Danchester – Turčin 1:1

Pred sami početak Divlje lige Turčin i Danchester Utd odradili su trening viktu. Rezultat nije bitan, ali obje ekipe ubilježile su po pobjedu, a nominalno treća ekipa Danača pokazala je veliki potencijal i ostaje žal što je uoči same prijave došlo do sukoba vizija. Dogodine, el Presidente obećava, treća momčad igra Divlju ligu.

 

Kako vaterpolski mislioci pomalo smanjuju broj igrača sa 6 na 5, mi smo otišli i korak dalje i zaigrali 4 na 4. Turčin kao iskusnija momčad, s nevjerojatno spremnim Benitom krenuo je bolje i poveo. Vodili su sve do 7:7 kada Danchester okreće rezultat i poprilično rutinski dolazi do 11:8. Valja zabilježit nastup El Presidentea koji ovaj put nije širio igru u obrani. Taktički je napredovao, uskoro će valjda i tehnički. Benito, aka trokrilni ormar je dominirao na dva metra.

S druge strane Munja, Pavo i Vid uz pomoć vanjskog suradnika zaigrali su tzv. taktiku „bez teće“. Otišlo bi u nedogled kad bi u detalje objašnjavali, ali i bolje obzirom da svi čitaju. Uostalom Danchester se naveliko sprema za debi iduće godine. Turčin nakon „Turskog kola“ nije još pokrenuo „lavinu“, a ni „Turski zid“. Sve iz radionice EL Presidentea koji svoje šahovsko iskustvo prenosi pomalo u vaterpolske vode.

 

U drugoj utakmici Turčin je dobio na širini, Josh je u maniri svog idola Fatovića zabijao s lijevog krila. Čak je i Presidente zabio parabolu s desne strane kakve se ni legendarni Žeks ne bi posramio. Odlično je zapamtio formulu koju je svojedobno sam ubacio u header. Ne čudi stoga konačno slavlje starije ekipe od 11:6.

Zaustavljali smo igru i obraćali pozornost na detalje poput visokih proigravanja na čovjeka koji upliva na dva metra. Sve u svemu odlična trening utakmica na jedan gol. Misla se razbranio, a i uigravali smo blokove s njime. Domo spremno nastavio ulogu ekonoma tako da je igra ima vrlo visoki tempo.

 

Tada još nismo znali kada Turke očekuje prvi nastup ove sezone. Presidente je objasnio obje opcije. Ako igramo u utorak sutra samo lagani šuterski trening, a ako u srijedu onda sutra još jedan jači trening, a laganica u utorak. Na kraju raspored nudi slijedeći termin:

 

21.7 utorak, još uvijek nepoznata lokacija

17:05     Turčin Danče – Kokoti

 

Jedan komentar na “Danchester – Turčin 1:1”

  1. Cudi me da Bena nije prezentirao svoje nove kupace. Vjerojatno ih cuva za utorak.
    Sretno Turci i Danchester UTD.