Doktor prvak u kotiću!

    Najpoznatiji doktor Danača se okitio još jednom svjetskom titulom i već se priča po Dančama da je možda vanzemaljac. Osim što se diči titulom svjetskog prvaka u dančarskom nogometu jučer je postao i svjetski prvak u kotiću na prvom svjetskom sveopćem kotičarskom turniru! Ovim jedinstvenim podvigom je prestigao Zambija, a kako kaže b/a tako će i ostat jer Zambiju horor nije najjača strana. No krenimo redom:

 
    Iako je raznim putevima informiranja (usmena predaja, internet te pozivi na mobitel) svima rečeno da se počinje u 1600, niti jedan stol, od njih 6, nije mogao u predviđeno vrijeme krenut jer je svugdje falilo po barem jedan igrač. Oko 1615 neki su stolovi krenuli, a krajnji rok da se oni koji kasne pojave stavljen je 1620. Oni koji su zakasnili, ili su se uključili s 0 bodova od drugog kruga („slučaj Ban“ za stolom II), dok je nekima (Rino) to bilo onemogućeno jer im je u međuvremenu pronađena zamjena pa bi bili šesti za stolom.
    „Čast“ da bude prvi, na svih 6 stolova, koji je ispo, imao je Pasko koji je u cijeloj partiji skupio samo 1 bod pa nije niti jedan put bilo poznatog usklika: „U stašnoj sam formi“. Uskoro se pokazalo da stara garda uglavnom posustaje pred mlađima, a komentari su bili dvojaki. Od onih da na mladima svijet ostaje, pa do onih da su se mlađi „krivo“ naučili igrat pa im je teško parirat u njihovim nelogičnostima (tzv HAREDO taktika). Najzanimljivije je bilo za stolm I gdje su tri igrača na kraju imala po 9 bodova, ali je ispao Miro Radić.
    U polufinale su ušli po dva najbolja sa svakog stola. Tako su stol I u polufinalu činili: Car, Vidović, Mišo, Tito, Šoša i Vlaho Kalauz, a stol II Maro Kalauz, Andrija, Frano Staničić, Dabelić, Ivuša i Ćif. Kao 2 s najviše bodova iz kvalifikacijskog kruga, braća Kalauz su postavljeni za pisare i imali su trat na startu. Na prvom stolu dominirao je Šoša, a uz njega su se Mišo i Car plasirali u finale. Drugim stolom gospodario je Ivuša, do njega je bio Maro, a za posljednje mjesto koje vodi u finale su se borili Ćif i Frano. Frano je ispo i nadao se da Ćif neće salvat, a čak je proradilo mito i korupcija i čim je Frano ponudio pivu Maru ako izbaci Ćifa, Maro je to i učinio :smile:.
    Šoša je ušo u finale s najviše bodova i tako je postavljen za pisara. Lukavi (neki bi čak rekli i zli) doktor Mišo sjeo je odma do njega tako da drugi ima trat, pa su se redom posložili Frano, Ivuša, Maro i Car. Već u prvom krugu Mišo je salvo s dva jaja (8 bodova), a dva najbliža pratitelja su imala samo po 3 (Maro i Šoša). I drugi krug je išao kao da ga je Mišo zamislio. Uz svoju solidnu igru (3 boda) u finale su ušli Frano i Car koji su oboje imali po 0 iz prvog kruga. Tako da je pred odlučujući, treći krug Mišo i dalje imao 5 bodova prednosti (11 – 6, Frano). Još su postojale teoretske šanse da netko prestigne Miša, ali kod tako iskusnog igrača to nije dolazilo u obzir unatoč samo 1 bodu u zadnjem krugu i već drugi naslov ovog ljeta je u rukama čime je nadmašio Zambatu (zlato i srebro) koji je dominirao u morskom dijelu Dančarskog ljeta.
    Konačni poredak finala:

1.    Mišo
2.    Ivuša
3.    Car
4.    Frano
5.    M. Kalauz
6.    Šoša

Na kraju je uslijedilo slikavanje, a Ivuša je izrazio želju da stane do Doktora kao drugoplasirani do prvoga. Na to mu je doktor odgovorio: „Ti nisi drugi. Ti si prvi iza Prvoga“.