PRVI PLAČ BETULE DANČE

 

Plač kao plač tek rođenog djeteta, što Betula i jest, ali i plač kao plač nakon upravo spektakularno izgubljene utakmice s Lukovicom. U 16:30 na Porporeli Betula je igrala prvu utakmicu u povijesti koja nije bila protiv Turčina. Podsjetimo, Turčin je u nedjelju na Dančama prekinuo crni niz protiv Dančestera/Betule, izjednačivši međusobni omjer na 1-1-1.

 

 

Osakaćena manje neigranjem Periše, Pava, Stahora (navodno obećanog), Popa, Munje, Joška i Vida, a više izostankom trenerice, fizioterapeutkinje i navijačke skupine – Dore, Betula je krenula na Lukovicu. U prvoj postavi Grba, Maroje, Ivo i Mario Matić, Lučić, Basor, te uvijek spremni Josip kojeg je Domo pokupio na Dančama. Profil Lukovice – ekipa koja igra vaterpolo s obrambenim i napadačkim igračima, te pokojim veznim – savršeno je odgovarao Betuli, koja je spremno prihvatila taj način igre i u prvom dijelu utakmice se pokazala superiornijom. Vodila je tako 2:0, 5:1 i u jednom trenutku čak 6:2 predvođena inspiriranim Basorom na desnom krilu, koji je u odličnoj predstavi zabio 4 gola. Svoj zvjezdani trenutak imao je i Josip, koji se sjajno oslobodio u 2 metra i poentirao. To mu u zadnjih 5 godina igranja viktorije na Dančama nije palo na pamet, pa je taj gol pokazao da je Josip, ipak, igrač za velike utakmice.

Kod vodstva 6:2 u igru ulazi i nikad spremniji Domo, koji se zadnjih mjesec dana pripremao na bazenu na Šalati (promatrajući srednjoškolke) i baca bombu s centra koja prolazi uz samu stativu. Lukovica tada počinje stizati vodstvo serijom kontri na indijanca/e, kojima zabijaju 4 gola unatoč dogovoru da Betuli uvijek ostanu 2 igrača iza centra kako bi čuvali te iste indijance. U povratku Lukovice treba izdvojiti antologijske momente:

  1. Mage sudi peterac jer je isključeni igrač izašao iz igre s krive strane svog gola (navodno mu je žena iz Plata, pa nas to ne čudi)
  2. Nakon primljenog peterca, isključeni igrač ne ulazi u igru, Betula igra napad s 5 igrača i Lukovica zabija još jednu kontru na indijanca
  3. Betula prima još jednu kontru dok igra s 5 igrača na vlastitoj polovici. Mage se smije.

Lukovica se vraća na 6:6, Betula opet diže na 8:6, ali nedostatak snage je na kraju utakmice bio očigledan, pa se Lukovica opet vratila na 8:8, te se utakmica odlučivala četvercima gdje su precizniji bili igrači Lukovice.

 

Pobjednici:

–          Petar Basor, koji je s 4 gola oborio rekord Betule u golovima na jednoj utakmici.

–          Vid, koji je pratio utakmicu s klupe (febra) u suzama poput Cristiana Ronalda, ali su mu službeno upisana 2 gola jer je netko igrao pod njegovim brojem, te tako ostaje najbolji strijelac Betule u povijesti.

–          Publika, jer je palo 16 golova u napetoj utakmici

–          Realno, Betula, jer sad imaju više vremena za viktoriju i roštilj

–          Službeno, Lukovica

 

Gubitnici:

–          Mage, jer je sudio po svim pravilima u kvalifikacijama Divlje Lige.

 

Za kraj, ponosni smo što se sezonu može proglasiti uspjehom jer smo se uopće skupili (hvala Maroju i ostalim ljudima pronađenim u moru na Dančama), jer smo osvojili srca publike (nakon utakmice su se već došli nuditi igrači za iduću sezonu), a prava Divlja Liga za nas tek počinje uz viktoriju i roštilj na Dančama na koji su dobrodošli svi simpatizeri Betule i strankinje.