Početna Gostujuće kolumne Crna Gora izbacila Srbiju za ulazak u polufinale
Crna Gora izbacila Srbiju za ulazak u polufinale PDF Ispis
(1 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Srijeda, 31 Srpnja 2013 00:09

Crna Gora – Srbija 9:8 (2:3) (4:3) (1:2) (2:0)

Gledatelja: 4500; Suci: Flahive (Aus), Margeta (Slo);

Igrač više: Crna Gora 6/12, Srbija 4/11; Dva igrača više: Srbija 0/1; Peterci: Crna Gora 1/2 , Srbija 1/1

Crna Gora: Radić, Draško Brguljan, Pasković, Petrović, Darko Brguljan 1, Crousillat, M. Janović 3(0), N. Janović 2, Ivović 2(1), Mišić, Klikovac 1, Jokić, Šćepanović Trener: Perović

Srbija: B. Mitrović, Mandić 1, Gocić 1, Udovičić, Ćuk, Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović (1), Prlainović, Mitrović 2, G. Pijetlović Trener: Savić

 

 

Iako je Crna Gora u Barcelonu došla bez Zlokovića i sa 2 znatno slabija centra, iako je loše startala porazom od Grčke, Vanja Udovičić im je, ma koliko to čudno zvučalo, davao blagu prednost u ovoj utakmici. Ispostavilo se da je u susretu reprezentacija koje se toliko dobro poznaju, gdje nema nikakvih međusobnih tajni, Ranko Perović ipak uspio taktički neutralisati sve prednosti u igri protivnika. Najprije tu mislim na obranu koja je zatvorila centre Srbije, te spriječila napade preko stativa kod igrača manje, što je do sada bilo i najjače oružje reprezentacije Srbije. Istodobno su dobro blokirani i vanjski pucači, a ulazak Šćepanovića u drugome poluvremenu doneo je dodatnu čvrstinu pred golom Crne Gore. Znalo se da će u napadu slabu centarsku poziciju pojačavat drugi igrači, da će bit mnogo opucavanja braće Janovića, Draška Brguljana i Ivovića, ali to nisu mogli spriječiti i dalje igrači Srbije. Jest procenat njihove uspješnosti bio smanjen, ali u krajnjem skoru itekako bitan, jednako kao i golovi Darka Brguljana i Klikovca. Zanimljivo da je Srbija imala prednost dok je Crna Gora bila stoprocentna u napadu sa igračem više i jedino tako se držala na gol ili dva minusa. Savić je ovaj put na gol stavio G. Pijetlovića koji je do sada imao manju minutažu, obranio je jedan peterac i daleko od toga da je on krivcem za ovaj poraz. Udovičić je ovoga puta jedino u obrani nešto uradio, Prlainović odlično čuvan na šutu, ali ipak daleko od svojih mogućnosti, čak i bez asistencija koje su mu također odlično išle do sada, Filipović također samozatajan uglavnom. Ćuk, iz ne znam kojih razloga, tek par minuta u igri. Mandić, Gocić i S. Mitrović su pružili svoj neki prosjek.

 

Nakon početnog vodstva Crne Gore koje je donio N. Janović sa igračem više, Srbija brzo okreće preko Pijetlovića sa stative (isto igrač više) i Aleksića na 2:1. Šut Draška Brguljana od stative kupi Darko Brguljan i poravnava na 2:2 (igrač više), a prednost Srbiji u prvoj četvrtini donosi Filipović iz peterca (na Nikiću). Mandić sa igračem više, nakon prebačaja Mitrovića sa ljevog krila na desno, donosi 2:4 Srbiji, no Crna Gora brzo sustiže preko N. Janovića sa igračem više i Mlađana koji se ubacuje na 2 metra i koristi asist Paskovića pored Prlainovića za 4:4. Potom slijede ponovo dva gola Srbije, Nikića koji biježi Petroviću uz asistenciju Udovičića, i Gocića sa desnog vanjskog kod igrača više. Do polovice Crna Gora uspijeva poravnati golovima N. Janovića (igrač više) i peterca koga Gocić pravi na Mlađanu (opet uplivao na 2 metra), a realizira Ivović za 6:6.

Nakon dugo vremena Crna Gora dolazi do vodstva u trećoj četvrtini. Nakon više od njene polovice, M. Janović opet, nakon time outa, sa igračem više, zabija sa srednjeg za 7:6. No, Mitrović je bljesnuo u tim trenutcima, kada njegovim suigračima nije išlo, te realizira sa igračem više, a potom i iz igre za novo vodstvo Srbije, 7:8. Zadnja četvrtina donosi potpuni krah u igri Srbije. Nakon promašaja Klikovca, Filipović u polasku dobija izbačaj, Klikovac se brzo izvlači na ljevo krilo i poravnava na 8:8. Srbija ne koristi igrača više (Mandić blokiran), kao i odmah zatim Darko Brguljan kod igrača više za Crnu Goru koja potom ne koristi ni peterac (Pijetlović brani M. Janoviću). Nakon toga Srbija ne koristi 3 puta igrača više uz dvije obrane Šćepanovića i jedan loš pokušaj sa stative. Nakon izbačaja koji dobija Gocić, i time outa Perovića, sa ljevog vanjskog je blokiran M. Janović, ali na isteku novoga napada, u svome stilu najzad zabija Ivović, i na minutu i deset sekundi do kraja donosi Crnoj Gori 9:8. Srbija je bez akcije, Prlainović šutira preko gola, Crna Gora troši vrijeme za napad i ostavlja petnaestak sekundi Srbiji. Na 3 sekunde do kraja izbačaje dobijaju Pasković i M. Janović, loptu od G. Pijetlovića dobija na ljevoj strani izvučeni Prlainović, no njegov šut brani Šćepanović.

 

Očekivano tvrda i neizvjesna utakmica u kojoj je Crna Gora najprije uspijela ne dozvolit Srbiji da se odvoji na osjetniju razliku, a potom iskoristit pad u igri protivnika i zasluženo dobit. Srbija nakon dosta takmičenja, bez prilike borit se za medalju, no favoriti po imenima i na papiru ne pobjeđuju uvijek, potvrđuje se to po ko zna koji puta. Crna Gora i pored „rupe“ na centarskoj poziciji pokazala da ima tim itekako dorastao najvišem plasmanu.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo