Po─Źetna Vaterpolska pravila 11. TRAJANJE IGRE
11. TRAJANJE IGRE PDF Ispis
(0 ocjena, prosjek: 0 od 5)
Vaterpolska pravila

 

11.1. Trajanje igre mora biti 4 ─Źetvrtine po 8 minuta stvarne igre. Vrijeme po─Źetka igre je trenutak kada igra─Ź dotakne loptu na po─Źetku svake ─Źetvrtine. Kod svih znakova za prekid mjerni sat mora se zaustaviti dok lopta nije vra─çena u igru, napu┼ítanjem ruke igra─Źa koji izvodi odgovaraju─çe bacanje ili kada loptu dotakne igra─Ź nakon neutralnog bacanja.
 
11.2. Izme─Ĺu prve i druge, te tre─çe i ─Źetvrte ─Źetvrtine utakmice, biti ─çe odmor od dvije minute, a izme─Ĺu druge i tre─çe ─Źetvrtine odmor traje 5 minuta. Mom─Źadi uklju─Źuju─çi igra─Źe, trenere i slu┼żbene osobe moraju promjeniti strane prije po─Źetka tre─çe ─Źetvrtine odnosno drugog produ┼żetka.
 
11.3. Kada je rezultat utakmice neodlu─Źan nakon isteka vremena u bilo kojoj utakmici za koju je potreban odlu─Źuju─çi rezultat, mora se igrati produ┼żetak nakon odmora od 5 minuta. Igrat ─çe se 2 nastavka po 3 minute stvarne igre s prekidom od 2 minute kako bi ekipe promijenile strane. Ako je rezultat na kraju dva nastavka produ┼żetaka neodlu─Źan, moraju se izvesti kaznena bacanja kako bi se odredio rezultat.
 
Primjedba: Ukoliko do─Ĺe do izvo─Ĺenja kaznenih bacanja, po┼ítivat ─çe se sljede─çi postupak:
(a) ako se radi o ekipama koje su netom zavr┼íile utakmicu, izvo─Ĺenje kaznenih bacanja zapo─Źinje odmah s istim sucima.
(b) u suprotnom, izvo─Ĺenje kaznenih bacanja treba provesti za 30 minuta nakon zavr┼íetka zadnje utakmice tog kola, ili prvom mogu─çom prigodom. Pri tome treba koristiti suce koji su upravo zavr┼íili su─Ĺenje utakmice, a koja se odnosi na to natjecanje uz preduvjet da se radi o neutralnim sucima.
(c) treneri obje ekipe odre─Ĺuju 5 igra─Źa i vratara koji sudeluju u izvo─Ĺenju kaznenih bacanja. Vratara je mogu─çe promijeniti u bilo kojem trenutku pod uvjetom da je zamjena bila u slu┼żbenom zapisniku tijekom utakmice.
(d) igra─Źi moraju biti popisani slijedom kojim ─çe izvoditi kaznena bacanja. Taj slijed ne mo┼że se mijenjati.
(e) igra─Źi koji su isklju─Źeni tijekom utakmice ne mogu izvoditi kaznena bacanja niti mogu mijenjati vratara.
(f) ako je tijekom izvo─Ĺenja kaznenih bacanja isklju─Źen vratar, jedan od 5 igra─Źa odre─Ĺenih za izvo─Ĺenje kaznenih bacanja, mo┼że zamijeniti vratara pri ─Źemu nema povlastice vratara. Nakon ┼íto igra─Ź sudjeluje u obrani jednog kaznenog bacanja, mogu─çe ga je zamijeniti drugim igra─Źem ili vratarom.
(g) kaznena bacanja se izvode naizmjeni─Źno, na bilo kojoj strani igrali┼íta i svi igra─Źi osim izvo─Ĺa─Źa kaznenog bacanja i vratara protivni─Źke ekipe moraju sjediti na klupi.
(h) ┼żdrijebom se odlu─Źuje ekipa koja prva po─Źinje sa┬á izvo─Ĺenjem kaznenih bacanja
(i) ako je i nakon prve serije kaznenih bacanja rezultat izjedna─Źen, istih pet igra─Źa naizmjeni─Źno ─çe izvoditi po jedno kazneno bacanje sve dok jedna ekipa postigne, a druga ne postigne pogodak
(j) ako u izvo─Ĺenju kaznenih bacanja sudjeluju tri ekipe, svaka od ekipa ─çe izvoditi 5 kaznenih bacanja protiv ostale dvije ekipe, izvode─çi kaznena bacanja naizmjenice. ┼Żdrijebom ─çe se odrediti ekipa koja prva izvodi kazneno bacanje.

 

Posljednja izmjena Petak, 28 Studenog 2008 20:28
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo