Početna Pogled s desna Izgubili od Mađara, za broncu kontra Italije
Izgubili od Mađara, za broncu kontra Italije PDF Ispis
(6 ocjena, prosjek: 5.00 od 5)
Pogled s desna
Autor b/a   
Četvrtak, 01 Kolovoza 2013 23:55

Opet smo poraženi u polufinalu SP-a, Mađari su bili bolji 11:10 u utakmici u kojoj su gotovo stalno vodili. U drugom polufinalu Crnogorci su neočekivano lagano pregazili Italiju. Dovoljno je vidjeti kretanje rezultata: 5:1 na poluvremenu, pa 7:2 i 10:4 4 minute prije kraja. A onda malo opuštanje koje su Talijani iskoristili sa 4 gola i uljepšali rezultat.

 

Na početku mali osvrt na Bauerov osvrt nakon četvrtfinalne utakmice kontra Australije. Kao i obično dijelio je ocjene igračima i po njemu su Bukić, Sukno, Bušlje, Dobud i Obradović bili jednaki, svaki je zaslužio 3.5. Lončar je dobio čak 4, znači bolji i veći doprinos od svih igrača izuzev Pavića koji unatoč dva kiks gola dobiva 4.5. Pa koliko glup i bezobrazan moraš bit za Bukiću dat istu ocjenu kao gore spomenutima. Znamo da je ugodno živjeti vireći iz analnog otvora izvršnog predsjednika saveza, ali baš toliko bezobraznosti i gluposti dijeliti javnim prostorom, skandalozno! Inače, u kolumni odmah pored stručni komentator SN-a Zdeslav Vrdoljak napisao je: „Nitko nije bio specijalno raspoložen, a istaknuo bih samo Dobuda koji se junački borio i izborio tko zna koliko izbačaja...“

 

Okrenimo se polufinalnoj utakmicu u kojoj su Mađari nametnuli stil igre koji im paše. A to je igra na gol više, na brze pokušaje iz doplivavanja. Žao mi je Sukna, Dobuda, Joke, Meda koji moraju stalno igrati, jer na klupi moraju sjedati Bukić i Paškvalin. Jer će se potencijalno okititi medaljom ako kojim slučajem dobijemo Italiju u subotu. I danas je opet Lončar bio nemjerljivo korisniji kao drugi sidrun od Paškve koji se istaknuo u ono malo minuta u igri promašajem zicera sa stative sa igračem više.

Danas je i Pavić imao opet kiks golova. Szivos mu je zabio iz ogromne udaljenosti iako je udarac bio pola metra od stative. A s druge strane Muslim i Joković su opucali dva užasno loša peterca. Ali možda su ljudi umorni, igraju po 30 minuta po utakmicu u jakom tempu dok im se čuvari i oni koje oni čuvaju stalno rotiraju. Imali smo jako puno igrača više koje nismo baš dobro odigrali. Nekad smo i imali problema s realizacijom dobro izrađenih akcija – spomenuti Paškvinim promašaj, a i Bušlje je jednom pogodio Nagyija u ruku sa druge stative. Imali smo i puno pogrešaka u obrani. A Nagy je iako bar duplo lošiji golman danas više pridonio svojoj momčadi od Pavića. Ali više zaslugom naših šutera, jer rijetkost je da se dva peterca izvedu onako loše u istoj utakmici, da Bušlje na stativi ima onoliko vremena i opet pogodi golmana u ruku itd...

Muslimu je na dva metra izmakao Bedo i zabio za 10:7 Mađarske otprilike 6 minuta prije kraja utakmice. Ali naši igrači, pritom misleći na udarnih 7 uz pomoć Šetke i pomalo i Lončara koji za razlike od Paškvalina nije beskoristan na dva metra, uspijevaju postići 3 gola u nizu i vrati se na 10:10. Prvo odličan udarac Sukna, pa spretnost Šetke koji je pratio odbijanac nakon igrača više i efektno prevario Nagya, te još jedan odličan udaraca ovaj put Jokovića sa krila i same suprotne rašlje. Uspjeli smo se u 4 minute vratiti sa -3, ali iza toga jedna nepažnja. Uplivao je jedan od braće Varga, mislim stariji i dobio loptu na prijenos i pored Jokovića je proslijedio u gol. Efektno i lijepo za konačnih 11:10. Nismo uspjeli izjednačiti, imali smo igrača više, ali nismo izradili akciju pa je Joković morao pucati kad se isključeni Mađar vraćao iz loše pozicije.

Osim svih pobrojanih minusa koje je Tucak iskazao u svom izborničkom početku – najgore od svega uvreda zdravog razuma koje je napravio svima nama objašnjenjem zašto vodi Paškvu jer je dobar na ubačaje sa strane – danas je još jednom napravio grešku u vođenju utakmice. Pozvao je time out sa igračem više kada smo imali situaciju na nepostavljenu obranu protivnika, imali smo 3 na 2 koji se taman pretvorio u 4 na 3 što je bogohulno prekinut time outom.

 

Ima još dosta toga za napisati, ali sam previše rezigniran svime što se događa u našem vaterpolu. Ž'o mi je i Tucka koji si je dopustio da ispadne budala, ž'o mi je igrača iz udarne postave, ž'o mi je i Šetke, ali se nadam da Bukić i Paškva neće do brončane medalje sa SP-a jer je nisu ni zaslužili.

 

Polufinale SP-a

Mađarska – Hrvatska      11:10 (2:3, 4:2, 3:2, 2:3)

Suci: Flahive (Aus) i Naumov (Rus).

Mađarska: Nagy, Gor-Nagy 1, Madaras 1, Batori, Vamos 3, Hosnyanszky, Ad. Decker, Szivos 3, Da. Varga, De. Varga 2, Bedo 1, Harai, At. Decker. Izbornik: Tibor Benedek.

Hrvatska: Pavić, Lončar, Milaković, Paškvalin, Joković 2(0), Bukić, Muslim 1(0), Bušlje, Sukno 2, Dobud 2, Šetka 1, Obradović 2, Bijač. Izbornik: Ivica Tucak.

Igrač više: Mađarska 4/8, Hrvatska 6/14.

Peterci: Mađarska, Hrvatska 0/2.

Posljednja izmjena Četvrtak, 01 Kolovoza 2013 23:56
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo