Početna Ispod kapice br.10 Veterani u Đakovu
Veterani u Đakovu PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Ispod kapice br.10
Autor Boško   
Subota, 04 Srpnja 2015 23:23

Ove sezone Dubrovački Veterani neće braniti naslov prvaka na Svjetskom Prvenstvu koje se održava u Kazanu (Rusija), prije svega zbog visokih financijskih troškova koje bi iziskivao put na to natjecanje. Kako ne bismo cijelu sezonu ostali bez nastupa, odlučili smo se za par gostovanja u bližim destinacijama. Tako smo u prosincu gostovali u Sarajevu te početkom lipnja odigrali uzvratni susret sa Sarajlijama na Bellevueu.

 

 

Sa velikim zadovoljstvom prihvatili smo poziv VK Đakovo, člana 3. Vaterpolo lige da u sklopu sportskog dijela tradicionalne manifestacije „Đakovački vezovi“ s njima odigramo humanitarnu utakmicu sa koje je cijeli prihod išao za liječenje sina jednog njihovog igrača.

 

Na put smo krenuli u četvrtak ujutro, preko Bosne, a u Đakovo smo stigli navečer. U petak smo u organizaciji domaćina obišli prelijepu Đakovačku katedralu, te produžili za Vukovar i Ilok. Vukovar i okolicu smo obišli u pratnji Rode, jednog od heroja obrane grada. Ono što smo tamo vidjeli jednostavno se ne može opisati riječima.

 

U subotu smo posjetili Ergelu Đakovo i divili se elegantnim lipicanerima, vjerojatno najljepšim konjima koji uopće postoje a onda je došlo vrijeme za ono radi čega smo došli, za humanitarnu utakmicu.

 

Utakmica je kvalitetno plakatirana i najavljena, program je vodio službeni spiker, kratak govor održao je  dogradonačelnik Đakova, sudili su vrlo solidni suci iz Osijeka, sve u svemu organizacija je bila na visini.

 

Mlada ekipa Đakova, pojačana sa 4 igrača iz Osijeka dala je sve od sebe, ali je ipak bila vidljiva razlika u kvaliteti i uigranosti. Iako smo na put pošli bez 8 igrača koji su nastupili u Montrealu, prikazali smo atraktivan vaterpolo, na zadovoljstvo publike koja nije imala prečesto priliku gledati takve poteze.

 

Bilo je brzih proigravanja, golova s sidra, šrauba iz krila, itd. tako da je službeni spiker imao što komentirati. Malo je smetala temperatura vode u bazenu od oko 20-21 stupanj, ali je to bilo jedino na što izuzetno ljubazni domaćini nisu mogli utjecati.

 

Kako zbog poslovnih i obiteljskih obveza s nama nisu bili kapetan Marga niti njegov zamjenik Suha, kapetansku ulogu je preuzeo najstariji član Antun Paskojević. Po prvi put su zaigrali freški veteran Ante Režić te znatno mlađi Tomo Rudinica i Pero Memed.

 

Nakon utakmice održana je zajednička večera u Gradskom podrumu, uz slavonske specijalitete i naravno tamburaše.

 

Na kraju moram još jednom spomenuti gostoljubivost domaćina i njihovu ljubav prema vaterpolu.  Stvarno smo dočekani i ispraćeni kao kraljevi.

 

VK Đakovo – Dubrovački Veterani 9-19 (3:6,2:5,3:4,1:4)

 

Suci:  Stojanović i Stojčić (Osijek)

 

Đakovo: B.Markulić, Željeznik 2, Abramović, J.Barišić 1, I.Barišić, N.Markulić, Grgić 1, Gurdon, Barberić, Ditrich, Milaković, Kitnjak 2, Boduljak 2, Kurepa, Lovrinčević, Marić 1. Trener: Ivan Barišić

 

Dubrovački Veterani: Koprivica, Rudinica 1, Bošković 5, B.Paskojević 1, Mage 4, Jurjević 1, Lujo 1, A.Paskojević 2, Režić 1, Perić 3, Memed. Trener: Goran Turajlić

 

---------------------------

 

Većina slika - Božo Jurjević

 

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Subota, 04 Srpnja 2015 23:23
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo