Ekskluzivno: Palace ima nove kupaće!

 

    Prema izvještaju specijalnoga dopisnika dance.hr iz Španjolske, eminentni proizvođač opreme za vodene sportove  – Turbo je upravo dovršio izradu vaterpolo gaćica za ekipu Palace-a iz Dubrovnika.

Šibenik sa 3 seniora

    Šibenčani  nakon nekoliko sezona u kojima su bili treći hrvatski klub, i čak su na Crnici znali zaprijetit Jugu, a i prije svega Mladosti, propuštaju play off. Trebao im je bod na Savi da dođu do 4. mjesta, ali je sa samo 3 igrača, koji više nemaju pravo nastupa za juniore, bilo iluzorno bilo što očekivati.

26. kolo Jadranske lige 2009/10

      I stigli smo do kraja drugog izdanja Jadranske lige. Nakon ovog kola još nas samo očekuje završni turnir najbolje četvorice. Sve je već poznato. Tek postoji teorija da Šibenik uđe u play off PH ako dođe do boda na Savi. Igra se u petak 30.4., a parovi su:

KAKO JE IVICA OLIĆ DOKAZAO POSTOJANJE BOGA

Nekoliko vijekova slavonska obitelj Olić teško je živjela mada je radila od jutra do sutra. Omaleno mjesto Davor na samom granici s BiH nikada se nije činilo kao mjesto gdje bi vam djeca mogla imati ikakvu svijetlu budućnost. Majka Olić, iako je jako voljela slavonsku ravnicu s jedne i protočnu rijeku Savu s druge strane, razmišljala bi u predvječerje na staroj taraci drvene kuće tijekom sezone alergija – a dugo traje ta sezona, pa je dugo i razmišljala – kako bi bilo dobro da ona malom Ivici može platiti obrazovanje, da se mali školuje i završi fukultet, da dobro živi. Držala je ona tako krunicu i molila se dragom Bogu da iznađe neki način da mali Ivica postane priznati znanstvenik. Ali život često krene u suprotnu stranu. Došao je rat, vodile su se borbe, selo je spaljeno, ali staru majku Olić ništa nije boljelo kao nemogućnost školovanja svoga sina Ivice.

Misa zadušnica

 
    30. 4. navršava se druga godina od smrti gospara Đura Kolića. Misa zadušnica za pokojnika održat će se u petak u 1900 u Katedrali.

Košarkaški spektakl u Areni Zagreb

    Kao što je svima poznato jučer je u Areni Zagreb odigrano finale NLB regionalne košarkaške lige. Bio je to spektakl na kojem se okupilo više od 14000 ljudi. Iako je Arena moderna dvorana u koju se ulazi tek kad vam elektronski čitač poništi kartu nismo dobili podatak o točnom broju gledatelja. U dvorani je pročitana brojka o 16 200 gledatelja, a u svim ostalim izvještajima piše 15 600. A brojka bi trebala završavat na npr. 14 tisuća i 568 gledatelja, točno u brojku (kao što to uostalom i bude na engleskim stadionima), a ne zaokruženo na 100. Kao što se i na fotografijama može vidjet bilo je i „dosta“ praznih stolica pa pretpostavimo 90 % ispunjenost gledališta.

OSVRT NA DERBI LAZIO-ROMA KROZ OČI FRANCESCA TOTTIJA I DANIELE DE ROSSIJA

     Kapetan Rome Francesco Totti dok se šeta oko Koloseuma izgleda kao rob na rimskoj galiji. Snužđenog lica, na kojem se kalature ističu kao sisa Vučice na Rominom grbu, gleda prema Circusu Maximusu. Tamo je on, naviru mu misli, slavio prije 9 godina treći scudetto Rome u povijesti i dok se sjeća kako je Batistuta, „koji kralj“, rastegnuo njemu i Delvecchiu dvije ćize, jebiga moglo se tad, nema više doping kontrole gotovo je prvenstvo, pojavi mu se smješak, ali samo na kratko. Opet je onaj stari depresivni Totti kakvog ga žena poznaje cijeli ovaj tjedan uoči nedjeljne utakmice Lazio-Roma na kojoj se lomi prvenstvo. Lazio, ako izgubi ide u Serie B, a Roma ako dobije, mogla bi lako do scudetta.

25. kolo Jadranske lige 2009/10

 

    Ovu subotu na redu je predzadnje kolo Jadranske lige. Već se, skoro sve što ligaški dio lige donosi, zna. U ovom kolu Mladostaši gostuju u Kotoru i tu će se odlučit tko će na Juga, a tko na Jadrana u polufinalu. A i određen je novi termin Final4-a. Raspored 25. kola je:

MLAĐE JE SLAĐE

     Evo jedne priče u kojoj je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna:

     Bila jednom jedna strankinja i jako je voljela jedan čudan sport. Prešla je brda i doline, rijeke i mora da bi se u Lijepoj našoj bavila sportom kojeg toliko voli. Nisu je interesirale ni novci, ni slava, ni reprezentacija, samo igra koju voli.

Jug lako sa Šibenikom

     Jug je u utakmici 24. kola Jadranske lige lako svladao Šibenik sa 9:5. O utakmici se i nema što puno za reći jer je više izgledala kao prijateljska, nego prvenstvena, a do poluvremena je već bilo 5:1. Jug je igrao bez Vićana, Boškovića, Jokovića, Bušlje i Dobuda koji su utakmicu gledali sa tribina.