Početna Istina boli Ratko, iskreno hvala na svemu, ali vrijeme je da odeš
Ratko, iskreno hvala na svemu, ali vrijeme je da odeš PDF Ispis
(28 ocjena, prosjek: 4.43 od 5)
Zambatin kutak
Autor Zambata   
Ponedjeljak, 06 Veljače 2012 21:56


Pišem ovo jer su nakon debakla hrvatskih vaterpolista na EP-u, reakcije javnosti mlake, ili bolje rečeno nikakve. Nitko ni da spomene mogućnost smjene čovjeka koji je najodgovorniji za ovaj rezultat. Fatović je prvi od hrv. klubova u jadranskoj ligi, prvi u svojoj grupi lige prvaka, ali gubi kup i dobija nogu, a Rudić ostane 9. na na EP-u i niko ništa.


Usporedo smo pratili i EP u rukometu. Iskreno nikad nisam previše cijenio Golužu, a ni njegovog prethodnika Červara (zbog političkog angažmana, zato što im Balić vodi glavnu riječ u reprezentaciji), ali ovaj put kad usporedim „Kaffe und kolač bitte“ Golužu i Rudića, da mi je netko rekao da ću imati ovakav dojam nakon EP-a, bar bi se nasmijao!

Rudić, iako je dugo radio vanka u puno razvijenijim zemljama od Hrvatske, otkad se vratio, očito se vrlo brzo ušemio u hrvatski način razmišljanja, djelovanja i življenja, u svijet provizija, veza, nepotizma itd. Goluža je to znao odavno. Ali, Rudić se očito sprema za uhljebljenje u HVS-u, i to je ok, ali nije mi jasno što se čeka?!?

Goluža se ovaj put bavio vjerovatno jedinim što zna, ili što mu najbolje ide, a to je rukomet. Svidio mi se na utakmici protiv Srbije, gdje se na time out-u vidjelo da nije izgubljen u vremenu i prostoru (za razliku od Rudića), kada je odlično i na vrijeme detektirao problem („nemojte igrati prebrze napade, igrajte normalno“; jer 5 razlike u rukometu se može stići 20 min prije kraja, ali 5 min prije kraja jako teško) i pogotovo kada se zaderao na kraju time out-a (nemojte se predavati!), ali nije pomoglo, ipak su izgorili, ponajprije u atmosferi.

O Rudićevim već pomalo legendarnim time out-ima ste imali prilike čitati ovih dana i previše. A o pogubljenosti da ne govorim. Dovoljno ga je promatrati. On samo maše rukama i prigovara sucima, ali očito u FINA i LEN još uvijek ima autoritet jer tamo sjede likovi još stariji od njega koji ovaj sport prave još glupljim nego što on već jest.

Goluža ima sukob ili „neslaganje“ s Balićem i rješava to da mu ovaj ne igra do kraja utakmice (mislim protiv Francuza). Ivano je veliki igrač, ali puno prigovara. Ako se ne možeš prilagodit, onda sjedi. On je potreban, ali 10-ak minuta po utakmici, ne više.

Rudić o Dobudu ni riječi?!? On se više kompromitirao svojim izjavama (kladionice, isprika ili ne isprika Filipoviću iako ga novinar uopće nije povukao za jezik na tu temu), nego samim udaranjem Filipovića, a Rudić o svemu tome ni riječi!

Činjenica je da je Hrvatska prvi put na nekom bitnom natjecanju osvojila prvo mjesto sa Rudićem, i to nije slučajno, pa i EP u Zg-u, ali iz današnje perspektive to se čini jako davno, ne zbog vremenskog perioda koji je protekao, nego zbog načina na koji on vodi ovu reprezentaciju, i zbog načina na koji bira igrače za ovu reprezentaciju.

Nitko ne može trajati vječno, i zato ti Ratko treba zahvaliti (ali bez ikakvog sarkazma ili ironije jer osvojio je sve živo), ali vrijeme je da odeš, jer npr. jedan Sandro Sukno je već trebao imati jednu Olimpijadu iza sebe, nema je zbog tebe, a kako stvari stoje, usrat ćeš mu još jednu!

Posljednja izmjena Petak, 02 Ožujka 2012 13:53
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
oglasio se zato rudić nakon bušljinog brutalitija gdje je rekao da je očito nijemac prvi udario bušlju te da je i on trebao biti kažnjen. i tu se vidi da ratko živi u nekom svom vremenu i prostoru, ili priča bajke i opravdanja za šire mase, koje ne razumiju i ne prate vaterpolo često. jer se za hvatanje za jaja nikad nije, niti skoro neće ništa suditi. to sudac koji sudi pored bazena ne može i ne vidi i stoga niti ne sudi, niti je dosad ikad bilo što takvo suđeno. a drugi je par rukava je li bušlje uopće zaslužio brutaliti jer ni njegov udarac nisam uspio vidit.

inače, odličan tekst. za razliku od mene zambi zna reć sve bitno sa dosta manje teksta ;)
avatar nk
0
 
 
Svaka cast, svaka rijec je na mjestu
avatar pero79
0
 
 
Blago onom ko rano prolupa, samo je onima oko njega problem.
avatar Provokator
0
 
 
Za nagradu je na iducu utakmicu SL pozvao sve iste igrace ko na EP, ne daj Boze da se netko zamisli.
avatar dančar
0
 
 
Mislim da Ratkecu pristaju isti epiteti ko Markoviću jer očito "nema nikih problema" u igri naše reprezentacije.
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo