Otvoreno prikupljanje prijava za turnir „petneske“ i „s bare na baru“

    Kreće prikupljanje prijava za ovogodišnje turnire u petneski i s bare na baru!

Za turnir petneske:

    Primaju se individualne prijave do 26.7.2009., kada će se izvući ždrijeb. Turnir se odigrava na Dančama. O terminima i sistemu natjecanja će naknadno sve biti objavljano na www.dance.hr i dijelom ovisi i o terminima kvalifikacija Divlje lige koji još nisu poznati.
O nagradnom fondu će se odlučivati kasnije, al je sigurno da će igrač koji osvoji turnir imati pravo zvati se „svjetskim šampionom u petnesci“.
Pravila petneske su slijedeća:
    Puca se sa 7-8 metara, npr. u liniji sa skalinima kod tapita na Dančama. Igrači se dogovore koji prvi puca a koji brani, ili neka bace novčić. Igra se naravno do 15 golova, na dva razlike. Ukoliko igrač promaši cijeli okvir gola, igrač koji je branio puca peterac. Ukoliko igrač pogodi okvir gola (ili golman obrani), puca onaj koji prije stigne do lopte, i to s pozicije na kojoj je lopta u trenutku kad ju osvoji. Pri tom mora pričekati golmana da se vrati na gol i da znak za nastavak. U petnesci se ne smije cimati više od 3 puta.
Za turnir s bare na baru:
    Primaju se prijave parova do 26.7.2009., kada će se izvući ždrijeb. Turnir se odigrava na Dančama. O terminima i sistemu natjecanja će naknadno sve biti objavljano na www.dance.hr  i dijelom ovisi i o terminima kvalifikacija Divlje lige koji još nisu poznati.
    O nagradnom fondu će se odlucivati kasnije, al je sigurno da će par koji osvoji turnir imati pravo zvati se „svjetskim šampionom u s bare na baru“.
Pravila s bare na baru su slijedeća:
    Parovi se dogovore ko ima prvi loptu, a ovi drugi će je dobiti na poluvremenu. Ako se ne mogu dogovoriti, presudit će božica Fortuna preko novčića. Isto vrijedi i ako se ekipe ne mogu dogovoriti oko rasporeda, koji igrači su na istoj strani terena. Bitno je napomenuti da se raspored nakon poluvremena ne mijenja, samo se zamijene na istim stranama igrač na golu i onaj koji napada. Igra se do 8, s tim da je poluvrijeme kad prva ekipa postigne 4 gola. Igra se na dva razlike, tako da ne može završiti 8:7.
    Igrač koji je golman dodaje/puca na drugu stranu, a njegov suigrač može skrenuti loptu u gol. Pritom nije dopušteno „nošenje lopte“, a to se ostavlja na povjerenje timova da procijene kad je igrač „nosio loptu“ – što je neregularno, a kad je malim dodirom skrenuo putanju – što je regularno. U principu, svaki susret bi trebao pratiti nezavisni sudac. Ukoliko lopta pređe van granica igrališta, igrač koji nije na golu mora doplivati do lopte i dodati je golmanu. Ukoliko lopta pogodi okvir gola, osvaja ju onaj koji ju prvi dotakne. Ukoliko je napadač dotakne, puca na gol, i može cimati koliko želi. Puca se s mjesta gdje je osvojena lopta. Ako golman dodirne loptu nakon što je pogodila okvir, lopta je njegova.

    Prijave za oba turnira se skupljaju na mail-adresi Ogs@dance.hr, sa subjectom „prijava za turnir“.

3 komentara na “Otvoreno prikupljanje prijava za turnir „petneske“ i „s bare na baru“”

  1. Reko bi da su 2 cima dovoljna u petneski, bar se tako uglavnom igra. Sto se tice bare na baru, morate jos malo definirati pravila npr. ovo sa doticanjem lopte poslije stative je malo glupo posto se tesko dokaze jer netko prije dotaknuo loptu, a onda ce neki prevaranti to htjet iskoristiti. Trebalo bi pisat ko je prvi uzme naravno bez faula. Isto tako sto ako golman dotakne loptu prije nego sto je pogodila okvir? A i treba definirati pravila sto se tice kontakata izmedu igraca. U svakom slucaju sudac je potreban, jer kako kazem ima prevaranata koji ce htjet iskoristit rupe u pravilima.

    1. Isto tako predlozio bi vam mda se sto prije odrede termini odrzavanja natjecanja posto dosta ljudi radi i tesko ce u zadnji tren mijenjat smjene i slicno.

  2. vidi se da je provokator suradnik stranice pa je i bez da je to napisano dao neke kvalitetne sugestije. naravno da to mogu i ostali uradit.

    teško je odredit termine, kad nije poznato kad se igra divlja liga nego samo slijedeća 3-4 dana. a i sve ovisi o broju prijava.