Početna Gostujuće kolumne Tresla se brda rodio se miš
Tresla se brda rodio se miš PDF Ispis
(7 ocjena, prosjek: 4.71 od 5)
Gostujuće kolumne
Autor Braco   
Petak, 22 Svibnja 2009 23:07

Za početak ću spomenuti da svoj dio izvještaja pišem iz Dubrovnika. Iako sam imao kartu i volju za dolaskom na F4, glavni urednik B.A. je bio jasan "Ne mogu svi biti u Rijeci !!" I tako je nekim čudnim kriterijem (krizma, slomljeni gležanj, trudnica) određeno da sam ja taj koji ostaje u Dubrovniku.

Dugo najavljivani najkvalitetniji vaterpolo dvoboj današnjice najblaže rečeno nije ispunio očekivanja. Jug jednostavno nije imao odgovor na odličnu obranu Recca, naime 4 minute prije kraja su uspjeli postići tek 4 gola. Talijani su s druge strane odigrali obranu za pamćenje, jer ne znam kada je netko uspio zaustaviti i sidrune i kompletnu vanjsku liniju Juga.

Obje momčadi su počele sa vrlo čvrstim presingom sa povremenim povlačenjima sa desne strane. Tako je Azevedo odmah na početku dva puta zaplivao i oduzeo loptu centru Recca. Odmah se moglo vidjeti da su suci odlučili dopustiti nešto oštriju igru. Talijani su poveli sretnim golom Feluga sa velike udaljenosti. Čini mi se da je netko skrenuo loptu i tako prevario Vićana. Igrač više za Juga, Azevedo postiže odličan pogodak sa lijevog vanjskog iz drugog pokušaja. Bušlje zatim puca iz prekršaja sa sedam metara, sudac opravdano svira kontrafaul, Mićo kaže "Izgleda da je Bušlje bio preblizu". Slijedi igrač više za Recco, Felugo postiže regularan gol sa stative, Tulga ga poništava. Nakon toga gestom pokazuje da je pogriješio, ali rezutat ostaje 1:1. Novi igrač više za Recca, Jug pušta Kasasa da (kao na treningu) potpuno sam da gol sa srednjeg vanjskog. Igrač više za Juga, Vranješ puca sa desnog krila i promašuje cijeli gol. Do kraja četvrtine još jedan igrač više za Recca, igrač sa stative pogađa prečku, u nastavku odlična obrana Vićana Madarasu. Kraj 1. četvrtine 1:2 za Pro Recco, Jug ima igrača više 1/2, Recco 1/3.

Na početku 2. četvrtine Dobud zarađuje isključenje, brzo odigrava sa Vranješom, ali Tempesti brani zicer. U nastavku akcije kontra Recca, ovaj put Vićan fantastično brani šut Udovičića (mislim da je bio on). Zatim Bencivenga pogađa prečku, opet sreća za Jug. Igrač više za Jug, sudac je isključio Bencivengu nakon što se dvadesetak sekundi hrvao sa Čvrgom. Igrač više nije realiziran, Azevedo krivo baca loptu na stativu. Slijedi sumnjivi peterac za Jug (Dobud je ipak malo predaleko asistirao Obradoviću) a Sandro Sukno se sprema da ga izvede. Mićo se čudi što ga izvodi vrlo mladi Sandro, biće misli da je onaj peterac u 2. utakmici finala i još neke ove sezone izvodio  Ivan Sukno. Sandro ga usprkos mladosti rutinski realizira, rezultat je 2:2 i to bi bilo sve od Juga za večeras.  2:3 za Recco, gol Calcaterre iz dva metra, na njemu je bio Drobac. Izgleda da Čvrga danas neće pružiti dobru partiju protiv trenutno mu omiljenog sidruna (najdraži mu je Vrbičić, ali on je u zasluženoj mirovini). Kasas pogađa prečku sa lijevog krila, opet sreća za Jug. Igrač više za Talijane, odlična akcija u kojoj je lijevo krilo dodalo drugoj stativi za povećanje vodstva na 2:4. Poluvrijeme, Jug ima igrača više 1/4, Pro Recco 2/4. Na obje strane jaki presing, vidjeli smo više hrvanja nego vaterpola. Jug, s obzirom na rezultat i promašene šanse Recca, ima dobar rezultat.

U nastavku igrač više za Recco, Mićo se čudi ("Bošković je inače fenomenalan na beka!") Bencivenga pogađa prečku iz izgledne situacije. 2:5 odličan gol Calceterre na prvu (s vode) sa desnog vanjskog, Obradović je loše dignuo blok. Igrač više za Jug, ovaj put dobra akcija, ali Obradović nažalost pogađa stativu sa lijevog krila. 2:6 Madaras je iskoristio nesporazum između Dobuda i Sandra Sukna, Sandro je preuzeo Dobudovog igrača, ali on je plivao sa glavom u vodi i nije to primijetio. Time out Juga iako nemaju igača više, na licima im nema odlučnosti, izgleda da ne vjeruju u preokret. Kraj 3. četvrtine, Jug ima igrača više 1/5, Recco 2/6.

Jug otvara posljednju četvrtinu odličnom šraubom Dobuda za smanjenje vodstva Talijana, oni uzvraćaju golom Madarasa iz peterca (Bušlje na Bencivengi). Igrač više za Jug, Azevedo nije čuo suca i odmah neprecizno puca iz faula. Mićov komentar "mora se odmah pucati, svaka sekunda je dragocjena" 3:8, šrauba Calcaterre sa 5 metara, čisti kontrafaul na Azevedu. Slijedi očajnički potez Fatovića, ubacuje Semana kao drugog sidruna. Četiri minute prije kraja sretni gol Boškovića, tek četvrti gol Juga na utakmici. 5:8 Dobud brzo realizira igrača više na asistenciju Semana, 5:9 Dobud neshvatljivo pušta Udovičića koji mu proplivava i daje lagani pogodak pokraj nemoćnog Vićana. 1:20 prije kraja igrač više za Jug, u jednoj akciji promašuju redom Obradović, Sukno, opet Obradović, Bošković i na kraju Vranješ. Ovaj igrač više je pravi pokazatelj kako je Jug  igrao večerašnju utakmicu. I na samom kraju utakmice Obradović svladava odličnog Tempestija za konačnih 6:9.

Jug je ovu utakmicu odigrao dosta dobro u obrani, dok su u napadu bili očajni. Većinu utakmice nisu bili u stanju složiti suvislu akciju, i sa lošim šutevima su razbranili Tempestija. Iako su se svi trudili, jedino Vićanu prolazna ocjena. Recco je s druge strane odigrao odličnu obranu. Većinom su igrali presing, u kojem bi se pri kraju napada povlačili sa desne strane ili pravovremeno uplivavali sa najbližih vanjskih pozicija. Odlični su bili Calcaterra,Tempesti te bekovski dvojac Jokić i Udovičić.

Suđenje dobro, mogli su svirati još koje isključenja na Dobudu. Kriterij je (iako nije odgovarao Jugu) ipak bio ujednačen.

 

 

V.K Jug CO - Pro Recco 6:9 (1:2, 1:2, 0:2, 4:3)

 

RIJEKA. Plivalište Kantrida - 1.800 gledatelja;

Suci: Erhan Tulga (Tur), Sanchez Sergio Borrell (Špa)

V.K JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 1, Azevedo 1, Seman, Smodlaka, S.Sukno 1 (1), Bušlje, I.Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Nižić. Trener: Elvis Fatović

PRO RECCO: Tempesti, Figari, Madaras 2 (1), Mangiante 1, Kasas 1, Felugo 1, Jokić, Angelini, Benedek, Calcaterra 3, Udovičić 1, Marcz, Bencivenga. Trener: Pino Porzio

Realizacija igrača više: Jug CO 8 (2), Pro Reco 6 (2)

Peterci: Jug CO 1 (1), Pro Reco 1 (1)

 

 

 

Posljednja izmjena Utorak, 26 Svibnja 2009 22:10
 

Komentari

avatar Bajs
0
 
 
Mogu vam rijet da je ovaj članak odličan.Krasan članak nema što mladić koji ga je pisao je veoma objektivan reko bi pravi mali od pera krasno je sročio i opiso utakmicu.Ali nema veze da nisi išo u rijeku sa svim tim kompleksašima i gelašima i konavljanima bolje ti je u dvorcu sa fejzorom i navijačem zvezde špiciraj.
avatar Divo
0
 
 
Svaka čast na brzini i slikama!
avatar Bile
0
 
 
joj što me zivcira ovo slikavanje sa mobitelom ! daj uzmite neki foto aparat pa bio i lošije kvalitete, nisu bitni mega pixeli, loše su slike
inače sve 5
avatar b/a
0
 
 
kao što sam i predviđo mogla se karta nabavit ispred bazena za 100 kn.
kad je ovaki kriterij suđenja jokić je nabolji bek na svijetu. a recco igra presing na vanjskim pozicijama ko mladost samo još duplo agresivnije. hvatali su jugaše za glavu, a sudac bi pokazo da je bilo hvatanje za glavu i sudio obični faul. ali, ipak, već duže vrijeme im ne odgovara kad je dopuštena tuča. mislim da bi trebali na treninzima poradit na tome i naučit se prilagodit i odgovorit na takav kriterij
avatar zekohonda
0
 
 
bez mićovih komentara ovaj tekst ne bi valjo!
avatar b/a
0
 
 
treba i radu pohvalit. posebno na ovoj utakmici kad se infiltriro u redove najžeščih titoza pro recca i odatmo slikavo. i to jednom rukom jer je drugom moro mahat bandijerom :)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo