Početna Pogled s desna 13. kolo JVL-a: prijenos St derbija preko portala Slobodne
13. kolo JVL-a: prijenos St derbija preko portala Slobodne PDF Ispis
(1 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Srijeda, 13 Veljače 2013 16:03

 

Danas je na rasporedu 13. kolo Jadranske lige. izdvajaju se dvije utakmice, gradski derbi u Splitu između OVK POŠK-a i Jadrana (uz izravni prijenos na portalu Slobodne Dalmacije) te gostovanje Mladosti u Igalu.

 

Parovi su:

1800 Budva – Primorje EB
1900 Mornar BS – Jug CO
1930 Jadran HN – HAVK Mladost
2030 OVK POŠK – Jadran St
Triglav – Medveščak
Primorac – Šibenik

Nakov visoke pobjede u Šibeniku Primorje (+24) odlazi u Budvu kod četvrte momčadi lige. ovaj put se očekuje dosta manja gol razlika, recimo upola manja. Jugaši i u ovom kolu gostuju u Splitu samo ih sada umjesto Jadrana očekuje Mornar koji je opet poražen od Medveščaka u prošlom kolu. Očito im momčad iz Utrine ne leži, a i pogodio ih je katastrofalan dan golmana koji su im ove sezone očito bolna točka. Cijelu sezonu Anić ne može dostojno nadoknaditi odlazak Bijača i Mornar umjesto daljnjeg iskoraka radi korak nazad kroz cijelu sezonu. Nije pošteno sam istaknuti problem golmana jer niti igrači u polju nisu dobro odigrali pa se Mornar tako gotovo sigurno oprostio od borbe za final4. Danas najavljuju nastup u pomlađenom sastavu – 2 mlađa juniora (nedavno postali prvaci Hrvatske u svom uzrastu) i cijeli niz juniora – jer ionako kontra Juga nemaju što tražiti.

Druga utakmica na Poljudu nosi naziv splitskog derbija i portal Slobodne Dalmacije radi izravni prijenos. I dalje su kod Jadrana neki igrači ozlijeđeni, ali barem je najavljen povratak golmana Kačića. POŠK je favorit, a i potrebniji su mu bodovi u daljnjoj borbi za četvrtim mjestom.

Mladost odlazi u Igalo. Da je Radović zdrav Jadran bi na domaćem bazenu bio u mogućnosti uzet bodove. Ovako se očekuje još jedno slavlje Mladostaša. Ali moglo bi i ovako biti zanimljivo. Nema prijenosa na crnogorskoj televiziji.

Medveščak nakon prekida niza od 7 kola bez pobjede odlazi u Sloveniju, dok će Primorac pokušati doći do prve uzastopne pobjede u sezoni protiv najlošije momčadi lige, Šibenika.

Dobre vijesti za vaterpolo

Međunarodni olimpijski odbor nedavno je raspravljao o izbacivanju pojedinih sportova sa Olimpijade. Uzimalo se cijeli niz, čak 39 kriterija u obzir i u užem izboru sportova kojima je prijetila opasnost od izbacivanja bili su: hrvanje (koje je na kraju neslavni pobjednik ovog izbora), hokej na travi, moderni pentatlon i taekwondo. Vidimo da vaterpolo uopće nije bilo u igri što je svakako dobra vijest za ovaj sport Wink. Dakle do najmanje 2020. godine je sigurno u programu.

Druga vijest stiže iz Beograda koji se planira kandidirati za završnicu Lige prvaka. Kako Šoštar kaže već je sve spremno, samo se još čeka garancija grada i ove godine će se Final4 igrati u beogradskoj Areni (za razliku od zagrebačke projektirana i za vodene sportove, barem tako kažu). Ako se i Partizan i Zvezda plasiraju (velike su šanse za barem jedan klub) spominje se da bi se moglo skupiti čak 20.000 gledatelja što bi za vaterpolo bila istinski dobra vijest.

Posljednja izmjena Srijeda, 13 Veljače 2013 16:06
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo