Početna Gostujuće kolumne [LIGA PRVAKA] Eger - Steaua
[LIGA PRVAKA] Eger - Steaua PDF Ispis
(1 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Administrator   
Petak, 23 Studenog 2018 09:43

Eger – Steaua 13:9 (2:1, 3:3, 5:1, 3:4)

Suci: Petronilli (Italija), Mišković (Crna Gora)

Igrač više: Eger (7/8) – Steaua (6/10)

Peterci: -

Nakon pobjede u prošlom kolu protiv Dynamo Moskva, Eger je u novu domaću utakmicu ušao kao favorit protiv Steaue. Gosti su u natjecanje ušli sa dva domaća poraza protiv Brescie i FTCa. Utakmicu je obilježila odlična realizacija igrača više domaćina. Gosti su također imali visok postotak od 60%, iako te akcije nisu izgledale tako dobre za toliki postotak.

 

 

 

 

Strahinja Rašović je uzeo loptu u plivanju u prve tri četvrtine, tek u zadnjoj u Fulea za Steauu osvojio sprint, ali tad nije plivao Rašović. Dosta isključenja gostiju su došla na poziciji sidruna, ali uglavnom bez lopte, dok su domaćini zarađivali isključenja kad bi lopta došla do sidruna. Prvu priliku s igračem više imali su gosti, ali su je propustili s dosta lošom realizacijom s lijevog krila. Suprotno tome, domaćin je realizirao prvog igrača više preko Hosznyanzkog. Bio je to jak i kvalitetan udarac s desnog vanjskog, golman nije bio ni blizu zaustavit taj šut. Na 1:1 izjednačio je Fulea, dobrim šutem sa sredine kod novog igrača više. Do kraja prve četvrtine zabio je Rašović iz čistog zicera s lijevog krila nakon igrača više. Toj akciji prethodila je dosta nejasna sudačka odluka koja se nije mogla vidjeti u prijenosu. Vanjski igrač Egera izgubio je loptu i nakon toga sprječio gostujućeg igrača da otpliva u kontru. Kad se očekivalo isključenje za domaćeg igrača, sudac je vidio prekršaj na nekom drugom mjestu i isključenje gostujućeg igrača. Kako je već krenula kontra gostiju ostali su s malo igrača u obrani.

Prvi gol u drugoj četvrtini zabio je Gheorghe, previše mu je prostora ostavio Rašović na desnom vanjskom i ovaj je to realizirao. Domaćin je nakon toga propustio igrača više (jedini nerealizirani u cijelom susretu) , a imali su dva napada, prvi je završio obranom golmana na šut s desnog krila, a u nastavku akcije je propuštena dobra prilika sa stative. Veliku priliku imala je Steaua za 2:3, Čučković je ostao na čistom ziceru na dva metra, ali je napravljena greška u dodavanju. Eger je to kaznio kod idućeg igrača više, Gyarfas je zabio s desnog krila kroz golmana. Iduće igrač više donio je 4:2, nakon isključenja u plivanju, Rašović je bio učinkovit sa svoje pozicije lijevog krila. Nakon toga slijedila je još jedna neobična sudačka odluka, napad Steaue je išao na Dereviankina koji je loptu dobio na ruku i odmah uzeo loptu i sa bekom na leđima krasno zabio. Sudac je poništio gol jer je prethodno sudio isključenje. Gosti su uzeli tajmout i zabili situaciju s igračem više. S lijevog krila precizan je opet bio Gheorghe. Na 4:4 izjednačio je Fulea, ostavljen je da šutira s desnog krila na kraju napada u ne baš idealnoj poziciji, ali je uspio iznenaditi golmana. Do kraja prvog poluvremena, još jednog igrača više, zarađenog na dva metra, realizirao je Decker nakon dobre akcije na stativu.

Treću četvrtinu je Eger dobio sa čak 5:1, a interesantno je da nisu imali niti jednog igrača više u cijeloj četvrtini. Za 6:4  zabio je Avramović, nakon što se izborio za faul na pet metara na poziciji desnog vanjskog. Gosti su propustili igrača više, nakon potpuno bezidejne akcije. Na kraju je Kapotsis iz očaja pucao u blok domaćina. Slijedio je krasan gol Murišića šraubom sa dva metra za 7:4. Zatim je Vlachopoulos zabio za 8:4 neobranjivo s lijevog vanjskog. Murišić je za 9:4 zabio još jednom sa dva metra. Na 9:5 su gosti smanjili s igračem više, još jednom su imali jako lošu akciju, ali je Fulea zabio baš kad se vratio igrač iz dosta teške pozicije. Do kraja poluvremena zabio je Rašović iz čiste kontre. Tome je prethodila također kontra koju Rašović nije realizirao, ali je Steaua jako brzo izgubila loptu pa je Rašović dobio priliku za drugu kontru zaredom. Do kraja poluvremena, još jednog igrača više imala je Steaua, ovaj put je to bila bolja akcija, ali je promašena prilika sa stative.

Zadnju četvrtinu je Eger ušao dosta opušteno, što je dovelo do dva brza igrača više i dva gola za 10:7. Prvoga je lijepo zabio Kapotsis s desnog vanjskog, a drugog Fulea s lijevog krila. Na 11:7 povisio je Vlachopoulos nakon sjajne individualne akcije i loše reakcije golmana. Na 12:7 povisio je Murišić sa stative nakon igrača više. Do kraja smo vidjeli krasan šut Marinić-Kragića s lijevog krila s igračem više za 12:8. Zatim gol Deckera sa stative nakon igrača više, te završno i Kapotsisa sa desnog vanjskog kod još jednog igrača više.

Steaua je jako dobro igrala prve dvije četvrtine, dobro su igrali na bekovskim pozicijama i držali utakmicu u egalu. Nakon što je Eger pojačao tempo u trećoj četvrtini, gosti su potpuno pali, pogotovo u plivačkom dijelu. Pola napada nisu uspjeli ni dolazit u pozicije za napad, tako da je Eger u toj trećoj četvrtini riješio utakmicu. Zadnju četvrtinu domaćin je odigrao porpilično opušteno. Kod domaćina standardno najbolji Rašović i Vlachopoulos, a uz njih ponovo je odličnu utakmicu odigrao Murišić. Gosti dosta igraju na Kapotsisa na desnom vanjskom, ali nije bio učinkovit sve do samog kraja utakmice. Istakao se Fulea sa četiri gola te Gheorge. U idućem kolu Eger igra treću domaću utakmicu zaredom, dolazi mu Brescia, a Steaua ide u goste Pro Reccu.

Suđenje je bilo poprilično ujednačenog kriterija i osim dvije nejasne situacije bilo je jako dobro.

Posljednja izmjena Petak, 23 Studenog 2018 09:55
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo