Početna Kvalifikacije Ždrijeb: Turčin na Kokote, Špilja na Penatura
Ždrijeb: Turčin na Kokote, Špilja na Penatura PDF Ispis
(2 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Kvalifikacije
Autor b/a   
Srijeda, 15 Srpnja 2015 22:44

 

 

Danas na Porporeli održan je ždrijeb 32. Divlje lige novijeg doba (bilo je natjecanja i ranije, ali već 32. godine idemo u kontinuitetu). Prijavilo se 30 momčadi. Kako bi to vladajući (nebitno sadašnji ili bivši) političari kazali, okrenuli smo trendove, iz negativnih u pozitivne. Niz godina broj momčadi je padao, gotovo 50% (s 46 na 27), a ove godine imamo porast. Ždrijeb je imao pogrešku glede Čingrije i Elite, koja je naknadno ispravljena.

 

 

Čolo se u startu pohvalio kako je on tu sve ove 32 godine. I lani sam kazao, a ponovit ću i ove; vidi se da se umorio i vrijeme je za nekoga novog. Iza njega sve je nadgledao Smokvina u bar 5 brojeva premaloj majici, a iz prikrajka i Vlašić. Ipak, u pripremi je netko pogriješio i stavio Elitu u kuglice ekipa koje su direktno u Glavnom turniru, a Čingriju u kvalifikante. Naknadno su im samo zamijenili mjesta u ždrijebu.

 

Kuglice su izvlačili Romeo i Vedran Kuzman, predstavnici prvaka Funa, glasnogovornica Ljetnih igara Karla Labaš, pročelnica za sport i još mnogo toga u županiji Marijeta Hladilo te košarkaš Hrvoje Perić. Bio je tu i predstavnik udruge Porporela, kao i još jedan predstavnik Ljetnih igara.

Prva kuglica Piplić, a odmah druga Turčin. Kako su 4 kvalifikacijske grupe sa po 8 mjesta, a 22 ekipe sudjeluju u kvalifikacijama, tako su u startu 3 prazna mjesta u kvalifikacijskim grupama A i B, a po dva u C i D. Tako će se Piplić i Turčin sastati u drugom kolu jer su slobodni na startu. Pobjedniku će trebati još samo jedan pobjeda protiv Libertasa ili Lukovice ili Gradićeva za ulazak u glavni turnir u grupu A.

 

Nadali smo se izbjeći Solituda, a na kraju nema ni njih niti Elite, Gjivovića, Orašca, Lozice ni Velike rive kao glavnih favorita kvalifikacija. Doduše, tko zna, u ova vremena kad mnogi igrači mijenjaju ekipe, možda su neki drugi još i jači. Primjerice Piplić je zadnji put igrao prije više od 10 godina i u njegov sastavu su bili Pop i Miho koji su prešli u Špilju, Stijepo Bronzić koji je otišao u Solitudo, itd...

 

Na kraju su se izvukle 4 momčadi koje su lani ispale u četvrtfinalu. Funu kao prvaku u grupi A pridružio se Kamen mali, Palaceu kao srebru došla je Elita (što je kasnije preimenovao u Čingrija), Špilji kao brončanoj stiže Penatur, a  po prvi put nositelju, lanjskom četvrtom Luci Čilipi stižu Elafiti.

 

Turčin bi u slučaju pobjede u prve dvije utakmice (prva bi trebala biti u utorak ili srijedu) išao u grupu A na megdan dva posljednja prvaka. Kamen još pamti lanjsku spektakularno odigranu utakmicu gdje je Turčin sa 0:4 okrenuo na 5:4 igrajući taktički gotovo pa savršeno tri četvrtine.

A prije ova dva prvaka, prvaci su bili Špilja i Penatur, a prije njih dva puta uzastopce Solitudo. Te tri ekipe bi trebale igrati u grupi C. Špilja i Penatur su lani međusobno igrali u četvrtfinalu kada smo po prvi put u povijesti slavili protiv Pilara (sada je omjer 1:4). Solitudo je i lani bio u grupi s Penaturom, a sada bi kroz kvalifikacije bez poraza trebao doći u ovu grupu.

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Srijeda, 15 Srpnja 2015 22:47
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo