Oda jednom golmanu

 

Kreće glavni turnir Divlje lige. Tu su i dvije momčadi s Danača. Turčin je prošao kvalifikacije, a Špilja je kao treći nositelj čekala protivnike u grupi C. Nakon odigranih kvalifikacija, Glavni turnir započinje sutra u Mlinima.

Turčin Danče je prošao kvalifikacije, što se uostalom i očekivalo i upao u skupinu A, zajedno sa dva zadnja pobjednika: Fun H20 i Kamen mali što poprilično otežava neke ideje da bi se moglo dohvatiti četvrtfinale. Ipak, pošto su tradicionalno neugodni Kamen malom nada još uvijek postoji. A Turčin nikad ne zakaže!

U skupini B igraju Palace, Elita, Čingrija i Pasjača Popovići.

U skupini D igraju Elafiti, Crvene stijene Orašac, Kolorina i Libertas. Čak dvije od ovih ekipa će u četvrtfinale, to sigurno neće biti Libertas, a vjerujem da su najsretniji sudionici skupine C koji će se s njima križati u četvrtfinalu.

 

U skupini C je druga ekipa s Danača, Špilja Danče. Iako nisu popularni poput Turčina imaju šansi za osvajanje lige, što recimo Turčin nema. S njima su u skupini Penatur, Kokoti i Češke banje. To bi realno trebao biti siguran prolazak u četvrtfinale, a tamo ih čeka još lakši protivnik. Ovako, na početku natjecanja sve izgleda da će Špilja Danče lakoćom u polufinale. Ali prognoze na papiru treba potvrditi u moru.

No, i pored svega toga teško je očekivati da će osvojiti ligu. Dva su ključna razloga za taj pesimizam:

– prvi je razlog da se na polufinale treba doći, skupiti ekipu što često bude poprilično težak zadatak i jednu tako bitnu utakmicu se odigra u poprilično oslabljenom sastavu.

– drugi problem je potpuno nejasno izostavljanje MVP golmana Divlje lige kad je Špilja zadnji put osvojila ligu. Sjećam se, došao sam na Bellevue pratit Špilju u to vrijeme i nisam znao niti jednog igrača, jer se uvijek u izvještajima navode nadimci. Stoga nisam imao pojma tko kako igra, tko je u stvari tu dobar te što se može očekivat. To četvrtfinale, a kasnije polufinale i finale briljirao je golman. Baš sam stekao dojam kako je lako osvojit Divlju ligu kad imaš ovakvog golmana. Nekako mi nije izgledalo fer da jedna ekipa ima toliku prednost, s takvim golmanom. Sad je nažalost u nemilosti trenera i teško je očekivati da će se ponovit takav rezultat.