Gostovanje na vaterpolovestima za najavu Olimpijade

Za najavu Olimpijskog turnira portal vaterpolovesti.com pozvao je naše Toma i Andriju da podijele svoja razmišljanja. Pričali su o Olimpijskm igrama kao vrhuncu vaterpola, olimpijskom ciklusu, o golmanima u polufinalnim utakmicama, pa sve do izjednačenosti ovog turnira, optimalnim godinama igrača, taktičkim i tehničkim prednostima pojedinih reprezentacija.

Andrija je istaknuo da je ključno dovest svoja „3 udarna igrača“ u optimalne situacije. Tražiti „matchup-e“ u kojima će tvoje glavne zvijezde bit u dominantnoj poziciji. I da ta trojica budu u super izdanju u tim važnim trenucima. Isto tako, legendarni Ozren Bonačić jednom mu je rekao da je vaterpolo najkolektivniji sport. Što bi značilo da si jak koliko ti je jaka naslabija karika. Svaka momčad ima i svoje lošije strane i vidjet ćemo koliko će se protivnici dobro pripremiti da to i iskoriste.

Jasno, vrlo važna će biti obrana. Tu svatko ima svoj stil i određene momčadi ne leže jedne drugima. Poput Španjolske M-zone Hrvatskoj. S druge strane Španjolcima ne leže Talijani. Ne misli da će netko od ovih vodećih ekipa plivački izdominirati u međusobnim susretima, ali opet ako protivnici Srbije i Hrvatske uspiju nametnuti viši tempo u kojem će se stalno, svaki napad, plivati „u leđa“, misli da taj stil igre više odgovora Španjolcima i Talijanima.

Puno je tu detalja, a najčešće odlučuje glava. Sjetio se prošle Olimpijade i kako je ama baš svaka reprezentacija bježala od Srbije u četvrtfinalu. Već se tada znalo, unatoč lošijoj igri u grupnoj fazi, da će Srbija osvoiti zlato.

Čitav intervju pročitajte na: https://www.vaterpolovesti.com/2021/07/23/ekskluzivna-analiza-andrije-martica-dance-hr-pred-pocetak-olimpijskih-igara/

Tomo je kazao da Olimpijske igre jesu vrhunac vaterpola, ali ne i nekih drugih sportova što dovoljno govori o tim sportovima. Njemu OI predstsavljaju sport u najljepšem i najčistijem obliku. One u sebi sadrže sve one ideale i vrijednosti koje i kao sportaši i kao ljudi nastojimo dosegnuti i po kojima mjerimo sami sebe. Olimpijski ciklus, možemo reći ciklusi uopće, jednostavno su dio naše biologije, naše DNK. U jednom ciklusu sazdano je nebrojeno uspona i padova i mogućnosti jedne osobe ili jednog tima da ostane fokusiran na jedan cilj tijekom četiri godine je ono što izgrađuje karakter sportaša, i samim time i čovjeka.

Čitav intervju pročitajte ovdje: https://www.vaterpolovesti.com/2021/07/23/najava-olimpijskog-turnira-sa-tomom-bujasom/

Odgovori