Kreće Divlja liga

Ždrijeb ovogodišnje Divlje lige upriličen je u prošlu subotu na brodu Tirena u sklopu završnice Red Bull Sidruna. U 19:15 mikrofon je preuzeo Čolo te sa Vedranom Smokvinom kao predstavnikom organizatora vodio događanje. Iz prikrajka je i Tonči Vlašić nadgledao da sve prođe kako valja.

Ždrijeb su uveličali župan Nikola Dobroslavić, košarkaš Barcelone i najbolji centar drugog dijele Eurolige Ante Tomić te kapetan Juga i jedan od trenera Solituda Nikša Dobud.

Prijavljeno je 29 ekipa što je najmanje, prvi put ispod u 30 u zadnjih dosta godina. Međutim ako sve i nastupe to će ipak biti značajan korak naprijed u odnosu na lani kada je čak 11 utakmica neodigrano jer jedna, a u nekima i obje ekipe nisu došle. Lani je bilo 33 prijave, ali neke od prijavljenih ekipa – ne mogu se sad sjetiti koliko je takvih bilo točno tj. ima li još tko osim PVG gruškog mula, Gradićevog, Porta i Mrkana – se nisu pojavile nijednom na terenu tako da je broj onih koji su zaigrali ipak bio ispod 30.

Početak Divlje lige nikad zadnjih godina nije prošao u kasnijoj najavi. Puno se pričalo hoće li je uopće biti, a glasine su potpirivali i neki od predstavnika organizatora. Na kraju, očekivano sve po planu. Svih 8 prošlogodišnjih četvrtfinalista se prijavilo i na ždrijebu su raspoređeni ovako:

U kvalifikacije dakle ide preostalih 21 momčad. 3 su grupe sa 5 i posljednja D grupa sa 6 ekipa. Danas kreću prve kvalifikacijske utakmice, a ove godine otvaraju na Bellevueu Sustjepan mali muo i Boninovo Jumpers. Nadajmo se da će ove godine utakmice biti ravnomjernije raspoređene po svim terenima. Inače prijavljeno je 8 terena: Luka Čilipi, Plat, Mlini, Porporela, Šulić, Danče, Bellevue i Gornje Čelo (Kalamota).

Zanimljivost drugog dana je primorski derbi Velika riva doli – Orašac koji se igra u Platu. Baš je bolji iz tog ogleda prvi protivnik Turčina u nedjelju na Bellevueu u 16:40.

Špilja je dakle dobila Vilu Banac u skupinu, a očekuju je još kao i lani Fun H20. Eventualno ih Elafiti mogu iznenaditi ovisno o sastavu koji još nisu objavljeni, ali kako doznajemo župljani su se pojačali sa dva bivša juniora Juga i seniora Gusara koji su konačno stekli pravo nastupa.