Početna Kvalifikacije Grandiozni Turčin
Grandiozni Turčin PDF Ispis
(12 ocjena, prosjek: 4.33 od 5)
Kvalifikacije
Autor Administrator   
Utorak, 21 Srpnja 2015 22:33

 

 

Još jedan spektakl, još jedna drama, još jedna grandiozna pobjeda Turčina pred dupkom ispunjenim Dančama. Ljepotica kvalifikacija. Od početka do kraja smo vodili, a protivnici su nas natjerali na jednu od najboljih igara u velikoj Turčinovoj povijesti.

 

 

 

Počeli smo u sastavu; kapetan Bile na golu, b/a na beku, pojačanje Škurlone mlađi na sidru, Bani i Ogs lijevo, Bena i Pavle desno. Vlaho je dobio ulogu najboljeg osmog igrača. Ipak, moramo se vratit na zapažanja uoči utakmice. Uskaču momci, naši protivnici u more, sve trokut do trokuta. Dodaju se, lopta ne pada na more, visoko se dižu na škare. Vlaho se malo zabrinuo i kazao kako i mi imamo trokutove, ali naopačke.

Ipak, opet smo primijenili taktiku minimalističkog zagrijavanja što se pokazalo uspješnim. Bile se postavio iskusno na startu što je usmjerilo utakmicu. Kao i Vićan, autoritetom unosi nemir u protivničke šutere tako da je jako malo toga išlo u okvir, a ono što je i išlo to je zaustavio. Ipak, kako se ove godine još nije stigao nijednom niti bućnuti u morem, a kamoli trenirati, nakon prve četvrtine više nije imao snage pa ulazi Misla koji je nastavio gdje je kapetan stao.

Poveli smo nakon akcije s igračem više. Dogovor je bio da Ogi i Bani budu dva lijeva. Pavle je dobio zadatak da igra na prvoj stativi i da dosta radi naprijed nazad kako lopta ide okolo. Ali situacija je dovela Pavla na lijevo krilo. Prvo je pomalo nerezonski pokušao bez akcije, ali lopta mu se vraća od bloka. Nakon 2 sekunde odlično proigrava b/a koji se našao na „njegovom“ mjestu na prvoj stativi i Turčin vodi 1:0. Malo kasnije, čini nam se Čulić poravnava s dva metra.

Malo lošije poznamo protivničke igrače kojima su ovo prve sezone u Divljoj ligi. Sjećamo se samo Jure Čučke koji nas je već sa Velikom rivom Doli prije dvije godine pobijedio baš na Dančama. Inače o njemu u jednom od starijih članaka glede nastupa mlađih juniora Juga 2011. na danče.hr-u (preuzeto s jug.hr) piše i ovo:

Glupo mi je bilo koga izdvajati, ali moram jednostavno spomenuti Juru Čučku koji nas je prije svake utakmice dodatno motivirao svojim iscrpnim govorima.

 

Osim njega poznatiji od ostalih bio nam je Paolo Čulić također mlađi junior Juga iz te sezone, a i lanjski igrač Vile Šeherezade skupa s Monkovićem. Njih trojica i jesu bili najopasniji protivnici danas.

Spominjemo kako su ovo prve sezone Kokota jer je ovo ogledni primjer utakmice u kojoj je iskustvo pobijedilo. Iskustvo igranja Divlje lige. Breni je ovo 32. sezona, Mark se ni ne sjeća točno kad je počinjao s Fjakom, Bile i b/a od 1994. s Špiljom. A i gro ostalih igra već više od 10 sezona.

 

Nakon izjednačenja Turčin diže tempo i sva gola s dva metra, b/a pa Bena odlazi na 3:1. U biti Turčin je svih 9 golova postigao s dva ili manje metara. Osim četverca kojega je Ogs realizirao.

Do kraja četvrtine i Čučka zabija s igračem više pa se s 3:2 odlazi na prvi odmor.

Nastavljamo dobro odlazimo na 5:2, kasnije sredinom treće još jednom imamo +3, na 6:3. Na poluvremenu je pao dogovor da držimo nivo igre u obrani, malo bolje pazimo Čučku i kontre te da pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Tada je bilo 5:3. S druge strane Kokoti su na svom dogovoru govorili da moraju prestati primati golove s dva metra te da će sigurno pobijediti. Ni jedni ni drugi nismo ostvarili željeno.

 

Ipak sredinom treće već spomenuti gol b/a koji dvostrukim driblingom dignuo publiku na noge. Ne predaju se Kokoti, dva uzastopna gola i dolaze na -1. Kao što su i Turci zabijali slične golove, tako su i protivnici gotovo sve zabili iz kontri. Igrali su visoki presing gdje su dosta lopti oduzeli na vanjskim pozicijama.

U zadnjoj četvrtini prava drama. Umor u redovima Turaka sve je očigledniji. Redaju se greške, Škurla, Josh, Mark s nerezonskim šutevima (Josh dodavanjem) iz koji idu kontre. Ipak, najviše se žalilo za dva ranija promašaja koja su mogla odvest utakmicu u mirnije vode. Prvo je Vlaho iz školski odigrane 3 na 2 kontre umjesto praznog gola, golman već potonuo nakon 2 prebačaja, pogodio stativu. Ali tu je veća pogreška Benita. Iz Vlahove perspektive jer mu je malo loše dodao, a iz Prezidenteove jer je uopće dodavao Vlahu umjesto da sam zabije. Kasnije je Maro parabolom obilato prebacio gol iz još jedne kontre. Svi smo se tada sjetili Žeksa koji bi to rutinski zabio.

Ipak u zadnje 2 minute krš i lom. Prvo Kokoti izjednačavaju na 7:7. Opet Bani gubi loptu na vanjskoj poziciji. Uz faul, ali sudac sudi na suprotnoj strani, sjedi na razini mora na kajaku i vjerojatno nema najbolji pregled i ništa ne sudi. Dolazi do nesporazuma, odnosno plivajući u napad Kokoti ne vide loptu tako da umjesto prvog vodstva opet rekontra i 8:7 preko Vlaha koji ovaj put kroti još jednu, po njemu, malo previsoko dodanu loptu. Dolazi do brzog izjednačenja. 42 sekunde su do kraja Turčin ima loptu. Igra se dugi napad. Troši se 30 sekundi koje su na raspolaganju. Negdje 4-5 sekundi prije kraja napada b/a šalje oštru loptu s 10-ak metara s desne strane na Banija koji je ušao na dva metra, ali nije bilo mogućnosti skretanja lopte u gol. Kreću protivnici u pobjednički gol, imaju 15-ak sekundi. 6-7 sekunde prije kraja Benito maestralno oduzima loptu s leđa jednom neopreznom igraču Kokota. Bilo je to oko polovice igrališta. Kako ne bi imao previše vremena da otpliva prema golu ili proigra Banija koji je ostao pred protivničkim golom, s svojim čuvarom, prvo jedan, pa drugi protivnički igrač ga tope. b/a koristi situaciju i za to vrijeme proplivava iza leđa, i dolazi na nekih 7-8 metara od gola. Benito ga proigrava školski, na ruku, a b/a odmah dodaje na Banija čiji čuvar neiskusno ostaje metar od njega, pokušavajući zatvoriti nadolazećeg b/a, a Bani 3 sekunde prije kraja pogađa za erupciju oduševljenja na prepunim Dančama.

 

Turčin ovaj put nije dobio granitnom obranom. Nadigravali smo se s jakim protivnikom i odigrali najbolju utakmicu ovogodišnjih kvalifikacija. Očekuje nas borba s Libertasom, vjerujemo subotu ili nedjelju. Do tada treninzi da ispravimo određene pogreške kojih je jasno bilo. Od protivničkih igrača izdvojili bi Čučku koji je osim 3 gola vodio igru protivnika.

 

2. kolo kvalifikacija

Turčin Danče – Kokoti                   9:8 (3:2, 2:1, 1:2, 3:3)

Sudac: Vlaho Lise (Pasjača)

Turčin: Bile, Vlaho 1, Benito 1, b/a 3, Mark, Škurla mlađi, Maro, Pavle, Brena, Ogs 2(1), Bani, Josh, Misla, Marin purger. Trener: Braco. Pomoćni trener: Zambi

Kokoti: Ivan Knežević, Nikša Matušić, Paul Mihović, Krešo Barišić 1, Toni Monković 2, Nino Glumac, Jure Čučka 3, Orsat Buconić, Paulo Čulić 2, Sebastian Garbin, Petar Basor.

 

Snimka utakmice (bez prva dva gola):

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!
Kliknite za pregled!

Posljednja izmjena Srijeda, 22 Srpnja 2015 14:17
 

Komentari

avatar KhazadDoom
0
 
 
Prava drama, izvrsna utakmica! Odlični Kokoti, sjajni Turčin!
avatar Administrator
0
 
 
Dodan je video
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo