Turčin pobjednički sa nulom u dvije četvrtine

Kao i lani, pobjednički ulaz u sezonu. Pala je uvijek neugodna Buža, ponovno 3 razlike, 9:6. Lani nas se skupilo 9 na prvoj utakmici, ove godine 2 više. Zahvaljujući pojačanjima: Škurli, Breni i Toniju Kursaru. Kako je krenulo, zamalo smo morali moliti Vlaha da nas bude bar 7, ali s malim zakašnjenjem pojavilo se nekoliko igrača.
Početna postava je bila slijedeća: Bile na golu, Mark na beka i pazite sad, Josh na dva. Lijevo su bili Pavle i Škurla (pa se prebacio na desno samo da otpliva za loptu brzinom munje) i desno Žeks i b/a. S klupe su priliku čekali Cici, Toni, Brena i Fran.

Škurla je naravno osvojio loptu i odma prvi napad b/a s desnog vanjskog dovodi Turke u vodstvo. Škurla je sa lijevog, iz jedne polukontre, zabio za 2:0. Uskoro igrač više za Bužu (Mark isključen na beku) kojega Zlaja sa desnog krila nakon duge akcije, u kojoj je bila i pauza da se podigne bara, rutinski riješava.

Inače je teren na Reli jako loš, kako je Bile reko iz ’68. Bara se izvrtala i na mirnom moru, a druga je za jedno 30-40° gledala ukrivo. Sudilo se s broda „Kate“, a sudac Bačić je bio jako dobar. Doduše nije ni imao težak posao u ovako korektnoj utakmici.
Prva četvrtina je završila 6:1. Uslijedila su još 4 brzopotezna gola, Mark, Toni, Škurla i čuvena parabola, ime ne treba spominjat.
Uslijedilo je opuštanje u napadačkom segmentu pa u idućim četvrtinama čak u dvije gol Buže ostao je netaknut. Što je zasluga i vrlo dobrog Karužića koji se sa bekovske prebacio na golmansku poziciju.

Treba pohvaliti igru u obrani. Zona je dobro funkcionirala i otvarale su se brojne kontre i polukontre. Ponekad nije bilo ozbiljnosti u realizaciji, posebice kod b/a koji je falio cijeli gol iz 1 na 0. Zadnja četvrtina je za zaborav, bilo je dosta nerezonskih udaraca u početnim sekundama napada. Izdvojili bi Škurlin i Markov, te Joshov iz mrtvog kuta. To je rezultiralo padom u igri i rezultatu, sa 4 uzastopna gola Buže.

Pokoja o pojačanjima

Škurla se pokazao kao iznimno pojačanje, Kova je još jednom imao nos – nismo ni sumnjali. Prilikom šutiranja i kupaće mu se vide, brz u plivanju, nedostaje mu malo taktičke i ine discipline. Malo je čak i prepričljiv, sušta suprotnost Pavlu :wink:. Najbolji strijelac utakmice sa 3 gola.
Brena je pokazao iskustvo. Nekoliko vrhunski oduzetih lopti u obrani, i na vanjskim i na beku. Plivačka lakoća. Tek možda ponekad iskakanje iz taktičkih okvira, kao krilo ostajao bi na vanjskom.
Toni nam je do sad bio manje poznat. Uskočio je danas jer nas je bilo malo i svoj dio posla je vrlo dobro odradio.

1.    kolo kvalikacija – Grupa C
Porporela
Sudac: Bačić
Buža 1864 Octodicks – Turčin Danče    6:9 (1:6, 1:0, 1:3, 3:0)
Buža: Marjan Cetinić 1, Antonio Đanović, Mario Cvjetanović, Marjan Lipanović 2, Nikola Raguž, Antun Delija 1, Mario Golijan, Lukša Cvjetanović 2, Antun Sjerković, Miho Lobrović, Maro Karužić.
Turčin: Bile, Pavle, Žeks 1, b/a 2, Toni 1, Fran, Cici, Mark 1, Škurla 3, Josh 1, Brena.

 

8 komentara na “Turčin pobjednički sa nulom u dvije četvrtine”

 1. Bravo Turci!!! Svaka čast logistici na dovođenju dovoljnog broja igrača za prvu utakmicu! Pogotovo Turčina barakaša 😀
  Čestitke naravno i Kovi!

  Super mi je ovaj dečko na slici 24, gdje li sam ga već vidio: http://tinyurl.com/6xpqmwq

 2. fakjea!
  enivej, ne mogu da podijelim ovu vijest s knjigalikova vasionom: ‘You like this. · Error’ .

 3. stvarno dobra slika 24 😉 od mene se ne vide 3 protivnička igrača (moj cuvar, bek i golman) i nas sidrun. ima još odličnih slika, pohvale autoru – ne znam je li vlaho ili rg?

 4. http://www.divljaliga.hr/?page=rezultati

  SOVRNJA: Marko Potrebica, Marko Asić, Sveto Tomašević (1), Vlaho Kačić…