VRIJEME OČAJA I VRIJEME SLAVE

    Čak i u sportskim novinama interesantni su ljubavni odnosi. Koga ne bi zanimalo s kim trenira Ana Kournikova, na primjer ?! Stoga se ovaj članak bavi upravo tom tematikom.
    U pogledu tzv. ljubavno-emotivnih odnosa svako vrijeme nosi svoje…faze zbunjenosti, faze bahatosti, faze očaja, faze monotonije…
    Možda je u tom pogledu najinteresantnije studentsko doba, kad stvari često izgledaju upravo suprotno nego što realno jesu, i kad neki doživljavaju zvjezdane trenutke, dok drugi istovremeno zapadaju u depresije…

ZA KOGA DA NAVIJA HRVAT IZ BOSNE I HERCEGOVINE KADA IGRAJU BiH I HRVATSKA?

– Za koga da navija Hrvat iz Bosne i Hercegovine kada igraju BiH i Hrvatska? – uleti pitanje prijatelju od prijatelja dok su sjedili na zidu između Zapadnog i Istočnog Mostara.
– Zajebano je to pitanje, pomalo je, kako da kažem, filozofsko – odgovori Milan – u nazivu BiH se krije Hercegovina, a ja sam Hrvat. To ti je čista, kako da kažem, filozofija, isto štono se kaže, da se ne može prdnut i stisnut.
– Ali kad bi ti neko prislonijo pištolj i reko, moraš ili prnut ili stisnut, a ako ostaneš u dvojbi, moraćeš skočit s mostarskog na radnički skok, a mislim da znaš što je to radnički skok, kad prsa jebeno bole, i sa peset cenata, a ne sto i peset metara koliko je ovo naše znamenje, a, šta bi jonda reko? – upita Miro zvani Internacionale jer je uporno tvrdio, da je puno ime Intera, Internazionale, za što u Mostaru, bogami, nitko nikada nije čuo.

Ususret Dančarskom maratonu

Ususret Dančarskom maratonu, kao poticaj svim potencijalnim sudionicima, prenosimo mjesec dana staru vijest o nevjerojatno uspjehu hrvatskog Ironmana, gospara Marka Rafaja, 35-godišnjeg odvjetnika iz Siska, koji je u Zurichu sudjelovao na natjecanju “12 Hour Swim“.

Noć Gladiatora 4

    Zove mene Braco u petak: Oćeš napisati nešto za našu stranicu? Može, ali nemam ti o čemu, na Reli se ne događa ništa posebno, nismo se još počeli kupat, a o novoj rasvjeti ili o ponovo razvaljenoj obali mi se ne da… Ma ne to, ideš u subotu na Gladijatore, pa napiši nešto. OK, nema problema. Što je to bilo, svi se Dančari prepali da se što ne zamjere, pa da im zabrane ulaz na cajke u Revelina :smile:!?!

Malta, dan 1 i 2

Neke činjenice o Malti:

    Republika Malta se sastoji od 2 naseljena otoka (Malta i Gozo) i još par manjih nenaseljenih otočića, od kojih je najveći Comino koji se nalazi između Malte i Goza. Otok Malta je veličine kruga promjera otprilike 17 km i na njoj živi oko 370000 ljudi, dok je Gozo veličine kruga promjera 9 km i na njemu živi oko 30000 ljudi, sve skupa oko 400000. Malta je i najgušće naseljena zemlja u EU. Valetta je glavni grad republike i otoka Malte, ako uzmemo da Malta uopće ima gradove. Skoro svi “gradovi” (kojih ima nevjerojatno puno) na Malti imaju funkciju kvartova, jer su stopljeni tako da se ne zna kad jedan počinje, a drugi završava i čine jedan veliki grad. Službeni jezici su malteški i engleski. Za razliku od Iraca kod kojih je irski na pragu izumiranja i služio uglavnom za preseranciju, malteški je živi jezik i dominira, dok je engleski jezik broj 2 i govore ga s vrlo tvrdim akcentom kako bi ga u nas govorili iza brda.

Športski klub Jug – godina osnivanja

Dinko Fabris, Ante Zakarija, Marko Dabrović, Rudi Reš, Ivica Dabrović, Zdenko Šapro, Mirko Brajda - prvaci države 1925. slika: www.jug.hr
    U članku o povjesti Juga «Godine od osnutka do drugog svjetskog rata» (link) dodano je par informacija. Na intervenciju naše čitateljice doznali smo da je Športski klub Jug osnovan 1922.g. kao nogometni klub. Ime Jug, koje označava zemljopisni položaj Dubrovnika, dobio je na prijedlog Zdenka Šapra i Ante Miličića. Vaterpolo i plivačka sekcija pripojene su tome klubu 1923.g. prema već poznatom scenariju. Ovo objašnjava zašto se na Jugovom grbu može pronaći i 1922.g. i 1923.g. kao godina osnutka.

Praznik vaterpola u Gružu!

Odmah po dolasku na utakmicu vidjelo se da se nešto spektakularno sprema. Naime na utakmicu sam došao sat vremena prije početka i jedva našao mjesto. Mislim da ovakve navale nije bilo otkad je bazen obnovljen i definitivno je jučer pao rekord obnovljenog bazena, čak ni na Final Fouru nije bilo ovoliko ljudi. Po mojoj osobnoj procjeni utakmicu je uživo gledalo bar 3000 ljudi. Kako se približavao start utakmice tako je i navijanje (nakon dugog vremena predvođeno skupinom najžešćih navijača smještenih na istoku) postajalo sve jače i glasnije. Sve je kulminiralo izlaskom ekipa na predstavljanje kad je Jugaše dočekao gromoglasni pljesak praćen uzvicima odobravanja, a Partizanovce salva zaglušujućih zvižduka od kojih su me doslovno uši zabolile. Atmosfera je u tim trenucima dovedena do usijanja i sigurno gostima nije bilo svejedno u tim trenucima, pogotovo zato što je među njima ima puno mlađih igrača koji ovakav pritisak s tribina još nisu doživjeli. Nakon toga je sve bilo spremno za utakmicu sezone za oba protivnika.

Mladostaši na završnici Eurolige

    Mladostaši su i drugu godinu za redom izborili završni turnir Eurolige popularno zvan Final4. Međutim, ostaje gorak okus u ustima svim vaterpolo zaljubljenicima nakon jučerašnje utakmice. Već je na početku treće četvrtine bilo jasno da Olympiacos nema gotovo nikakvih izgleda za prolaskom. Suđenje je bilo takvo da se igračima Mladosti dopuštalo da cijeli napad igraju presing na život i smrt, a posebna priča je igra bekova.