Početna Glavni turnir Špilja uvjerljiva, Luka Čilipi prva u grupi C
Špilja uvjerljiva, Luka Čilipi prva u grupi C PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Glavni turnir
Autor b/a   
Četvrtak, 07 Kolovoza 2014 23:19

Danas se na Dančama odigralo odgođeno prvo kolo. Špilja je bila uvjerljivo bolja od Čingrije, a Luka Čilipi pored Solituda i Penatura praktički osigurala prvo mjesto u grupi C. doduše, to još moraju potvrditi u subotu na domaćem terenu u konavoskom derbiju protiv Pasjače.

 

 

Špilja je pobijedila Čingriju 10:6, ali konačni rezultat ne dočarava u potpunosti prikazanu u terenu. Bilo je i 10:3, 2 minute prije kraja. Odigrali smo odlično, držali se dogovora, bili maksimalno disciplinirani u obrani. Tek jedan kiks u drugoj četvrtini koji je Nino Pavlović odmah kaznio.

Osim obrane koja je na trenutke podsjećala na „Turčinovu granitnu obranu“ istaknuo se i Pena sa nekoliko vrhunskih intervencija. U napadu se igralo također disciplinirano, posebice u startu kad se u 2-3 navrata kontra 6 na 5 pametno koristila. Protivnički „Indijanac“ nije došao do izražaja u tim trenutcima, već smo mi zabijali.

Čingrija je izlazila sa našim prvim bekom u krilo, i ulazila s krila s drugim igračima. Ali tada je zona besprijekorno funkcionirala.

U napad u se igralo strpljivo, čekalo se najbolje postavljenog igrača. Dugogodišnji najbolji šuteri, igrači na koje idu naše akcije, Đura i Milić gotovo da nisu ni opucali. Jer jednostavno smo uvijek išli na najbolje postavljenog suigrača.

Bačić je zabio tri, Elez dva, ostalo imamo po jedan gol. Zabijali smo sa svih pozicija, prisilili protivnika na promjenu golmana. Istaknuo bih dva pogotka, Bačićevu šraubu iz dva metra, te Knegov gol za 2:1 sa vanjske pozicije.

Unatoč 6 bodova nismo još osigurali prolazak u četvrfinale. U subotu u 1620 u Čilipima igramo protiv Elite.

 

Danas nam je sudio Matijević. Prvi put ga vidim u ulozi suca, i veliki je napredak u odnosu na Bojčića - što i nije težak zadatak. Imao je tek jednu kardinalnu grešku, na samom kraju kad je klasičnu topljenu loptu sudio kao izbačaj. U kasnijoj utakmici, koja je bila dosta teža za suđenje imao je nešto više pogrešaka.

 

 

Špilja '94 Danče - Čingrija     10:6 (1:1, 4:1, 4:1, 1:3)
DANČE Sudac: Marko Matijević (Zagreb).
Špilja: Pena, Jem, Knego 1, Kiss 2, Đura, Čuki 1, Milić 1(1), Braco 1, Tomi 3, Davy 1, Pop, Kova
Čingrija: Toni Brailo, Aljoša Lončarić 1, Nino Pavlović 3, Toni Bašica, Ivan Knežević, Olaf John, Juraj Potrebica, Mario Brkić, Dragan Gjaja, Mato Kapović, Marko Iveković 1, Ruben Legaz 1, Tiho Avejić.

 

Pobjeda Luke Čilipi jučer bila je iznenađenje, kad danas još jednom dolaze do boda protiv favorita. Odigrali su neriješeno sa Solitudom, a na četverce dobili tako da su na pragu prvog mjesta u skupini. Dovoljna im je pobjeda protiv Pasjače koja je u prva dva kola pretrpjela visoke poraze.

Ponovno je Vlaho Bošković na golu briljirao. Obrana je bila dobra uz par propusta kada su omogućavali prebačaje na lijevo krilo na jednakom broju igrača kažnjavao je to Pipo koji je doduše kasnije imao dosta i nerezonskih šuteva.

More je bilo malo valovito što u par navrata otežalo situaciju šuterima, posebice u nekoliko kontri i polukontri. Sudac Matijević je napravio jednu dosta veliku grešku u ovoj utakmici. U jednom trenutku sudio je kontrafaul Luci, pa je i isključio Vezilića koji potom ne pušta loptu neko vrijeme, dapače s njome gađa suca. Matijević ništa ne sudi, niti četverac, niti isključenje s pravom zamjene. Grešku je još više naglasila situacija kada je mlađi Šandić nešto kasnije napravio isto, tj. on je samo nakon isključenje još jednom bacio loptu, nije gađao suca. Tada je Matijević sudio četverac. Gotovo identična situacija, tj. i još blaža, a kazna osjetno veća.

Iskoristio je to Banac za povratak svoje momčadi u utakmicu jer je tada Solitudo, par minuta do kraja vodio 5:3. U Luci se posebno istaknuo Matija Drobac sa 3 gola, odlično je odigrao na sidrunu.

Zadnji napad na utakmici imao je Solitudo, ali nisu ga uspjeli iskoristiti. Opet je Pipo prerano, iz neizrađene situacije šutirao. A još je protiv sebe imao tako dobro raspoloženog golmana.

 

U raspucavanju četveraca Luka je zbog Boškovića bila favorit. To je i potvrdila. Samo je Karač od tri udarca zabio, tako da Čilipljanima treći izvođač nije ni trebao.

 

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Četvrtak, 07 Kolovoza 2014 23:43
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo