Početna Pogled s desna Primorac - Jug 6:9
Primorac - Jug 6:9 PDF Ispis
(9 ocjena, prosjek: 3.11 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Nedjelja, 25 Siječnja 2009 19:20
 
    Nakon skoro dva desetljeća Jugaši su opet gostovali u jednoj ligaškoj utakmici u Crnoj Gori. Utakmicu su obilježile obrane, barem što se tiče prve 3 četvrtine. Nakon treće četvrtine rezultat je bio 3:5, a samo u zadnjoj je bilo 3:4. Jug je igro fantastičnu M-zonu, pogotovo kad ljevak Primorca (čini mi se Crepulja) bio na klupi. Čak ni Vićan nije imo previše teških šuteva za branit, koliko su igrači ispred njega odlično igrali obranu. Tek u zadnjoj četvrtini je obrana malo popustila, ali Vićan je tada imo 4 fantastične obrane s igračem manje. Primorac je uglavnom igro izrazito čvrsti presing i tek bi se krajem napada povukli u zonu.
    Kako je utakmica počela nije se činilo da će bit tako malo golova jer je kapetan domaćih Milić odma u prvom napadu pogodio plisku u bliži s 8 metara. Stara Vićanova boljka. Međutim, to je bio jedini gol Kotorana u prvoj četvrtini. S druge strane Jugaši su zaradili dva igrača više koja su oba realizirali nakon 2-3 sekunde dok se obrana domaćih još nije ni postavila kako treba. Odlika igre Primorca su kontre i polukontre, i bilo ih je tri u samom početku utakmice, ali ih nisu realizirali jer je poglavito Janović jučer očajno šutiro. Kasnije su ih Dubrovčani zaustavili.
    Osim odličnih obrana s obje strane i golmani su bili odlični. Za Vićana to ne čudi, ali je Radić branio bolje nego ikad prije kad sam ga imo priliku gledat. U drugoj četvtini su pala samo dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Dobud doveo Juga u vodstvo 3:1 fenomenalnim golom s dva metra. Na isteku napada Marković mu je bacio visoku loptu, a on je samo prstima (ko kad se igra s bare na baru) skreno pored Radića, s bekom na leđima, u gol. S druge strane Steinmetz je s Bušljom na leđima zavalio gol s dva metra.
    Drugo poluvrijem je počelo isto ko i prvo, s golom Milića s 8 metara, ali su Jugaši opet cijelu četvrtinu igrali fenomenalnu zonu. A i u napadu su upijeli dva puta zabit. Prvo Bošković iz peterca kojeg je izborio Obradović kad je ušo na dva metra s Pavlovićem, a zatim i Bušlje s lijeve strane neđe između pozicije krila i vanjskog. Taj gol ide na dušu Radića, ali to je bio jedini njegov kiks u utakmici.
    Zadnja četvrtina je bila atipična za ovu utakmicu i palo je više golova neko u prve tri zajedno. Opet je Milić kreno s golom svojim već trećim od ukupno 4 Primorca. To je ujedno bio i prvi realizirani igrač više iz 4 pokušaja Kotorana. Napad iza Milić je dobio treći izbačaj, a Smodlaka je dobio loptu prije nego su ga uspijeli pokrit i Jug se opet odlijepio na 2 razlike. Još dva puta su Crnogorci uspijeli doć na jedan razlike, a posebno je bio lijep drugi Steinmetzov gol s dva metra. Ovaj put je okreno Čvrgu. Odlučujući gol je zabio Bušlje u zadnjoj minuti kad je Primorac igro presing po cijelom terenu pa mu je ostalo dosta prostora da uzme faul na 5 metara na poziciji lijevog vanjskog i iz faula zabije za 8:6. Još je Joković zabio u zadnjoj sekundi s igračem više za konačni rezultat.
    Kod Juga je prvi igrač utakmice zonska obrana svih igrača kao i izrazito pokretljiva obrana s igračem manje, pa bi tu posebno pohvalio Fatovića i uvijek raspoloženi Vićan s 13 obrana. U napadu su se izdvojila oba sidruna, a Bošković je unatoč dva gola opet bio loš. Imo je 3-4 očajna dodavanja prema sidrunima i sigurno 5-6 loših šuteva. A ni Azevedo nije baš briljiro u šutu. S druge strane Janović je bio izrazito loš. Šutiro je čak lošije od Boškovića. Kiss je ozlijeđen, a istakli su se Milić s 3 gola i Steinmetz s dva predivna gola s dva metra, kao i golman Radić s 9 vrlo dobrih obrana. 
    S obzirom na prikazano malo previsoka pobjeda Jugaša, ali sasvim zaslužena. Dok su Kotorani izgubili drugu utakmicu zaredom na domaćem plivalištu.

Jadranska liga, 14. kolo
Kotor, Bazen ŠRC Nikša Bućin
Suci: Rakovec (Ljubljana), Brala (Rijeka)
PRIMORAC - JUG CO 6:9 (1:2, 1:1. 1:2, 3:4)
PRIMORAC: Radić (9), Draško Brguljan 1, Crepulja, Petrović, Janović, Zatovič, Čučković, Pasković, Pavlović, Milošević, Steinmetz 2, Šetka, Milić 3, Darko Brguljan. Trener: Perović.

JUG CO: Vićan (13), Vranješ, Bošković 2(1), Azevedo, Joković 1, Smodlaka 2, Marković, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović, Seman, S. Sukno. Trener: Fatović.

Igrač više: Primorac 1/7, Jug 5/9
Igrač više po četvrtinama: Primorac 0/1, 0/1, 0/1, 1/4 ; Jug 2/2, 0/2, 0/2, 3/3
Peterci: Primorac -, Jug 1/1
Izboreni igrač više:  Primorac (Steinmetz 3, Janović 2); Jug (Dobud 4, Smodlaka 3)
Najzanimljivija izjava Cg komentatora: „Prosto je to bila mala okupacija Radićevog gola“ nakon 3 napada Jugaša u nizu.
Posljednja izmjena Četvrtak, 29 Siječnja 2009 09:58
 

Komentari

avatar Divo
0
 
 
Gdje si gledao ovo utakmicu?
avatar b/a
0
 
 
na RTCG. kako bi inače zno što je njihov komentator izjavljivo tjekom utakmice
avatar Provokator
0
 
 
Kakva amaterska izjava u stilu Jure i Mica u prvoj recenici...stvarno nisam to ocekivao od jednog tako takvog vaterpolo znalca za kojeg sam te smatrao.
avatar b/a
0
 
 
nisam bio inspiriran pa sam uzeo rečenicu cg komentatora za početnu
avatar Provokator
0
 
 
Si siguran da je on bas to reko? Inace problem je sto je recenica neistinita.
avatar b/a
0
 
 
je. samo što je reko riječ decenija umjesto desetljeće. kasnije sam vidio da su bili u istoj skupini jug i jadran HN 2004.
avatar Provokator
0
 
 
Mislim da su dvaput igrali sa Jadran HN,jednom u grupi,a jednom u 1/4 finalu. Samo ne mogu naci nigdje na netu kad.
avatar b/a
0
 
 
zahvaljujem provokotaoru na ukazanu pogrešku (koju sam ispravio) i nadam se da će i ubuduće upozoravat kad pogriješim
avatar Provokator
0
 
 
Nema problema :)
Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo