Pregled 3. kola grupa A i B

    Danas je na Bellevueu odigrano 3. kolo grupa A i B. Tako su Luka Čilipi, Elita i Šeherezada završile sa ovogodišnjim nastupima, a u 1/4finalu iz ovog dijela ždrijeba će se sastat:

Solitudo – Fun H2O
Čingrija – Špilja

    Prva utakmica dana je bila najzanimljivija. Možda da se ubuduće kod izrade rasporeda uzme to u obzir pa da se utakmice ovog tipa stavljaju kao zadnje tj. kao šlag na tortu programa toga dana.

Solitudo – Špilja    8:9 (3:2, 1:1, 4:3, 0:3)
    Špilja je morala pobjedit ako je mislila nastavit natjecanje. To je furioznom završnicom i napravila, a b/a se pokazo lukavijim da ne kažemo boljim trenerom od Pava Markovića :wink:. Izvještaj s utakmice na linku.

Čingrija – Šeherezada    10:4 (1:1, 3:0, 3:2, 3:1)
    Čingrija je suvereno završila šetnju skupinom B u kojoj su joj se pridružila 3 kvalifikanta. Utakmica je u teoriji odlučivala o drugom 1/4finalistu u ovoj grupi, ali ispadanje Čingrije ne bi sredili ni braća Šapina i Mamić zajedno. Na početku utakmice je zaiskrilo ispred gola Čingrije. Iako je njegova ekipa bila u napadu u jednom trenutku Tomi Tevšić nekoliko puta poteže šakom preko vode prema Buconiću i dobiva isključenje s pravom zamjene. Još je prva četvrtina i bila neizvjesna jer je Čingrija puno toga pogriješila i promašila u startu. Većinu svojih golova postigli su iz kontri u kojima su prednjačili Ruben i Bupić. S druge strane Bilić se istako s 3 gola.

Elita – Luka Čilipi    4:6 (0:2, 1:1, 2:1, 1:2)
    Zadnja utakmica nije o ničemu direktno odlučivala, ali je indirektno određivala parove četvrtfinala. Špiljari su ostali u velikom broju i zdušno bodrili Elitu. Padale su i ponude, nudile su se torbe pune para ne bi li Elita izbjegla poraz i omogućila Špilji poziciju A1 za četvrfinale. Nije pomoglo, iako se ni Čilipljani nisu pretrgli u ovoj utakmici.
    Već na samom početku obećavajuća situacija, Maro Roko bježi u kontru i dolazi sam ispred Mara Skurića, ali umjesto gola pogađa njega u prsa. Situacija je razvija tako da je Luka povela 2:0, pa na poluvremenu je bilo 3:1, početkom 3. četvrtine i 4:1. Budi se i Elita, posebice Režić i uskoro je 4:3 i nade Špiljara se opet bude i postaju sve glasniji u podršci. Još jedna izgledna situacija iz kontre, ali opet Roko ne zabija, a s druge strane Banac pogađa 2 puta i opet se odlazi na +3, pred kraj Elita smanjuje na konačnih 6:4. Posebno upečatljiv je bio gol od ljevaka Paškova koji je s desnog vanjskog krenuo u jedan solo prodor u sredinu lepeze. Brzinom munje je izmakao pozornosti čak 3 igrača i lobovo Maria Golubića koji je branio drugi dio utakmice.