Početna Glavni turnir „A što ćete vi tamo“
„A što ćete vi tamo“ PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 4.56 od 5)
Glavni turnir
Autor administrator   
Subota, 09 Kolovoza 2014 00:37

 

 

Još jedna grandiozna predstava Turčina u ovogodišnjoj Divljoj ligi. Dok se ozbiljno igralo, na kraju treće četvrtine branitelj naslova Kamen mali vodio je 7:5 i utakmica je bila potpuno otvorena. Predstavnici Elafita zabrinuto se sve promatrali, ali na kraju su ipak dočekali plasman u četvrtfinale. A u ostalom nekadašnji trener Turčina je još jučer pitao „A što ćete vi (Turčin) tamo (u četvrtfinalu)“.

 

 

Pa igrali bi, pokušali pobijediti, ili pokušali izgubiti sa što manje razlike. Sličnu taktiku smo imali i danas. I uspjeli smo u potpunosti. Sveli smo protivnika, i to ne bilo koga već prošlogodišnjeg prvaka, na vlastitu razinu, i umalo ga dotukli iskustvom.

I ovako smo zabezeknuli vaterpolski svijet. Kao što je Australiji na prošlom SP-u protiv Hrvatske falilo par centimetara da u zadnjim trenucima zabiju gol i prođu u polufinale, tako je i nama falilo malo snage. Točnije, duža klupa jer nedostajali su danas Bani, Marole, Mark, Josh, Bile, pa i Pavle itd... Zbog toga je i došlo do pada u zadnjih 5 minuta.

 

Krenuli smo oprezno, ipak par grešaka za dva gola protivnika i 2:0 nakon 5 minuta, ali druga četvrtina uvijek pripada Turčinu, pa taman da je Pro Recco s druge strane. Jest da su Cavtaćani pomislili da su sa još 2 gola sve riješili, ali tada slijedi Vlaho vrati se show. Do kraja ove četvrtine zabija 3 gola, tako da smo drugu dobili 3:2. Međutim ne staje tu nego u trećoj pogađa i četvrti put uzastopce. Pažljivo je slušao trenera Popa koji je ukazao da protivnički golman Maškarić previše i potpuno bespotrebno izlazi s gola pa je Vlaho parabolom s centra izjednačio na 4:4. Igračima Kamena u tim trenucima ruke su se skratile, udarci sa 4 metra, odlaze skoro jednako toliki iznad gola. Ono što ipak nekako uspijevaju bolje nanišaniti Misla skida. Zona Turčina je besprijekorna.

U jednom od tih promašaja Bena dobiva priliku za rekontru koju rutinski zabija za 5:4 za Turčina. U tom trenutku Turčin je prvi u grupi, a lanjski finale je na rasporedu već u četvrtfinalu. Svađe unutar protivničke momčadi doživljavaju vrhunac u tom trenutku. Neki od njih, revoltirani odličnom obranom Turčina, ne žele više niti igrati.

Ipak, Turčin nije mogao izdržati u tom tempu koji se sastojao od ležanja na lopti 25 sekundi, a onda brzi ubod poput Muhameda Alija. Bilo je to zahtjevno za koncentraciju, nije lako biti toliko strpljiv. I u obrani vodit bitke s igračima poput Voinića, dva Drobca, Rajčevića, Guljelmovića i ostalih.

 

U zadnjih 5 minuta promijenili smo igru. Umjesto dugih i strpljivih napada pokušavali smo brza i riskantna proigravanja koju su samo donijela kontre protivnika koji je prekvalitetan da to ne bi i kaznio. Ali nitko se za par godina neće sjećati koliko je na kraju finulo. Svi će pričati, je.... kako je Turčin okrenuo 0:4, u 5:4 protiv prvaka. Bio je to pravi „spusti se Franjo“ momenat.

 

 

Turčin Danče – Kamen mali    7:15 (0:2, 3:2, 2:3, 2:8)
DANČE Sudac: Marko Matijević (Zagreb).
TURČIN DANČE: Misla, Stijepo, Maro, b/a 1(1), Žex, Vlaho vrati se 4, Bena 1, Brana, Ogs 1, Šole.
KAMEN MALI: Nikola Maškarić, Ivo Bobić, Mihael Voinić (7), Vlaho Rajčević (3), Niko Guljelmović (3), Andi Drobac (1), Denis Džanković (1), Ivan Šutalo, Pero Nikšić, Andrej Drobac, Goran Jerković, Nikša Vragolov.

Posljednja izmjena Subota, 09 Kolovoza 2014 00:50
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo