16. Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“

Poštovani plivači, rekreativci, triatlonci, veseli nas pozvati vas na 16. Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“ koji će se održati u subotu, 3. kolovoza 2024. sa startom i ciljem na našemu kupalištu „Danče“, u organizaciji naše Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik.

15. (!) Dančarski plivački maraton i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na 5km, te ACI Cro Cup utrka „Dubrovnik open water swimming 2023.

26/08/2023  Kupalište Danče (Dubrovnik)

Poštovani daljinski plivači, rekreativci, triatlonci, veseli nas pozvati vas na 15. Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“ koji će se održati u subotu, 26. kolovoza 2023. sa startom i ciljem na našemu kupalištu „Danče“,  u organizaciji naše Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik.

15!
15!
15!
petnaesto izdanje Dančarskog plivačkog maratona!

Maraton Zaton Mali – posljednje upute

Poštovani daljinski plivači, rekreativci, triatlonci, svi prijavljeni na nedjeljni spektakl daljinskog plivanja u Zatonu Malom,

Prijave su zaključene, brojka stoji na 68 plivačice i plivača (ukoliko ne bude „zbrajanja i oduzimanja“ u zadnji čas), otprilike podjednako prijavljenih na utrke 1500m (1 krug) i 3000m (dva kruga).

Daljinsko plivanje – 23/07/2023 Zaton Mali (Dubrovnik) – najava utrke: Rekreacijska utrka 1500 m te Dalmatinski kup daljinskog plivanja 3000 m

Poštovani daljinski plivači, rekreativci, triatlonci, veseli nas pozvati vas na plivački maraton koji će se održati u nedjelju, 23. srpnja 2023. u Zatonu Malom kod Dubrovnika  (lokacija start i finish: https://goo.gl/maps/BKE6LPgYiPAVmuGk8 ) u organizaciji naše Udruge daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru „Danče“ Dubrovnik.

VIDEO 14. dančarski plivački maraton “Đuro Kolić”

Dančarski plivački maraton pokrenut je kako bi se zadržala uspomena na pok. gospara Đura Kolića, našega Dančara i uglednog sugrađanina, i njegov legendarni plivački svakodnevni đir po uvali Danče, ali i na sve druge Dančare kroz povijest koji su živjeli za dolazak na našu plažu snova gdje su plivajući održavali svoju vitalnost i radovali se svakome trenutku u moru i blizu njega.

Miro Bajlo: Disciplina je ključ uspjeha

Tijekom planiranja, stvaranja i same najave ovogodišnjeg Dančarskog plivačkog maratona i Cro Cup utrke 5km Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, isticali smo kao glavni cilj ovoga događanja promociju zdravog načina življenja uz sport, u čistom i sačuvanom morskom okolišu, zatim promocija sporta daljinskog plivanja na jugu Hrvatske kroz dolazak najboljih plivača iz domovine, promocija Dubrovnika posebno u sportskim krugovima kao destinacije sportskog turizma, promocija volonterstva i davanja zajednici.