Ždrijeb (jedne od) Divlje lige 2011.

   Jutros u 10 sati u Sponzi bio je ždrijeb (jedno od) Divlje lige. Početak je kasnio 20-ak minuta, a došli su: župan Nikola Dobroslavić, ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, najbolji sportaš grada u 20. stoljeću Veselin Đuho, najbolji rukometaš svih vremena po izboru IHF-a Ivano Balić i bivši kapetan košarkaške reprezentacije te danas direktor KK Cibone Nikša Prkačin.

    Zadnjih dana dobili smo mailove koji su upućeni i na županovu adresu, kao i svih novinama i portalima s pitanjem tko je ustvari organizator Divlje lige čiji je jutros bio ždrijeb. Kao što na turniru na male barice u Čokolinu organizator Amatersko športsko društvo „Montovjerna“. Ni jutros nigdje nije pisalo, niti je itko rekao tko je organizator.
    Okupilo se jako malo ljudi što se može vidjeti i u fotogaleriji, nikad manje osim kad je ždrijeb bio u Valamaru pa i nije bilo zamišljeno da predstavnici ekipa dolaze. Također i broj prijava je manji nego što je to bio slučaj posljednjih nekoliko godina, prijavila se 31 ekipa. Vidjeti ćemo hoće li sve i zaigrat ili će neki odustati poput Porporele i Montovjerne lani. Od 8 najboljih od lani koji imaju direktan plasman u Glavni turnir Štikovica se nije prijavila pa imamo 7 ekipa u Glavnom turniru i 24 u kvalifikacijama.

 

Turčin – Buža
 
    Krenulo je ždrijebanje. Prvu kuglicu izvukao je Župan i to Erazmovu Veliku rivu. Dalje ide kako već možete vidjeti na klipu ispod. 9 kvalifikanata prolazi u Glavni turnir. 4 su grupe, a iz posljednje, Grupe D prolaze čak 3 od 6 ekipa. Turčin je u Grupi C. Prvo kolo odmah donosi veliki derbi protiv Buže. Na 10. slici možete vidjeti tu kvalifikacijsku grupu s time da posljednje dvije ekipe, Berdovu Vilu i Luku Čilipe prekrižite – zbog prebrzog izvlačenja Vlašić je pogriješio u popunjanju pravokutnika – oni su prebačeni u iduću, Grupu D.
    Turčin ako uđe u Glavni turnir kao C1 ide u grupu kod velikog rivala sa Danača, Špilje. C2 odlazi Solitudu koji je dobio grupu sa 3 kvalifikanta.

 

Špilja – Copa
 

    Iza su izvučena 3 poražena 1/4finalista od lani, skupa sa jednim kvalifikantom, D3. Prvi je izvučen Fun i otišao u grupu A, sa braniteljem naslova Penaturom. Druga je izvučena Čingrija i otišla je u grupu D, pa kvalifikant D3 u grupu B i za kraj veliki Špiljin rival, Copa u grupu C.
    U četvrfinalu se križaju A i B, odnosno C i D grupe što bi značilo da Špilja kao potencijalno C1 u četvrtfinalu ide na lošijeg u susretu Pallacea i Čingrije.

    Kvalifikacije počinju u srijedu 13.7., raspored će izaći na divljaliga.hr-u.

 

 

 

 

 

 

 

26 komentara na “Ždrijeb (jedne od) Divlje lige 2011.”

 1. Kakav derbi u prvom kolu — Buža sa hrpom kuraca protiv Rade. Biće gusto

 2. Joj najebali smo opet u zadnjih 25 godina ovce sa buže dobivaju zvjeri sa danača.Biće jako teško trbaćemo stegnut obruć jer neće biti lako.Dosta ih je treniralo na dančama zimi dok su svetaši nabili kila ko u priči.
  Svejedno ovaj ždrijeb je namješten jer sam vidio sjenu od vlašića kako se mota Baliću iza šupka.

  1. biće vaistinu izuzetno teško i trebaćete mnogo sreće sa tim vašim kitama!

   otkad ovo trebinjci igraju za Bužu?!

 3. očito da se danas zbio povijesni presedan bez kojega oNomad nije mogao proći ždrijeb DL: voditelj Čolo nije nazvao Turčin Danče “manjinom s Danača”

 4. ovaj hans christian čolensen mi je vrh kretenluka, ne znam kome je smiješan, svaki put kad vidim njegovo kenjanje preko dvije stranice ostane mi veliki upitnik nad glavom;koji kurac???

 5. Lijepo je ovo dizajnersko srce na majicama od Divlje lige. Vjerojatno će Dubrovnik Partner za to ubrati bar pedesetak tisuća kuna. Iako pohvale jer su uspjeli naći veličinu za Smokvinu

 6. Odlicno! Juris na prvo mjesto i onda osveta Pecinarima za 1., 3., i 4. cetvrtinu!

 7. Buža – momčad koju je fizički nemoguće iskontrirati!
  pretpostavljam da se ove, kao ni prošle sezone, neće igrati lastika sa rasprišivanjem, već će se ići na izluđivanje protivnika nekim neočekivanim potezima poput neodlaska u napad i stajanja na centru, što će izazvati frustraciju suparnika, a onda će se zabiti gol i nase u bunker! tako to ide, kad ih vodi vaterpolski Mourinho!

  inače, ždrijeb se po Turčina čini dosta dobar, naravno da idemo utakmicu po utakmicu, kao favorit skupine strši Kamen mali Cavtat koji je prošle godine samo zbog gol razlike propustio nastup u četvrtfinalu (inače su se prošle godine dosta pripremali, igrali pripremne itd.)

 8. Da mi jeopet zabiti Špilji, okačio bih polumjesec o klin. I sada ponekad prisanjam taj gol, lijepo mi bude oko srca, zaista lijepo, kao da sanjam kako jebem pa doživim poluciju. A ovo je još bolje jer ne moraš prati gačice i lencul…Onaj očaj u licima špiljara, onaj smrad što se širio bazenom iz njihovih gačica, onaj pogled prema dančarskoj Gospi od Pliske, onaj osjećaj da im je mlađi brat pojebo pičku koju su oni godinama barili…Nadam se da ću stići iz ZGa bar do druge četvrtine, zagrijat ću se starom magistralom.

 9. već vidim škuru buru ako opet zabiješ špilji 😉

  nije baš ždrijeb tako dobar, kamen mali je vjerojatno najjača ekipa u kvalifikacijama. vidjet ćemo koliko će motiv ulaska u skupinu c podignut prezentaciju u 2. kolu.

  1. Da, nisam vidio Kamen Mali od onog silnog precrtavanja. Zdrijeb izgleda ko da su ga Tudjman i Milosevic crtali po salveti.

 10. Već vidim rezime ovogodišnjeg Turčinovog nastupa na pod naslovom “Od Buže do porta”!

 11. pa C2 pozicija je izvrsna, u skupinu sa finalistom i jos 2 kvalifikanta, B1 – vjerojatno Bellevue ili Elita, te D3 – Šeherezada ili Sovrnja

  1. To je i moje razmisljanje , kud ces bolje! , Elita , Turcin , vrh!

 12. ne znam je li organizator propustio osvjeziti raspored po grupama glavnoga turnira, buduci da se ne slaze
  ovo:
  http://www.divljaliga.hr/?page=raspored&skupina=gt

  sa ovim

  http://www.dance.hr/images/stories/fotogalerije/divlja_liga/20110709-zdrijeb/img_6309.jpg

 13. Nešto gledam ove fotke i brojim predstavnike ekipa koje je Vlašić uspio okupit na bombastično najavljeno ždrijebanje, uz asistenciju “mega-zvijezda”

  Da predstavnik Penatura nije došo vratit pokal i da predstavnik Turčina nije došo snimat, bilo bi od nula do jedan predstavnika!

  Koliko je Legaz uspio okupit predstavnika ekipa onog puta?

  1. ne znam kako ti je uspjelo promaknit ali i neizbježni predstavnik lažne Sovrnje Marko littleneed Potrebica je bio na poprištu

 14. Je li ovo Sovrnja izbacilo Doli iz imena?

  Dobro primjećeno Veliću, a Buconić se nije bavio prebrojavanjem broja predstavnika ekipa. Bilo je više mega-zvijezda nego ekipa.

 15. erazmo totalno si podbacio. nisi najavio veliku rivu doli za i preko dance.hr-a. nadam se bar izvještaju s današnjeg nastupa 😉

  1. sori bat jebiga..
   bio u gužvi sa svim i svačim, a sad mi više nekako nema smisla

 16. http://divljaliga.webs.com/apps/blog/

  JELI OVO MOGUĆE?!!?
  od svih terena treba se igrat u govnima?!?