Poraz Turčina na Dančama

Poraz Turčina na Dančama Turci su poklekli pred Velikom rivom doli. Utakmica koja je odlučivala o putniku u GT, u skupinu C pripala je gostima. 10:6 za Primorce koji su nas raznoraznim pamfletima uljuljkali u lažno samopouzdanje, a iza kulisa su odradili sve potrebite radnje. Prvo nije sudio Zambata nego su doveli svog suca iz Stona, pa su s Vakulom dogovorili da nema ni vjetra ni valova, a ni hladnog mora i tako nam izbili sve prednosti domaćeg terena iz ruku.

 

Utakmica je krenula dobro, poveli smo iz akcije sa igračem više, Vlaho je zabio sa lijevog krila/stative. S druge strane bek protivnika Beg uzvraća dalekometnom pliskom, a na isteku četvrtine iz još jednog igrača više Turci ne vraćaju prednost. Na putu b/a-ovom šutu našla se Stijepova glava koja je spriječila siguran pogodak.

U drugoj četvrtini preokret Doljana, a domaća ekipa ne koristi dva uzastopna igrača više. Mark, iako po taktičkim zamislima postavljen na drugu stativu, preuzima odgovornost i jednom s vanjskog, drugi put s krila neuspješno pokušava donijet egal. Koriste to Kitopsine i preko jednog od Lončarica sa dva metra, pored Vlaha, zabijaju za 1:3 s koliko se odlazi na promjenu strana. U prvom dijelu utakmice Veliki Erazmo, kvazinezadovoljan jednom odlukom suca iz Stona, dobija isključenje s pravom zamjene. Tako je uostalom Lončarica i dobio priliku ući na poziciju sidruna i pored plahog Vlaha zabiti lijep gol.

Turčin mijenja golmana na poluvremenu, iako je više nego očito da nije problem u obrani, nego u napadu. Ali dogovor od prije utakmice glasio je da Misla ulazi na početku treće. Nije se tada vodilo računa da je danas bio jako gust raspored na Dančama – finale Horrora, ždrijeb malonogometnog turnira i početak istog – te da je Misla ušao u finale Horrora. Bio je toliko zaokupljen pripremom za spomenuto finale, koje je kasnije osvojio dominiravši od samog početka, da nije znao i koja je desna strana prilikom dodavanja lopte, a kamoli da je uhvatio koju parabolu.

Držali smo se još do 2:4 – pogodio je b/a iz jednog odbijanca, a kasnije je prednost Doljana samo rasla. Pogodio je Ogs iz četverca (izborio ga b/a koji je cijelu utakmicu proveo na poziciji sidruna), jednom Pavle na zonu, još jednom b/a iz prijenosa sa dva metra na visoko dodanu loptu. Na isteku utakmice i Marin purger i u ovoj utakmici zabija gol.

 

S druge strane, Velika riva je koristila plivačku nadmoć u drugom dijelu. Također, igrali su osjetno bolje igrača više, jako fino izrađivali akcije zavlačenjem u desno, i realizacijom s lijevog krila. Kasnije su napravili i nekoliko kontri i koristili taktiku koju je Turčin u očaju pokušao, tzv. Indijanca. Ekipa braće Konjuh, braće Radinković, braće Lončarica i braće Čučka – isprike ako smo kojeg brata zaboravili – odigrala je iznimno kvalitetnu utakmicu. A kako smo doznali najbolji igrač, stariji Čučka nije ni nastupio. Na početku su možda malo previše respektirali protivnika. Ali, u početku smo i mi bolje igrali.

Kasnije su krenule elementarne pogreške u dodavanjima prema sidrunu, u preuzimanju igrača u obrani te pad tempa u plivanju. Osim toga u pripremi utakmice osim gore spomenutih grešaka dogodile su se još neke. Božone je u aranžmanu jedne, gle čuda cure iz Dola, još prije nekoliko mjeseci uplatio aranžman na Malti zadnja dva tjedna u sedmom mjesecu i propustio ovu utakmicu. Đivo je pod nerazjašnjenim okolnostima dobio mononukleozu, a još dva potencijalna sidruna Matete i Stijepo su svojih po 20-ak kila prebacili Pepetu i Radi koji je umjesto da je vježbao za sidruna, postao ofenzivni koordinator čije smo tursko kola danas skroz zaboravili.

Sve to skupa dovelo je do ovog rezultatskog debakla Turčina na Dančama – na kraju se ipak obrana pokazala kao veliki minus jer je Turčin navikao primati po maksimalno 3 gola u utakmicama ovog tipa – i preostaje nam borba sa još jednim Primorcima, ovaj put iz Orašca u srijedu oko pet ura na Bellevueu.

 

“Analiza” utakmice Veeelikog Erazma

 

Velika riva Doli – Turčin Danče 10:6 (1:1, 2:0, 3:2, 4:3)

sudac: Marko Bautović.

Velika riva Doli: Nikša Radinković, Marin Beg 1, Hrvoje Lončarica 4, Jure Čučka 2, Antonio Lončarica 2, Nikša Mišeta, Ivica Radinković, Tomo Nezmeškal, Matko Konjuh, Damir Mage 1, Periša Konjuh.

Turčin Danče: Bile, Stijepo, Bena, b/a 2, Mark, Pavle 1, Vlaho 1, Matete, Brena, Ogs (1), Paškva, Marin purger 1, Misla, Pepe.

 

Jedan komentar na “Poraz Turčina na Dančama”