Turčin iznenadio sebe i protivnika

     Danas smo se skupili u nešto većem broju. Osim devetorice iz prvog kola stigli su Božone i Benito iz Zagreba; Frana je izvrsna klupska liječnička služba osposobila, a i Mark je ovaj put stigo. Tako da je samo 1 prazno mjesto ostalo u zapisniku. Ali veliki nedostatak je bio taj što je Zambata bio spriječen i bez njega nismo uspjeli doć do pobjede.

    Dogovor pred utakmicu je bio da odigramo koliko možemo i da probamo što duže parirat kvalitetnijem protivniku, da vidimo koliko smo još daleko od ovih renominiranih ekipa koje imaju postave od igrača koji su duže vrijeme trenirali vaterpolo. Braco je pokušavao unijet nemir u ekipu sugerirajući da igramo na način da plivamo prsno i odmaramo za slijedeću utakmicu koja je na rasporedu već sutra. Nismo ga poslušali jer je poznato da njegovo srce kuca za Funa.
    Krenuli smo u postavi: Bile na golu, Marole na beka, Božone na 2, desno Pavle i Mark te lijevo b/a i Šole. Odlučili smo se za zonsku obranu, na način da se Božo povuče, a b/a skače između srednjeg i desnog vanjskog. Kao što rezultat, odnosno samo 5 primljenih golova sugerira, obrana je opet bila granitna. Primili smo 2 gola iz kontri, 1 sa igračem manje – i to u 25. sekundi napada s igračem manje, iako je i u Divljoj ligi pravilo da bi isključeni igrač trebo ući nakon 20 sekundi – i samo 2 na postavljenu obranu.
    Poveo je Fun nakon samo 41 sekunde igra. Na 10 sekundi do kraja našeg napada Ile je otišao u kontru, zbunio našeg igrača koji nije niti ušao prema golu, niti plivao u obranu i stvorio je višak pa mu je suigrač lakoćom zabio iz kontre. Međutim, to nas nije pokolebalo i izvrsnom akcijom tj. Maroletovom asistencijom na Božonea, koji je pobjegao beku i primio loptu na ruku i lakoćom zabio izjednačavamo još u prvoj četvrtini. Ta naša kvalitetna igra, prije svega u obrani zbunila je Župljane kojima se u očima vidjela i nevjerica jer su mislili da je Turčin tamo neka bezvezna ekipa. Malo se i straha uvuklo u njihove reove što je rezultiralo lošim potezima koji se ni igračima Turčina ne bi oprostili, a kamoli nekim igračima koji su trenirali vaterpolo.
    Mora se priznat da je i sudac Artanis dosta pomagao Turčinu, posebice u drugom dijelu utakmice. Poklonio nam je 3-4 igrača više, ali je zato na startu propustio sudit čisti izbačaj na b/a koji je pobjegao u kontru (što se i na snimci lijepo vidi) te kasnije i jedan klasični četverac kada je b/a okrenuo Boška kojeg je Fun povukao iz penzije nakon 6 godina. Doduše onaj četverac koji je suđen u 2. četvrtini bio je poklonjen, a i njega je b/a izjednačio na 2:2. Na poluvremenu rezultat je bio izjednačen 3:3 – zabio je Pavle sa igračem više sa desnog krila. Šteta što je Pavle koji je do tada bio jedan od boljih Turaka morao otići nakon 2. četvrtine što je i rezultiralo padom u napadačkoj igri.
    Odgovornost u napadu je preuzeo Josh, ali je ovaj put ispao tragičar. 2 igrača više je zapucao s lijevog krila iz neizrađenih i nepotrebnih udaraca. Fun se odvojio na 5:3, a u jednom napadu – kada Artanis propušta sudit četverac ostaju čak 2 Indijanca, Božone i b/a, a puno iskusniji igrači Funa čine početničku grešku i Božone svojim drugim golom iz rekontre 2 na 1 vraća na -1 3 minute do kraja utakmice. Do kraja nismo uspijeli izjednačit iako smo imali nekoliko prilika. Zadnju nam je oduzeo „retardirani“ zapisnički stol. Kao što se može i na snimci provjerit od 15 sekundi pa do 0 bilo je samo oko 7-8 sekundi igre, a točno tada kad su momci koji još nisu na sat naučili, viknuli da je utakmica gotova b/a je bio sam s loptom na oko 7 metara po sredini gola. Koliko su ti momci nepismeni pogledajte i na fotografijama zapisnika. Ne znamo zašto se organizator ne potrudi i ne pronađe 2 pismena čovjeka ili momka, valjda ih se moglo pronaći na cijelom Bellevueu ili je gospar Smokvina mogao to preuzet na sebe.

    Sve u svemu izvrsna utakmica Turčina koji se polako, ali sigruno kvalitetom približava renomiranim ekipama poput Funa. Prokomentirali bi samo igru dvojca Benito – Božone. Obojica su lagano van forme i očekuju ih pakleni treninzi slijedećih dana. Božone je krenuo odlično, ali kako je utakmica odmicala sve se više sidravao na oko 5 do 7 metara, a i nekoliko puta je ostajao kao Indijanac, a i obrani se uglavnom odmarao – po dogovoru. Jednom je imao izvrsnu situaciju sa igračem više kada je zbog, po vlastitim riječima, nedostatka snage u nogama, odlučio ne šutirat sa samo 4 metra sa lijevog vanjskog. Benito je većinu utakmice prosijedio na klupi, ali on ima opravdanje jer je imao burnu noć u pritvoru kamo su ga oveli sa prosvijeda u Varšavskoj :smile:.

Turčin Danče – Fun H2O Mlini    5:4
Sudac: Artanis
Turčin: Bile, Božone 2, Stijepo, b/a (1), Maro, Šole, Pavle 1, Marole, Mark, Benito, Fran, Josh, Pepe.
Fun: – zbog nečitljivosti zapisnika napista ćemo samo one za koje smo sigurni kako se zovu, inače je Fun imao 14 prijavljenig igrača – 4 Matičević, 5 Zlatan Avdić, 6 Miloslavić, 7 Đino Butrica, 8. Lino Glavočić, 9. Tomo Bulum, 10 Boško Perić, 14 Ile Handabaka.

 

18 komentara na “Turčin iznenadio sebe i protivnika”

  1. loše ti se para… meni je najbolja slika img_2008 🙂

   amo sam pokušo objasnit ovima na zapisničkom stolu da kad vrijeme ide da između 10 i 5 ima 9 8 7 i 6, a izmežu 5 i 0 da su 4 3 2 i 1… mislim da nisu shvatili 😉

   1. Nema ti smisla objašnjavat,izgleda da će ti i danas biti tako budući da je Leo na copi kako stvari stoje. Baš gledam zapisnik naše utakmice, mislim da je Paskojeviću pisao golove umjesto isključenja.

    1. a ni leo ne zna baš na sat, sjetimo se lanjske utakmice špilja – palace i jednog napada palacea s igračem više na samom početku utakmice gdje je samo napad s igračem više trajo 32 sekunde (http://www.youtube.com/watch?v=eesIpeCRkmM&feature=related – prvi igrač više koji počinje na oko 1.05).

     ajde falit za sekund dva, ali za 12…

 1. Artanis dobro si ti ovo sve preživio svaka ti čast!!
  Joshov izraz lica poslije tekme, govori 1000 riječi.
  Turci čestitke na kvalitetnoj borbi, ovo je veliki uspjeh, glavu gore, mi se ionako spremamo za finale u Portu tako da nas ovakve stvari ne bi trebale tangirat.

  1. Ma svaki put kažem da više neću sudit i onda me prisile organizatori….a bio bi grijeh da ne pomognem malo Turčinima, znam da se Fun neće ljutit jer ima je ovako ispao dobar trening!

 2. i ja priznajem da sam se u više navrata jučer snervo zbog kretena na zapisničkom stolu

  retardirana derišta s Bellevuea

 3. početna slika je luda, ovaj tip kao onaj luđak iz “Isijavanja” vuče umorenog andra

 4. zaboravljeno je spomenuti, a mora DA bude zapisano za povijest: zahvaljujemo se igračima Berdove Ville za ohrabrenje prije utakmnice!

 5. Majke mi nakon današnjeg dana “navlačenje” za jednu momčad dobija drugu dimenziju, bolje da me Tonči nazvao isto onako kako me zove da mu sudim utakmice i rekao nemojte dolazit danas u Puntiželu, uštedite si benzine,živaca i vremena Štikovica mora proći dalje jer 17 isključenja u 20 min igre ja ne znam kako drukčije protumačit!!

  1. Sudac je uvijek kriv, a Bellevue je kao i obično odigrao besprijekorno.

 6. pa ne kazem da smo igrali predobro, smatram da smo sami sebe pobijedili ali isto mislim da je kriterij trebao biti bar malo ujednaceniji

 7. atranis mislim da je najbolje da napišeš izvješta s utakmice, za nas koji nismo gledali. pošalji ga na mail

 8. ma ne znam ti detalje buduci da se sve to nekako odvijalo prebrzo, mogu ti samo dijelove srocit nepovezane ali sto Ruben kaze ima istine u tome da smo kad sve sazmes sami sebe pobijedili unatoc kriteriju koji nama sigurno nije isao u korist.