednom Turčin, vazda Turčin...“. doduše, znajući koliko je opasan obrana Turčina posvetila je posebnu pozornost bivšem suigraču.

Od početka smo krenuli dobro, poveli 3:0 i nismo se više osvrnuli. Tek druga pobjeda u Glavnom turniru, a već rutina u izvedbi. Svi igrači s klupe, i današnji kapetan Bena, Mark, Maro, Brena i Josh dali su doprinos kroz dosta veliku minutažu. Širina klupe u ovakvim utakmicama ima veliku ulogu.

Obrana je, osim Mislinim obranama, ponudila nekoliko odličnih poteza. Od igranja igrača manje sa skakanjem na igrača s loptom, preko niza blokova, dominacije na bekovskoj poziciji s malim problemom uplivavanja drugog sidruna – moramo poraditi na smanjenju konjarenja bez, a i sa dodanom loptom jer najčešće nema potrebe za takvim potezima.

 

 

  1. kolo grupa A

 

Turčin Danče – Vila Šeherezada                               7:3 (3:1, 1:0, 2:2, 1:0)

Turčin: Bile, Stijepo Paškva, Maro b/a 2, Marole 1, Mark, Brena, Bena 1, Vlaho vrati se, Ogs, Bani 3(1), Josh, Misla. Trener: Pop, pomoćni trener: el Presidente.

Vila Šeherezeda: Munja, Roko Milina, Tomi Tepšić, Josip Trojanović, Toni Vukojević, Toni Monković 2(1), Ante Vidović, Paolo Čulić 1, Mateo Konsuo, Cvijeto Cvjetković, Škurlone, Toni Perić, Nikša Pavlović, Nikola Mičić. Trener: Marko Bautović.

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Nedjelja, 03 Kolovoza 2014 00:28
 

Komentari

avatar rg
0
 
 
ćelava glava na 3. slici?
avatar Hrvoje
0
 
 
Slika 5 - Jabba Hut proždire strvinu. Rijetko se ovakvi primjerci nemani mogu naći u njihovom prirodnom okruženju, još rijeđe za vrijeme hranjenja, što čini ovu sliku jako vrijednom.
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo