Turčin ponovno rekordan u još jednom porazu

Turčin je u drugom kolo glavnog Turnira protiv Gjivovića velikodušno odigrao, a protivnik je ni kriv ni dužan uzeo ponuđeno. Na veliku sreću Turci su uspjeli barem na poluvremenu odigrati neriješeno, što je im je novi rekord u glavnom Turniru, a na kraju su taj X pretvorili u 2.

Utakmica je počela puna nervoze i sa puno promašaja. Sastav Turčina bio je malo izmijenjen jer zbog poslovnih obveza izostao je zamjenik kapetana Pavle i Mark, a u momčad se vratio Marole. Prva četvrtina završava sa 0:0, a već pred kraj četvrtine zvijezda dana Đivo pokazuje kojim smjerom će se utakmica kretati; kada nakon izborenog igrača više pri situaciji četiri Turka i jedan protivnički igrač loptu izvodi ravno u ruke protivnika. U drugoj četvrtini gledatelji, njih oko 300 su barem mogli vidjeti nekoliko golova i to po dva sa svake strane, za Turke su uspješni bili Benito za poravnanje 1:1, te Marole za poravnanje 2:2.

Nakon poluvremena Turaka više na terenu nema; u napadu su neefikasni, čak i vrlo darežljivi u pogledu kontri protivnika. Gjivovići sve to koriste ni krivi ni dužni i u posljednje dvije četvrtine davaju pet golova, većinom iz pogreški u napadu Turčina. Turčin će svoj posljednji treći gol dati tek tri sekunde prije kraja i to prekrasnim golom Frana nakon izvedenog centra. Konačan rezultat je 3:7 za Gjivoviće.

Riječ dvije o izgledu utakmice: Turci su ušli silno ne motivirani u utakmici, sa natpisom na čelu “lako ćemo”, tim više što je protivnik imao samo dvije zamjena, a nakon spominjanja Stvoritelja sucu samo jednu zamjenu. Iako su Turci do zadnje četvrtine vjerovali u preokret, jer snaga i kvaliteta su zaista bili na njihovoj strani – na žalost protivnik je igrao puno smirenije i hladnije glave i na kraju zasluženo slavio. Previše individualnih i sebičnih grešaka napravili su Turci da bi uopće u i jednom trenutku utakmice bili u prilici okrenuti rezultat. Tu se izuzetno istaknuo Đivo koji je na startu trasirao utakmicu u tom smjeru svojim pogreškama, a do kraja susreta postavio je nove standarde riječi promašiti. Jedna od rijetkih svijetlih točaka ove utakmice bio je Web Božanstvo Benito, koji je upisao jedan zgoditak, jednom je čak hrabro ušao u dva metru, a uspio je i ukrasti loptu i izraditi prekrasni kontra napad. Benito inače ove godine igra u životnoj formi sa postotkom šuta 75% i tri postignuta gola.

Ovo je trebala biti utakmica u kojoj je Turčin mogao i trebao doći do prvih bodova u glavnom turniru, ali zbio se pravi debakl. Na kraju čestitke Gjivovićima na pametnoj igri i visokoj pobjedi. Turčin će u posljednjem kolu u Platu u 16.15 odmjeriti snage sa Bellevueom – tu je realno očekivati jednu laganu pobjedu Turčina od barem tri razlike, dok će nešto kasnije Gjivovići pobjedom nad Solitudom tražiti prolaz u četvrtfinale.

 

2 komentara na “Turčin ponovno rekordan u još jednom porazu”

  1. kakav je ovo bio debakl, spomenuo bi jos i skurlu i njegov 0/18 sut. sva sreca da je dobio ponudu cingrije prije ove utakmice, nadam se da je i potpiso navrijeme.