Povijest Divlje lige – 1991. godina, 2. dio

Što se tiče Divlje Lige ove godine se u organizaciju uključio i Jug. Novine kažu da je ovo jubilarna deseta DL?!? i da je to razlog zbog kojeg se ekipe toliko pripremaju. „Na Dančama je završen turnir gdje su igrali Danče, Roxy, Penatur i Montovjerna, dok se u Mlinima krišom priprema Fun H20. Copacabana i Gjivovići su najavili naslov, tu su neki novi klinci „Charlie“ pa će biti još više div… div… divnih vaterpolskih utakmica“.
Prijavilo se rekordnih 16 ekipa.

Rezultati prvog kruga:
Grupa A (Bellevue)

Kuneji – Combis 12:7, Copacabana – Abonamenat 17:8, Kuneji – Abonamenat 18:9, Copacabana – Combis 13:5, Combis – Abonamenat 11:11, Copabana – Kuneji 12:7

Poredak: Copacabana 6 bodova, Nives go go Kuneji 4, Combis 1, Abonamenat 1.

Grupa B (Danče)

Danče – Čingrija 27:6, Gjivovići – Fjaka 27:4, Danče – Fjaka 30:7, Gjivovići – Čingrija 26:3, Čingrija – Fjaka 7:14, Danče – Gjivovići 10:9

Poredak: Danče 6 bodova, Gjivovići 4, Fjaka 2, Čingrija 0.

Grupa C (Kolorina)

Roxy – Victorija 23:3, Roxy – Student ’91 22:3, Penatur – Victorija 15:3, Penatur – Student ’91 16:4, Roxy – Penatur 9:6, Victorija – Student ’91 9:8

Poredak: Roxy 6 bodova, Penatur 4, Victorija 2, Student ’91 0.

Grupa D (Mlini)

Fun H20 – Charlie 11:9, Montovjerna – Buža 24:1, Fun H20 – Buža 24:5, Montovjerna – Charlie 20:9, Fun H20 – Montovjerna 6:12, nema rezultata Buža – Charlie

Poredak: Montovjerna 6 bodova, Fun H20 Mlini 4, Buža slastičarna Jug 0, Charlie 0.
Divlja liga je ove godine imala i humanitarni karakter, pa je u suradnji sa Crvenim Križem u prva četiri dana prikupljeno 15 000 dinara za hrvatske izbjeglice.
Dalje su prošle po dvije najbolje ekipe i formirale su se dvije nove grupe.
Grupa 1)

Kuneji – Danče 8:17, Montovjerna – Penatur 17:6, Danče – Penatur 11:6, Montovjerna – Kuneji 8:7, Kuneji – Penatur 11:8, Nema rezultata Danče – Montovjerna, ali Danče su završile na 1. mjestu. S obzirom na bolju gol razliku Danača moguće je da je utakmica završila neriješenim rezultatom.

Poredak: Danče ? bodova, Montovjerna ? , Kuneji 2, Penatur 0.

Grupa 2)

Fun H20 – Roxy 11:9, Copacabana – Gjivovići 8:7, Fun H20 – Copacabana 8:9, Roxy – Gjivovići 5:10, Roxy – Copacabana 8:10, Fun H20 – Gjivovići 10:15

Poredak: Copacabana 6 bodova, Gjivovići 4, Fun H20 2, Roxy 0.

Novine kažu da je utakmice 2. kruga pratilo prosječno više od 300 gledatelja, ne mnogo manje nego Juga u Kuparima, ali sa daleko više navijačkog žara.

Polufinalni parovi su bili Copacabana – Montovjerna i Danče – Gjivovići.

Finale su izborili Copacabana i Danče, a rezultate polufinalnih utakmica nemamo.
Zadnji dan se igrao na prepunom Bellevueu, a novinar nam donosi zanimljive opise najbolje četiri ekipe:

– Montovjerna „momčad s mentalitetom gubitnika koja se davno oprostila od želje da bude „kalif umjesto kalifa“.
– Danče „za koju zlobnici tvrde da je oslabljena jer se u momčad vratio Igor Legaz, dugogodišnji igrač i jedan od glavnih organizatora Divlje Lige.
– Gjivovići „koje je netko u sarajevskoj tiskari prekrstio u Gljivoviće, a ove godine su zacrtali jedan od pokala“.
– Copacabana „čijem se kapetanu ne sviđa sve što piše na ovoj stranici. Ma tko je njega naljutio…“

U utakmici za treće mjesto Montovjerna je pobijedila Gjivoviće 16:6, a Zvonimir Franić je uspio doći do titule najboljeg strijelca i večere za dvoje ili kako kaže novinar „čitaj: duplu porciju za jednu osobu“. Tijekom utakmice su gledatelji na barkama započeli rat narančinima, a Gjivovići si ipak došli do pokala jer je ove godine i četvrta ekipa dobila pokal i to zbog velikog broja prijavljenih ekipa.
Naslov je osvojila Copacabana koje je pobijedila Danče 6:5. Nema puno detalja o utakmici, tek da je Copacabana vodila 6:4. Najbolji igrač je Boško Lozica (Copacabana), vratar Deranja (Danče), strijelac Franić (Montovjerna).

Ove godine se po prvi put organizirala Divlja liga za pionire do 15 godina na inicijativu Tullia, Vidoša, Klepa, Vukojevića i Omerčahića. Prijavilo se 10 ekipa, a sve se odigralo na terenu Penatura. Turnir je trajao dva dana. Ekipa Tratinčice je diskvalificirana jer je švercala starije igrače, a spomenimo i da je ekipa Vidalije ime dobila po treneru Vidu Bogdanu.

Finale: X – Bellevue 17:7, utakmica za 3. mjesto: Copacabana II – Santa Maria 26:2

Konačni poredak: X, Bellevue, Copacabana II, Santa Maria, Mlini, Gruž, Vidalije, Penatur, Porporela, Tratinčice.
Iza ekipe X su se krili pioniri Juga (Vićan, Bender, Pecotić, Jovica, Ivaniš, Nikolić…) dok su u Bellevueu igrali Medan i Rilović.

Najbolji igrač je bio Ivica Nikolić, vratar Zoran Dragić, strijelac Antun Kabiček.

Jedan od organizatora Emilio Tullio je prezadovoljan odazivom, kaže da sa ovim turnir kupališta postaje cjelovit, te se nada da će turnir postati tradicionalan. Dao je i čudno objašnjenje motiva za pokretanje natjecanja „jedan od motiva je bio to što nas je iritiralo jer je Lozica dobio pokal za najboljeg igrača Divlje lige. On to jest, ali se trebao odreći pokala u korist nekog mlađeg igrača, jer je ovako sve otišlo u vaterpolske vode“ reče Tullio čiji su turnir (i nagradu za najboljeg igrača) inače osvojili pioniri VK Juga.

I za kraj spomenimo humanitarne utakmice na bazenu u Gružu čiji je prihod išao za hrvatske izbjeglice. Pred 500 gledatelja odigrane su dvije utakmice:

Juniori Juga – Reprezentacija Divlje Lige 8:4
Jug – Jug ’85 (Jugaši koji su bili prvaci Jugoslavije ’85) 15:13

3 komentara na “Povijest Divlje lige – 1991. godina, 2. dio”

 1. i 91 bio problem publike na jugovim utakmicama.

  Danče – Fjaka 30:7, a vidi dančara što su se lijepo ponijeli prema mlađim dančarima, nisu im nego 30 golova uvalili, a maksimalno se igralo 28 minuta. znači oduvijek su imali taj očinski odnos 😉

  “- Danče „za koju zlobnici tvrde da je oslabljena jer se u momčad vratio Igor Legaz, dugogodišnji igrač i jedan od glavnih organizatora Divlje Lige.”

 2. Danče „za koju zlobnici tvrde da je oslabljena jer se u momčad vratio Igor Legaz

  HA HA HA HA HA

 3. evo i vodeći sportski portal u hr najavljuje divlju ligu: http://www.hrsport.net/blogovi/420497/psycho/gospari-divljaci

  potkrala se pokoja greška u kratkom tekstu, ali tu je i dobra slika špilje od prošle sezone