Početna Igre i igrice [FANTASY] Cirkusanti i Vortex na vrhu nakon grupne faze
[FANTASY] Cirkusanti i Vortex na vrhu nakon grupne faze PDF Ispis
(5 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Igre i igrice
Autor Administrator   
Nedjelja, 19 Siječnja 2020 22:20

Nakon trećeg kola i završetka grupne faze Europskog prvenstva u Budimpešti neke stvari su jasnije, kako među sudionicma EP tako i među fantasy igračima. Naši igrači su kod drafta ispravno  predvidjeli pobjednike skupina (Hrvatska, Srbija, Mađarska, Italija) što znači da su se obistinila predviđanja kako će ekipe Italije i Španjolske, koje su se kvalificirale na Olimpijske igre prošle godine na Svjetskom prvenstvu, ozbiljno (punom natjecateljskom snagom) shvatiti ovogodišnje EP.

 

Slijedom navedenoga obzirom na broj i raspored utakmica fantasy igrači fokusirali su se na igrače iz ekipa Španjolske, Crne Gore i Grčke koje su završile drugoplasirane u skupini te se očekuje njihov lagani prolazak u četvrtfinale te odigravanje maksimalnih 7 utakmica na turniru. Malo iznenađenje je gust poredak u grupi B i ispadanje Nizozemaca što je posebno rastužilo Igora i njegovu sivu eminenciju Gjiva koji su računali na bogati učinak Robina Lindhouta koji bi, da je ušao u osminu finala, odigrao 7 utakmica. Nešto manje iznenađenje je ispadanje Malte od Turske i podbačaj Stevena Camillerija, jošjedne tihe patnje dua Igor/Gjivo.

Gužva u grupi B odnosno uvid u kvalitete ekipa dovela je do situacije gdje Rusi u osmini finala i nisu pretjerano izraženi favoriti protiv starog (ne samo sportskog) rivala Gruzije koja svoje ambicije temelji na iskusnom treneru (Chomakidze) i nekoliko naturaliziranih igrača s područja bivše Jugoslavije, ali i na učinku domaćih snaga (npr. Imnaishvili). Vidjet ćemo da li će u osmini finala bolji rezultat postići Andrija koji nade polaže u Ruse Bychkova i Nagaeva, ili Mario koji čvrsto stoji uz ''Gruzijce'' Crepulju i Jelaču, ili je najpragmatičniji Davor koji vjeruje jednima i drugima (Merkulov / Vapenski).

 

Nakon trećeg kola fantasyja izdvojili su se Davor i Igor (Gjivo) koji su u anketi nakon drafta i dobili najviše palčeva gore za izbor igrača. Primjetan je skok trećeplasiranog Stručnjaka za vino Mate u drugom i trećem kolu, čini se da je startna pozicija na draftu iskorištena za biranje igrača na duge staze tako da njegovu ekipu  očekujem u borbi za vrh do zadnjeg magičnog poteza Denesa Varge, koji će se prema dosad viđenom dogoditi u finalu EP.

Ivan, Andrija i Mario smjestili su se u sredini poretka. Ivanova Komarda je na početku među igračima slovila kao pritajen favorit za vrh poretka obzirom na koncentraciju poznatih vaterpolskih imena. Andriju i Maria ne dijeli samo 0,01 bod nego i izražena razlika u prosječnoj starosti ekipa obzirom je Val Jezera na početku proglašen najstarijom ekipom u povijesti Fantasyja.

KomančerOSi i Zagora na ovom prvenstvu nisu u svom uobičajenom elementu obzirom smo ih navikli gledati na vrhu poretka. Duvnjaci ipak imaju možda i najjaču desnu stranu od svih ekipa pa se očekuje pomak.

Robertov Gradac je više očekivao od Del Lunga i Genidouniasa, ali kao što je Andrija u jednom tekstu napisao, to su igrači koji preuzimaju odgovornost u ključnim trenucima bitnih utakmica, odnosno njihovo vrijeme tek dolazi.

Na dnu poretka je naš riječki torcidaš Duje koji očito nosi teret odabira stanovitog Luke Bukića, ne samo zbog loše karme u odnosu na organizatora nego i zbog lagane viroze koju Luka vuče još sa priprema.

Četvrto kolo je uobičajeno najteže u fantasyju jer najbolji igrači ne nastupaju. Sad ćemo vidjeti je li Stručnjak za vino bio jedini koji je pametno balansirao ekipu za cijeli turnir na duge staze.

Posljednja izmjena Nedjelja, 19 Siječnja 2020 22:34
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo