Početna Gostujuće kolumne [LIGA PRVAKA 2020] OSC prejak za Mladost
[LIGA PRVAKA 2020] OSC prejak za Mladost PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Roberto   
Četvrtak, 10 Listopada 2019 12:50

OSC – Mladost 13:10 (3:1) (3:2) (4:5) (3:2)

 

Suci: Dervieux, Gomez

Igrač više: OSC 5/12, Mladost 5/15

Dva igrača više: Mladost 0/1

Peterci: OSC 1/3

 

OSC: Mitrović, Brguljan 2, Manhercz (0/1), Ranđelović 1, Salamon, Prlainović 4 (0/1), Seman, Kovacs, Erdelyi 2 (1/1), Ubović 3, Bundschuh, Ukropina 1, Levai

Trener: Vad

 

Mladost: Marcelić, Radu, Miloš 3, Biljaka, Ćuk 3, Bajić, Bukić, Lazić, Bowen 2, Vrlić 1, Kunac, Kharkov 1, Jurlina

Trener: Bajić

 

 

Derbi kola u skupini B pripao je zasluženo mađarskome vicešampionu a rezultatski je moglo lako biti i ubjedljivije ako se u obzir uzmu dva promašena peterca te opuštanje kod +5 sredinom zadnje četvrtine. OSC je u novu sezonu ušao sa gotovo nepromijenjenim timom uz jedno, ali kakvo, pojačanje u vidu Prlainovića koji je nagovijestio u ovoj utakmici svoju odličnu formu. Drugi veliki adut mađarskoga tima ovoga puta se ispostavio sidrun Ubović koji je uspio zabijati, izboriti dosta izbačaja te peterac, čini se da najzad u Mađarskoj igra na nivou svojih mogućnosti ali to bi trebao potvrditi protiv nekih jačih obrana. Ostatak tima manje-više standardan, Mitrović na golu i ovoga puta od situacije do situacije ali sigurnost nije ono što je prevladalo, najslabiji Manhercz, onaj od koga se ponajviše očekuje i koji izgleda puno bolje partije pruža u reprezentaciji  nego u klubu. Njegovom boljom formom te povratkom Haraija OSC ima još mjesta za poboljšanja u svojoj igri barem što se napada tiče. Obrana im je očito slabiji dio tima, Ranđelović teško da dočeka kraj neke utakmice, a ovoga puta su čak još trojica završila prije njenog isteka, jeli to bilo do sudačkog kriterija ili odličnoga Vrlića ostaje da se vidi.

Što se Mladosti tiče, po imenima (ma koliko neka bila kontroverzna Smile ) nešto jači tim nego lani no, koliko god dobre partije pružali Vrlić ili Ćuk i Miloš (čeka se Bukić) ono što i možda nedostaje je lider. Sa igračem više bi svakako mogli bolje od ovoga puta prikazanog. No i kod njih je obrana slabije funkcionirala. Kao što je Andrija ranije spomenuo, na bekovima bi moglo biti dosta problematično te jako loše da kao ovoga puta Vrlić mora igrat na toj poziciji (Biljaka i Bajić po 3 izbačaja). Ako je prednja linija logično davala prostora za opucavanje Ranđeloviću i Salomonu, u nekim situacijama blok je bio jako daleko od Prlainovića ili Brguljana pa i Ukropine te sreća da Manhercz još nije uzimao šuteva. Marcelić na golu isto je lani imao boljih izdanja, ipak obranjena 2 peterca ovoga puta ga trebaju isključiti iz kritike.

 

Prvu četvrtinu Mladost završava sa čak četiri neiskorištena igrača više pri čemu čak 3 puta nisu ni došli do šuta a jedini Bukićev zaustavio je Mitrović. Brguljan je domaće doveo u vodstvo sa desnog vanjskog, poravnao Ćuk sa lijevog. Ranđelović sa stative na asist Erdelyija donosi 2:1(igrač više) a blok Mladosti je daleko i od Ukropine koji zabija za 3:1. Brguljan je imao još nekoliko šuteva no 2 puta pogađa stativu, jednom Marcelić šalje loptu u korner a  Prlainoviću brani i peterac kojega je uplivavanjem izborio Erdely. Osim situacija sa igračem više, Mladost nije imala prilika, Ćuk još jednom opucava ali iz 6 metara te Kharkov na kraju četvrtine ali pod pritiskom a Mitrović brani. U drugoj četvrtini OSC povećava svoju prednost  golom Prlainovića sa srednjeg (igrač više) a najzad i gosti koriste brojčanu prednost golom Miloša, pomalo sretno jer je lopta kačila blok te prevarila Mitrovića. Ubović pored Kunca i Lazića uspijeva zabiti šraubom za 5:2 a Bowen brzo uzvraća šutem iz vana. Domaći još jednim uplivavanjem zarađuju drugi peterac (ovoga puta Kovacs) a Erdelyi je siguran za 6:3. Do poluvremena Mladost još 2 puta ima igrača više koje ne koristi, Bowena je izblokiran a Bukić promašio, OSC greši u dodavanju kod svoga igrača više a golmani zaustavljaju šuteve Ranđelovića i Radua.

Treća četvrtina donosi bržu igru, čak 9 golova i isto toliko izbačaja. Najprije Vrlić pored Ranđelovića smanjuje na 6:4, Ubović nakon izborenog igrača više brzo realizira a Kharkov sam po desnoj strani (igrač više u plivanju) smanjuje na 7:5. Još jednog igrača više dobija Ubović ali blok zaustavlja Salamonov šut da bi Miloš sa desnog vanjskog približio Mladost na samo gol zaostatka. Slijede dva gola domaćih iz igrača više, Brguljan sa desne strane i Erdelyi sa ljevog vanjskog donose svome timu ponovo +3. Kovacs dobija treći izbačaj a Ćuk brzo šutira za 9:7 no uzvraća Prlainović iz vana (ponovo daleko blok) a Ćuk ne realizira narednoga igrača više.  Biljaka je naredni sa trećim izbačajem no Marcelić brani Ukropini kao i nešto kasnije pokušaj Ranđelovića sa lijeve strane. Miloš dijagonalom sa desne strane smanjuje na 10:8 a do kraja četvrtine OSC ne koristi igrača više(Bajićev treći izbačaj), Marcelić brani Prlainoviću i Ranđeloviću. Ponovnu šansu za priključak Mladost ne koristi nakon trećeg izbačaja Erdelyija, Bukića zaustavlja blok, potom gubi loptu što još jednim udarcem izvana kažnjava Prlainović za ponovnih +3. Gosti ne koriste ni 2 igrača viška (Bowen) te još jednoga (Bukić – obrana) čime se definitivno opraštaju od bodova u ovoj utakmici. Prlainović trećim golom u nizu (igrač više) sredinom četvrte četvrtine odvodi OSC na 12:8 a Ubović trećim golom potvrđuje pobjedu domaćih. Do kraja Mladost uspijeva stići do „pristojnog“ poraza golovima Ćuka (igrač više) i Bowena a Marcelić do još jednoga obranjenog peterca koga je zaradio Ubović (Vrlić skrivio) a šutirao Manhercz.

Posljednja izmjena Četvrtak, 10 Listopada 2019 22:00
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo