Početna Kvalifikacije Divlja liga stiže na Danče
Divlja liga stiže na Danče PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 4.33 od 5)
Kvalifikacije
Autor administrator   
Četvrtak, 05 Srpnja 2012 00:04

Po prvi put ove godine Divlja liga stiže na Danče. Možda dođe i Tonči Vlašić skupa sa pristupnicama za učlanjenje. Možda dođe i Gradićevo, idući protivnik Turčina. Šteta što neće biti Ogsa, Pavla, Božonea, Maroleta i Benita igrača prve sedmorke Turčina, kao ni Điva, Mara, Matetea, Misle, Brene, Cicija, Pepeta, Frana, Škurlonea važnih igrača Turčina kao i još nekih povremnih Turaka. Šole će vjerojatno doći, ali nakon gubitka zuba više nije disponiran za igru. Berdova vila stiže i najavljuje novi performans u vezi Divlje lige.

 

Nitko nije spomenuo jednu zanimljivost koja se ove godine po prvi put dogodila. Naime, kao što je poznato prvi dan je svih 5 utakmica neodigrano, ali nisu sve ekipe izbačene jer su se neki kao navodno javili da neće doć. Tako se dogodilo da u utakmici PVG Gruški muo – Pasjača Popovići nije došla niti jedna ekipa, a navodno su obje javile da ne mogu doći. A opet smo dobili pobjednika, a nisam nigdje uspio vidjeti na koji način je Pasjača upisala tu pobjedu za koju čak nije ni došla na utakmicu. Regularno nema što.

Danas su opet dvije utakmice otkazane jer se ekipe nisu pojavile, to je već 10 otkazanih utakmica od 21 predviđene. Tako je neregularnost kvalifikacija dosegla nove standarde. Primjerice B kvalifikacijska grupa ima samo 4 ekipe, dok je u D grupi čak 7.

Danas se opet nisu pojavili Mrkan i PVG Gruški muo. Vjerojatno su opet javili tako da su bez iti jednog dolaska na ovogodišnju Divlju ligu u očima organizatora nastupili (tako ih se i vodi u kosturu njihovih kvalifikacijskih skupina). Kolorina koja je nastupila po riječima jednog njihovog igrača kako bi spasila Divlju ligu  – nije rekao od koga ili čega – prva je ekipa koja je ispala igrajući. Bolja je bila Buža.

Druga odigrana utakmica bila je ljepotica dosadašnjih kvalifikacija. Susreli su se Puntižela i Vila Banac, a Lapađani su bili bolji. Čak i više nego što konačnih 7:4 govori. Ali vidjelo se dosta dobrih poteza s obje strane, jasno i pogrešaka, ali na puno većem nivou, nego u prijašnjim utakmicama. Banci su tako praktički osvojili poziciju D1 koja vodi u najslabiju skupinu Glavnog turnira sa Penaturom i Gjivovićima i smiješi im se četvrfinale. S druge strane Puntižela će vrlo vjerojatno biti D2 i time doći na megdan Špilji u otvarajućoj utakmici Glavnog turnira.

Posljednja izmjena Srijeda, 18 Srpnja 2012 01:00
 

Komentari

avatar dančar
0
 
 
baš me interesira postoji li neko suvislo objašnjenje pobjede pasjače bez da se pojavila na utakmici. mislim da je i to genijalnost neponovljivog i nezamjenjivog velemože
avatar xyz
0
 
 
Pasjača ima bolji FIFA ranking...
avatar pasjačinho
0
 
 
pasjača je javila minut prije, a i prva je po abecednom redu, naime, Pasjača počinje sa PA, a PVG sa PV
avatar vjever
+1
 
 
ima još nekoliko "dobrih" razloga, sve u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, dobrim poslovnim običajima, itd:
-Pasjači je bilo dalje za (ne)putovat na utakmicu
-po kriterijima iz dizanja utega, dalje ide onaj koji je lakši na vagi (mislim da je kapetan Pasjače sitne građe)
-iz Pasjače je bio jedan igrač a iz PVG (koliko ja znam) nijedan
-organizator daje prednost momčadi iz susjedne (i prijateljske) općine
-po kriterijima Ministarstva prosvjete i sporta, Pasjača je dobila dodatne bodove kao pri upisu u srednje škole

naravno ovakvih razloga ima još, a našlo bi ih se dosta i za prolazak PVG-a, ali mislim da je organizator shvatio da se PVG neće skupit a Pasjača ipak možda hoće (tu je pogodio)
avatar Hrvoje
0
 
 
Mozda netko iz Pasjace ima astmu, pa je tu pokupio par bodova (kao pri upisu u srednju).

I vidi se da Ado nije imao utjecaj na odluku - njemu su Gruzani najdrazi, zbog volumena (per capita) hrane/pica koje konzumiraju...
avatar b/a
0
 
 
vjever, nije organizator pogađao jer to bi značilo da nije znao kakva je situacija u kojoj ekipi, a zvao ih je i nagovarao da se prijave pa je bio dobro upućen tko će se eventualno skupit, a tko ne za drugi nastup. ali svi razlozi su odlično pobrojani. možda, ako su konavle još uvijek pod posebnom državnom skrbi, a gruž nije nikad bio, onda je i to moglo igrat pri odluci ;)
avatar administrator
0
 
 
Turčin - Gradićevo 5:0, protivnik je javio da ne dolazi
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo