Početna Vijesti 3. „Tomo Udovičić“
3. „Tomo Udovičić“ PDF Ispis
(4 ocjena, prosjek: 4.75 od 5)
Vijesti i obavijesti
Autor administrator   
Četvrtak, 21 Ožujka 2013 12:11

Kreće treće izdanje turnira za najmlađe (12-godišnjaci i mlađi) vaterpoliste, još jedan „Tomo Udovičić“. Turnir je to u čast i spomen na trenersku legendu Juga, čovjeka koji je cijeli svoj vaterpolski život posvetio treniranju mlađih uzrasta i u tome bio iznimno uspješan.


Ove godine prijavilo se rekordnih 26 momčadi (21 i 20 prethodna dva izdanja) iz 10 zemalja svijeta, jedna momčad čak i sa drugog kontinenta, iz SAD-a. Turnir počinje danas u 1500 utakmicom Partizana koji je prvi osvajač, a lanjski finalist, i Galeba. Novost je da će se putem live streama preko jug.hr-a izravno prenositi utakmice. Odigrat će se ukupno 73 utakmice zaključno s finalom koje je u 1700 u nedjelju.

Osim samog natjecanja tijekom turnira, u suradnji s Dubrovačkim savezom športova, bit će organiziran i seminar za trenere mlađih uzrasta, u cilju njihovog stručnog usavršavanja pri radu s najmlađima. Predavači na seminaru bit će doc. dr. Boro Štrumbelj, redoviti profesor na Fakultetu za šport Sveučilišta u Ljubljani, te poznati crnogorski vaterpolist, osvajač brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, a danas trener - Mirko Vičević.

Momčadi su podjeljenije u 8 grupa – 6 po tri, i 2 po četiri – a prva dvije prolaze u osminufinala. Međutim razigrava se za sva mjesta, sve do utakmice za 25. mjesto, tako da će svatko odigrati najmanje 5 utakmica, a najviše čak 7.

Nakon Partizana i Juga „Tomo“ kreće po trećeg slavljenika. Raspored utakmica, rezultate, prijenose i fotogalerije pratite preko jug.hr-a.

Posljednja izmjena Četvrtak, 21 Ožujka 2013 12:12
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo