Po─Źetna Vaterpolska pravila 19. SLOBODNA BACANJA
19. SLOBODNA BACANJA PDF Ispis
(0 ocjena, prosjek: 0 od 5)
Vaterpolska pravila

 

19.1. Slobodno bacanje se mora izvesti s mjesta gdje se prekršaj dogodio, osim:

a) ako je lopta dalje od gola obrambene ekipe, slobodno bacanje mora se izvesti sa mjesta na kojem se lopta u tom trenutku nalazi.
b) ako je prekr┼íaj napravio obrambeni igra─Ź u prostoru 2 m, slobodno bacanje mora se izvesti sa linije 2 m suprotno od mjesta gdje je prekr┼íaj napravljen ili ukoliko je lopta izvan prostora 2 m sa mjesta gdje se lopta nalazi.
c) gdje je Pravilima druga─Źije odre─Ĺeno.


Slobodno bacanje izvedeno s pogrešnog mjesta mora se ponoviti.
 
19.2. Sudac ─çe procijeniti koje je vrijeme dopu┼íteno igra─Źu za izvo─Ĺenje slobodnog bacanja. Ono treba biti razumno, bez odugovla─Źenja, ali ne treba biti u isti trenutak. Prekr┼íaj je, ako igra─Ź koji neometan na poziciji izvo─Ĺenja, ne izvede bacanje odmah.

19.3. Svaki ─Źlan ekipe u ─Źiju je korist slobodno bacanje dosu─Ĺeno du┼żan je dodati loptu igra─Źu koji izvodi slobodno bacanje.
 
19.4. Slobodno bacanje se izvodi tako da igra─Źi mogu vidjeti kada lopta napu┼íta dlan igra─Źa koji ga izvodi. Nakon toga dozvoljeno je dr┼żati ili voditi loptu prije dodavanja drugom igra─Źu. Lopta je u igri ─Źim napusti dlan igra─Źa koji izvodi slobodno bacanje.
 
PRIPOMENA:
Za na─Źin izvo─Ĺenja bacanja vidi 16.2.

 

Posljednja izmjena Srijeda, 17 Prosinca 2008 22:47
 

Komentari

Morate biti prijavljeni za slanje komentara i odgovora.
Radim....
Poslano
Nije uspjelo