Po─Źetna Vaterpolska pravila 12. TIME OUT
12. TIME OUT PDF Ispis
(0 ocjena, prosjek: 0 od 5)
Vaterpolska pravila

 

12.1. Svaka ekipa ima pravo na 3 time-outa u svakoj utakmici. Tre─çi time-out mo┼że biti zatra┼żen samo u produ┼żecima. Trajanje time-out-a iznosi 1 minutu. Trener ekipe u posjedu lopte mo┼że zatra┼żiti time-out u svako vrijeme i nakon gola pozivom time-out i signalizacijom rukama u obliku slova "T". Ako je zatra┼żen time-out, suci i tajnici moraju zvi┼żdukom zaustaviti igru, a igra─Źi moraju odmah doplivati u njihovu polovicu igrali┼íta.
 
12.2. Igra ─çe biti nastavljena nakon zvi┼żduka suca i ekipa koja je u posjedu lopte izvest ─çe bacanje sa polovice ili iza polovice igrali┼íta, osim ukoliko je time-out zatra┼żen prije izvo─Ĺenja kaznenog ili kornerskog bacanja, to bacanje mora ostati.
 
PRIPOMENA:
Vrijeme posjeda lopte nastavlja te─çi od po─Źetka igre nakon time-outa.
 
12.3. Ukoliko je zatra┼żen tre─çi ili dodatni time-out od strane trenera ekipe koja je u posjedu lopte, igra mora biti zaustavljena, a zatim ─çe ekipa koja nije bila u posjedu lopte izvesti bacanje sa polovine igrali┼íta.
 
12.4. Ukoliko je time-out zatra┼żen od strane trenera ekipe koja nije u posjedu lopte, igra mora biti zaustavljena, a kazneno bacanje bit ─çe dosu─Ĺeno u korist ekipe koja je do tada bila u posjedu lopte.

12.5. Kod ponovnog po─Źetka, nakon time-outa, igra─Źi smiju zauzeti bilo koji polo┼żaj u igrali┼ítu, u skladu s Pravilima koja se odnose na kazneno ili kornersko bacanje.

 
Posljednja izmjena Petak, 28 Studenog 2008 20:24
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo