Početna Kvalifikacije Turčin u Glavnom turniru
Turčin u Glavnom turniru PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Kvalifikacije
Autor Djivo   
Srijeda, 23 Srpnja 2014 22:02

Uspio sam nekako doći na početak utakmice na vrijeme. Već sam se prepao da neću uspjet doći na vrijeme pogledat četvrtu najpraeniju vaterpolo ekipu u Hrvatskoj koja eto igra danas na Dančama.

I odmah sretnem Kovu i šok!!! Nema dovoljno igrača, hoće li se odigrat utakmica. Ipak, Turčini vole dolazit u zadnji tren, a i Rade je tu tako da nema straha. Utakmica je naravno kasnila, Rade je prijavio ekipu, mada je kompletnu prijavu na kraju dovršio Ivo Margaretić. Nema Andrije, Bani kasni, nema Zambate. Teška situacija protiv mlade i vrlo moćne ekipe iz Dola. Sve je nekako mirisalo na ponavljanje katastrofe od lani. Ali, ne, ne dojam je bio potpuno pogrešan.

 

Krenula je tako utakmica i prva dva napada dva brza gola mladaca iz Dola. Sve miriše na katastrofu, ali ne ne. Već se na početku vidjelo da je Turčin dosta taktički dobro ušao u utakmicu. Taktička varka sa Markom ne beku je bila sjajna i dosta se dobro blokirao izvrsni sidrun Doljana. Brza dva gola nisu pokolebala Turčine i ubrzo je došao igrač više i Stijepo zabija za 1:2 iz pripucavanja nakon jednog od rijetkih obrana golmana. Doli ubrzo zabijaju za 1:3 lobom skoro sa centra. No, varate se ako mislite da je golman kriv, to je bilo neobranjivo! Došao je upravo Bani, a Račić je lijepo zabio za 2:3. Igrač više radi besprijekorno. Turčin je očito dobro odabrao suca ove utakmice jer je sudac bio dosta blag prema igri prema sidrunu. Nakon što je Mark dobio izbačaj zamijenio ga je Ivo i Turčin je uspijevao dobro pokriti tu kritičnu poziciju kad nema Andrije. Na kraju je sudac previdio dosta čist četverac za Turčina i ostalo je 2:3 na kraju prve. Nisam mogao sve baš dobro popratit jer me Andrija stalno ispitivao igra li Ogs, igra li Marole, tko sudi, brani li Bile? Kako ja još ne poznam te nadimke malo me zbunio, ali pohvatali su se ključni detalji.

 

Krenula druga, Ogs je probao jedan šut, nogometnim rječnikom, bekovski nebu pod oblake. Mark je opet na beku i nastavlja svoju briljantnu partiju, a Ogs to koristi i zabija iz kontre. Sad znam da je Ogs jer je spiker Vlašić rekao da je zabio Ogresta! Evo počela je i kiša, ali to nikoga ne smeta, no dolazi do problema, Mark je dobio drugu osobnu. Lagana realizacija za 3:4, kako bara pomalo šeta od laganog maestrala i golman teško drži sredinu gola. Bani pogađa stativu, opet me Andrija ispituje tko vodi momčad, ja sam mislio u tom trenu da je to Rade, pa je to odmah postala nova povijesna utakmica za Turčina. Tipkajući Andriji sam propustio neke momente. Ogs je lijepo oduzeo loptu u obrani, ali je Bani umjesto golmanu dodao sidrunu protivnika i ovaj je zabio za 3:5, no brzo je Mark sjajnim šutom smanjio na 4:5. Opet sam morao Andriji precizirat igra li iti jedan ljevak u ekipi. Igra, samo ne znam koji! Poluvrijeme! Turčin opet nije izgubio drugu četvrtinu!

 

Iako su mi Doljani izgledali kao očiti favoriti osjetilo se da je Turčin sjajno vođen, pravovremene zamjene su ostavile ekipu Turčina odmornom za drugo poluvrijeme, a Doljani su već dosta teže plivali. U tom momentu je izgledalo da to Rade vodi. Kako je došlo do promjene strana, pitao sam Radu, ali on je bio dosta jasan da nije on taj. Ivo Margaretić je preuzeo od Zambate i to je danas bio pun pogodak.

 

Doljani su već teže plivali i Račić je to iskoristio sjajnim golom s krila za 5:5. Ubrzo nakon toga čista kontra, ali Ogs je pucao i nije zabio, a Stijepo je čekao loptu sam u boljoj poziciji. Novi napad za Turčin koji odjednom potpuno dominira, ali Bani ne zabija šraubu. S druge strane sjajni Beg zabija za 5:6, osim odlične obrambene igre na Baniju postao je ključni napadač Doljana i zabio je za 5:6 dosta lako. Ali, nije golman tu kriv ništa, bare se miču i kvare mu poziciju. Stijepo brzo zabija za 6:6, nisam vidio kako jer me Andrija ispituje tko je sad bek, tko brani, je li Mislav. Nekako sam došao do tih odgovora, a u to vrijeme Beg opet briljira za 6:7. Nakon promašaja Banija iz prijenosa na igraču više završila je treća 6:7.

 

Kreće četvrta, odlučujuća. Tu je došlo možda do ključnog momenta, jedna dosta sumnjiva situacija, sudac nije sudio korner za Dole, koji je izgleda bio, teško je reći sa stijena, a u kontri je Bani sam zabio za 7:7. Iz još jedne kontre, danas sjajni Račić zabija za 8:7. Tad je uslijedio drugi ključni detalj, još jedna kontra Turčina, Bani je bio potpuno slobodan, ali je Bile dodao loptu protivniku. Teško ga se može kriviti, sigurno je bio pokriven. Nakon te izgubljene lopte Beg je neumoljiv za 8:8. Miču se bare, nije se to moglo obraniti, valovi smetaju. Nakon toga Bani je izborio četverac i treću osobnu za Bega, sad se lakše diše, Bani zabio za 9:8. Doljani su sad stisli, željni su izjednačenja i brzo su izborili igrača više. I baš su u tom trenutku krenuli još veći valovi i nije se moglo obranit taj šut. Pokušao je Turčin lukavom zamkom u obrani da Bile brani prvu stativu, a jedan igrač drugu, no nije upalilo, 9:9. No, plivački spremniji Turčin, sjajno vođen od Iva je imao više snage u završnici i jedan od najboljih pojedinaca danas zabija iz kontre. Ogs naravno nije ostavio golmanu puno šansi. Zadnji napad Doljana je obrana odigrala u velikom stilu i nije golman morao ništa spašavati za novu veliku, povijesnu pobjedu Turčina. Iako desetkovani brojnim izostancima, veliki karakter jedne od najpopularnijih vaterpolo ekipa u Hrvatskoj je presudio.

 

Turčin ide u glavni turnir Divlje lige! Pokušao sam dobit neke izjave od Rade, jer sam mislio da je on vodio ekipu do ove povijesne pobjede, ali Rade nije želio preuzeti slavu na sebe, samo je izjavio da je Ivo to zaslužio!

 

2. kolo kvalifikacije

Velika riva Doli - Turčin Danče 9:10

DANČE Sudac: Boris Maškarić.

VELIKA RIVA DOLI: Nikola Đurić, Mario Beg (3), Hrvoje Lončarica (2), Antonio Lončarica (2), Ivo Roko, Veliki Erazmo, Periša Konjuh, Andrija Dominiković (2), Mato Mojaš.

TURČIN DANČE: Bile, Brena, Stijepo Paškva (2), Vlaho vrati se (3), Mark (1), Bena, Žeks, Bani (2), Šole, Ogs (2), Marga, Marin Purger, El prezidente.

Četvrtine: 3:2, 2:2, 2:2, 2:4.

 

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Srijeda, 23 Srpnja 2014 22:08
 

Komentari

avatar b/a
0
 
 
moram kazat da sam se preznojio danas na poslu slušajući, tj čitajući dva teksualna prijenosa utakmice. đivo mi je putem facebooka, a marija putem sms-ova javljali tijek utakmice.

svaka čast svima, velebna pobjeda, nad velikim rivalom. šteta što nema izjave velikog erazma, očekujem komentar narednih dana.

iznenadilo me vidit žeksa u ekipi, pitajući tijekom prijenosa i điva i mariju, očekivao sam pavleku kao ljevaka, ali ipak

samo velike momčadi mogu gubiti cijelu utakmicu i onda u posljednjih 5 minuta preokrenuti. i to još na ukletom domaćem terenu
avatar Hrvoje
+1
 
 
Molio bi da se prestane koristiti termin "igrač Turčina" u tekstovima - naime, poznato je da se velika većina ljudi koja nastupa za Turčin dođe okupati za vrijeme utakmice s kapicom na glavi. Stoga bi precizniji termin bio "kupači Turčina". Ili "nastupači Turčina".
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo