Milan Zokić prvak u Kotiću za 2011.

 

Počelo je kao i svake godine, partizanski. Dok su svi došli, dok su sjeli, dok smo obavili ždrijebanje, pa pozivaj ko će za koji stol, pa mi tu nećemo, mi ćemo u hlad, a lijep si nam stol dao, đe si najbolje smjestio za moj stol, ovo je skupina smrti…sve je to ništa u usporedbi sa šokom – nema Paska. Branitelj naslova i jedini akademik među igračićima je bio spriječen.

 

 

Ali nakon početnog šoka smo se stavili i krenuli – 30 igrača za 6 stolova, prolaze po dva. Usfalila je još pokoja veličina, ali bilo ih je dovoljno, neki su kasnili pa je bilo mogu li…neki nisu ni znali odgovorit zašto nisu došli u dogovoreno vrijeme, a neki su vrtili janca.
Zanimljivo je da ovo postaje obiteljsko natjecanje; najbrojniji su Vidovići, ali malo manje je Kalauza i Selmanovića, pa predlažemo ubuduće unutar obitelji odigrati kvalifikacije i poslat predstavnika :wink:. Kvaliteta je odbacila kvantitetu i u polufinale su prošli: Luko Dalmatin i Ivuša, ŽVidović i Nikša Baldun, Jemo i Simo, Brena i Cvjetko, Jugo (nakon razigravanja  u tri) i Vlaho Račić te Ćif i Milan Zokić.

 

 

A onda skok u more i u daljnje pobjede, na dva stola po 6. Prolaze po dva i najbolji treći. Na slikama možete vidjeti raspored igračina, ali moram istaknuti medijsku pozornost na gornjem stolu – tu je bilo toliko kibicera i samopozvanih savjetnika (Franjo ih toliko nije imo) da je alternativa bila poludit ili se smijat. Stranci su molili za malo mira, ali kad su vidjeli što domaćin radi s onima koji previše bleje…
Dok su na donjem stolu prošli Milan i Simo, a trojica su sa 7 bodova dijelila treće mjesto, gdje je prošao Vlaho Račić i čeka trećeg s gornjeg stola (Ćif) na gornjem je sa tri salve prošetao Cvjetko dok se Jugo u razigravanju provukao ko drugi (podsjeća na Paragvaj, samo da još na kotiću počne izvodit penale).

 

Dan iza je odigrano finale

Cvjetko, Milan, Simo, Jugo i Ćif (Vlaho nije došo, prešniji mu je Neum i kupovina cipela za svadbu) tako da je Jugo bio predstavnik mlađe škole među prekaljenim kotićarima. Da je sustav pravedniji Cvjetko bi bio prvak jer je salvo u 5 od 6 odigranih kotića do finala, a ovako se dobro držo, ali zadnja dva koja su ostala i odlučivala prvaka su Ćif i Milan.
A završnica infarktna: njih dva na zadnjem krugu u bod (za Milana), a tko pobjedi dobiva 5, drugi jasno 3 tj. pobjednik zadnjeg kotića je prvak: sad da ne pilam s tijekom zadnje ruke, Milan je uhitio Ćifa na treću špadu i proslavio pobjedu na stolu vikajući: ” đe ste sada mačke”.

Milan Zokić je novi prvak kotića na Dančama, a nadamo se de će Pasko doći mu bar uručit majicu kako je i njemu Mišo.

 

 

Prvi dan turnira u Kotiću:

 

Finale:

Jedan komentar na “Milan Zokić prvak u Kotiću za 2011.”

  1. vlaho je propustio priliku desetljeća, ko zna kad ce ga karte opet ovako ić, a predo je razigravanje za finale