Početna Vijesti [RUDI REŠ] Bijač dominira
[RUDI REŠ] Bijač dominira PDF Ispis
(3 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Vijesti i obavijesti
Autor Administrator   
Četvrtak, 26 Siječnja 2017 23:26

 

I današnji izbornici, Gjivo i Marga birali su Bijača kao najboljega u 2016.

 

Gjivov izbor:

 

1. Marko Bijač

Ovo mi je bio najlakši izbor. Marko Bijač je odradio najbolju sezonu u karijeri, bio je najbolji igrač završnice F6 Eurolige. Preuzeo je poziciju prvog golmana reprezentacije na olimpijskom turniru, nije čekao da se Pavić umirovi. Uvijek izvrsno fizički spreman, zasluženo je kapetan Juga. Svaku sezonu vidno napreduje. Eksplodirao je od trenutka kad je Vjeko Kobeščak preuzeo Juga. Prošla godina je definitivno godina Marka Bijača.

 

2. Xavi Garcia

Izvrsno Jugovo pojačanje, a od nedavno i hrvatski reprezentativac, je također imao izvrsnu sezonu. Zabija, asistira, izvrstan u obrani, odradio je fantastičnu sezonu. Gdje god dođe skuplja trofeje. Karakterno se izvrsno uklopio u Juga, pravi profesionalac.

 

3. Paulo Obradović

Ozljeda ga je najvjerojatnije spriječila da ne bude na prvom mjestu, također sjajna sezona iza sebe. Trenutno najbolji strijelac regionalne lige.

Uskače i pokriva puno mjesta u ekipi. I Paulo igra vidno bolje otkad je Vjeko preuzeo Juga i ako se oporavi od ozljede mogao bi možda i biti jedan od najboljih svjetskih igrača, gdje po mogućnostima i pripada. Ima sreću da ne igra u reprezentaciji pa će s kraćom sezonom dobiti priliku da se potpuno oporavi.

 

4. Marko Macan

Najbolja sezona u karijeri. Od prošle sezone prvi bek Juga. U reprezentaciji se nametnuo i uz Bušlju čini glavni bekovski tandem. Svake sezone napreduje velikim koracima i poboljšava svoju igru. Ima još dosta mjesta za poboljšanje svoje igre.

 

5. Josip Vrlić

Još jedno izvrsno pojačanje za Juga, potpuno opravdao očekivanja. Prednost nad Lončarom sam mu dao jer je bio najbolji igrač završnice F4 Jadranske lige. Odličan u reprezentaciji Brazila na Olimpijskim igrama.

 

 

 

Margin izbor:

 

10- Bijač

6 - Obradović

4 - Lončar

2 - Macan

1- Merčep

U Jugovoj sezoni iz snova Bijač je odigrao maestralno, a Medo je frustriran glupostima izbornika repke bio pravi vođa u bazenu. Lončar je međju pet najboljih centara svijeta, a Macan je sazrio u svim segmentima igre i mnogi vrhunski sidruni se uz njega nisu naigrali. Merčepu bod zbog doprinosa juniorskoj reprezentaciji na prvenstvu Europe u Crnoj gori gdje je bio naš najbolji strijelac i dobro se prilagodio novim (eksperimentalnim) pravilima.

Posljednja izmjena Četvrtak, 26 Siječnja 2017 23:27
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo