Danče – prvaci Divlje lige 1985.

    Gospar Zanini nam je poslao sliku osvajača Divlje lige 1985. godine. Bio je to drugi, uzastopni naslov Danača.

Nažalost i posljednji. Iz Cobrinog “Vremeplova Divlje lige” iz te godine vidimo da se te godine prijavilo 9 ekipa te da su dančari pobijedili Libertas, pa Student u skupini. Zatim Montovjernu u polufinalu (sve tri utakmice su odigrali na Dančama). Finale se igralo u Portu (prva vaterpolska utakmica u Portu nakon više od 20 godina) i pobijeđena je Porporela. Danče su 1985. godine nastupale u sastavu:

Ljubiša Glavan, Mihajlo “Bato” Jovanović, Marko Margaritoni, Rino Lujak, Ivica Čular, Đorđo Benussi, Maro Radonić, Ivo Braenović, Miro Filipović, Tonko Obuljen, Jugo Bašica, Nikša Iveta, Nikša Šimunović.

Miro Filipović bio je proglašen za najboljeg igrača, dok je Ivica Čular bio najbolji strijelac.

 

    Uz pomoć gospara Zaninija prepoznali smo sve s fotografije. S lijeva na desno: Đorđo Benussiji, Nikša Iveta, Milan Benussi (vidi se samo vrh glave), dr. Marko Margaritoni (viri iz drugog reda), Ivo Braenović, pok. Mato Bagović (dobri duh Danača), Tonko Obuljen (drugi red),  Željko Vidović, Ljubiša Glavan, Maro Radonić (drugi red),  Jugo Bašica, Abo Ljubibratić, Emil Česko, Miro Filipović te Ivica Čular.

 

Slika u punoj veličini: 

4 komentara na “Danče – prvaci Divlje lige 1985.”

  1. je li ovo među njima odvjetnik Vidović? i je li ovo krajnje desno, kod Čulara – Robert Bender? je li moguće?

  2. da, pa gospar vidović je i naveden ispod slike. a teško da je ovaj poslijednji, zalutali na sliku, bender. jer ma kako da se rano razvio teško mi je povjerovat da je ovako izgledo s 8 godina.

  3. imas pravo, preletio sam, nisam skonto da si spomenuo Vidovića…
    istina za Bendera, iako sam mislio da je on stariji….