Crna Gora bolja od Mađarske

 

Mađarska – Crna Gora 10:11 (2:2) (3:4) (3:3) (2:2)

Suci: Borrell (ESP), Flahive (AUS)
Igrač više: Mađarska 10/7, Crna Gora 10/4
Peterci: Mađarska 1/1, Crna Gora 1/1

Mađarska: Szecsi, T. Varga, Madaras, Denes Varga, Kasas 1, Hosnyanszky 1, Kiss, Szivos, Daniel Varga 2, Biros 3 (1), Steinmetz 1, Harai 2, Nagy
Trener: Kemeny

Crna Gora: Šefik, Brguljan 3, Pasković, Petrović, Drašković, Radović 1, M. Janović 2 (1), N. Janović, Ivović 2, Zloković 1, Gojković 1, Jokić 1, Šćepanović.
Trener: Perović

Gol, a nije gol

Po prvi put u četvrtoj utakmici pobijedili smo Španjolce na Olimpijskim igrama. Doduše, nismo ni danas trebali pobijediti s obzirom na to da je Perezova šrauba 4 sekunde prije kraja očigledno prešla preko linije, ali suci su ostali nijemi pa je na semaforu ostalo konačnih 8:7. Španjolski izbornik Aguilar, a i igrači nakon što su vidjeli usporenu snimku s pravom su poludjeli, ali Margeta i ostali nisu promijenili odluku.

Sumrak velikana

Tako česta poštapalica doktora dobila je svoj dan i na nogometu.

Prvo su u 18:30 Milferi odradili Berdovu. Nije se tako činilo na početku iako su se igrači Berdove dobro zagrijali; Miletić s dva gola je pokrenuo Berdovu ali Milferi su uvijek bili tu negdje, na gol zaostatka, dok nisu super golom Joška Đilovića izjednačili na 3:3. Berdova ima sve manje a Milferi sve više šansi i svoje šanse pretvaraju u dva gola i pobjedu od 5:3.

 

Krenuo glavni turnir

Nakon jučerašnjih kvalifikacija danas je i službeno turnir počeo. Čast otvorenja imali su u 6 i po Teća United protiv Balkanske omladine. I odmah u prvoj minuti Katičić dovodi Teću u vodstvo. Za 8 minuta su već mijenjali strane, i kad se nakon 4:0 mislilo da je prva metla na vidiku, Alec Cvinar daje prvi gol za omladince. Brzo Katičić s još dva gola završava utakmicu i šalje Omladinu na popravni. Rezultat: 6:1 za Teća United.

Srbija krenula silovito, +4 protiv Mađarske

Mađarska – Srbija 10:14 (2:2) (1:3) (3:6) (4:3)

Suci: Borrell (Esp), Caputi (Ita)
Igrač više: Mađarska 10/6, Srbija 6/5; Dva igrača više: Mađarska 1/1

Mađarska: Szecsi, T. Varga, Madaras 2, Denes Varga 2, Kasas 1, Hosnyanszky, Kiss 1, Szivos, Daniel Varga 2, Biros, Steinmetz, Harai 2, Nagy
Trener: Kemeny

Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 1, Mandić, D. Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović 5, Mitrović 1, G. Pijetlović
Trener: D. Udovičić

Grčkim ritmom do prve pobjede

Kapetan Jugu donio bod

 

Uspjeli su Grci u svom naumu da nas uspore, nametnuli su ritam utakmice koji njima paše i s obzirom na to da imaju nekoliko igrača starijih od 35 (Hatzi, Kokkinakis i stariji Afroudakis), a i inače je to stil igre koji vole. Na kraju treće četvrtine bilo je 5:5 uz maksimalno izjednačenu igru, a tek na kraju naši su se uspjeli odvojiti.

 

Počelo je …

Turnir je počeo s trima kvalifikacijskim utakmicama.

U prvoj u 18:30 B.J. sa Golubovima: svi su mislili maksimalno 10 minuta i golubovi će biti pečeni, a ono vodstvo golubova, Đino Milić u drugoj minuti. Isti igrač se još dva puta upisivao u listu strijelaca kao i Fraska jedanput, i publika je odmah izabrala stranu, ali Zuma s Primićem i Pranjićem je poprilično jaka ekipa i unatoč zezanciji i korektnosti lomili su golubove 25 minuta, dobili 6:4 i idu u glavni turnir. Kako su ispali super kvalifikanti odmah najavljujem Zumi kako su i dogodine u kvalifikacijama :wink:.

 

Hrvatska ide po iskupljenje

Hrvatska kreće na Olimpijadu po svojevrsno iskupljenje. Naime, prethodne tri Igre naša vaterpolska vrsta doživjela je tri podbačaja, redom sedmo, deseto i u Pekingu šesto mjesto. Sjetimo se tadašnjih „brkatih“ i Rudićevih opravdanja na prethodnim natjecanjima kako su sve to samo pripreme za Olimpijadu. A tu je i debakl u Eindhovenu prije 6 mjeseci.